Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ανοίγει το Χρηματιστήριο την Δευτέρα

Τη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών έπειτα από έναν και πλέον μήνα αργίας καθώς υπεγράφη η σχετική υπουργική απόφαση.
Μεταξύ άλλων τίθεται περιορισμός για την αξιοποίηση υφιστάμενων τραπεζικών καταθέσεων για αγορές μετοχών από τους Έλληνες επενδυτές και επιβάλλεται η δημιουργία νέων τραπεζικών λογαριασμών όπου θα κατατίθενται νέα κεφάλαια για αγορές. Για τους αλλοδαπούς επενδυτές προβλέπεται πλήρης ελευθερία κινήσεων και εκροής κεφαλαίων.
Σε ανακοίνωσή του το Χ.Α. αναφέρει ότι μετά την υπογραφή από τον Υπουργό Οικονομικών της σχετικής απόφασης, η οποία έλαβε χώρα σήμερα, η Διοικούσα επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών και τα Διοικητικά Συμβούλια της Εταιρίας Εκκαθάρισης (ΕΤΕΚ) και του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων (ΕΛΚΑΤ) έλαβαν αποφάσεις για την επαναλειτουργία, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015, της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Πολυμερή Μηχανισμού Διαπραγμάτευσης (ΠΜΔ) Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ) και εισηγήθηκαν προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την επανέναρξη της λειτουργίας εκκαθάρισης και διακανονισμού για τους τίτλους που τελούν υπό διαπραγμάτευση στην ελληνική αγορά και στο ΠΜΔ.

Οι τεχνικοί όροι διεξαγωγής της εκκαθάρισης και του διακανονισμού περιγράφονται στην υπουργική υπόφαση.

http://www.avgi.gr/article/5749856/anoigei-to-xrimatistirio-tin-deutera