Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Επιστρέφουν οι καμπάνες στη πόλη που μιλούν τη γλώσσα του Χριστού



Οι καμπάνες των μοναστηριών που είχαν κλαπεί από εξτρεμιστές, θα επιστραφούν σύμφωνα με πληροφορίες πίσω στη συριακή πόλη Μααλούλα.
Η αρχαία πόλη Μααλούλα βρίσκεται 55 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό, και είναι γνωστό ότι κάτοικοι μιλούν αραμαϊκά τη γλώσσα του Ιησού Χριστού.
Στη μικρή πόλη Μααλούλα υπάρχουν αρκετές εκκλησίες αλλά και το φημισμένο γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας, όπου οι μοναχές είχαν απαχθεί για 100 μέρες από ενόπλους.
Το 2013, η χριστιανική πόλη κατακτήθηκε από εξτρεμιστικές ομάδες που λεηλάτησαν ιερά σύμβολα, αρχαίες εικόνες, έκαψαν βιβλιοθήκες, κατέστρεψαν μοναστήρια και έκλεψαν καμπάνες που χρονολογούνται πάνω από 200 χρόνια.
"Οι επιστροφή των καμπάνων για εμάς είναι ένα ξαφνικό χαρμόσυνο γεγονός, δεδομένου ότι είναι σύμβολα της πίστεως των κατοίκων της Μααλούλα, και να δώσει ο Θεός, να επιστραφούν και τα υπόλοιπα ιερά σκεύη που έχουν κλαπεί" ανέφερε ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της Μααλούλα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καμπάνες επιστρέφουν χάρη στις άοκνες προσπάθειες των εκπροσώπων του κλήρου, οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν τα 750 μνημεία και ναούς που καταστράφηκαν στην αρχαία Μααλούλα.
πηγή: romfea.gr
http://www.dimokratianews.gr/content/45223/epistrefoyn-oi-kampanes-sti-poli-poy-miloyn-ti-glossa-toy-hristoy