Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Πύργος: ΝΤΡΟΠΗ - Επιτάφιοι στις εκκλησίες της πόλης, "στολισμένοι" με σκουπίδια

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και οι πιστοί θα μεταβούν στις Εκκλησίες στην κορύφωση του Θείου Δράματος. Όμως κορυφώνεται και το δράμα μιας πόλης, που κάποτε καυχιόταν για την ευημερία, την αρχοντιά, την ομορφιά της. Δείτε τις εκκλησίες του Πύργου, από την οπτική των σκουπιδιών, "στολισμένες" με απορρίμματα... Με σκουπίδια που η δημοτική αρχή δεν είχε την ελάχιστη ευαισθησία, να βρει ένα τρόπο να τα μαζέψει έστω για αυτές τις άγιες ημέρες...
Ag.Kiriaki2
Από όποια πλευρά και αν θέλουμε να θαυμάσουμε την Αγία Κυριακή, το οπτικό μας πεδίο βιάζεται από τα σκουπίδια.
Ag.Georgios
Μπορεί να μην γίνεται περιφορά επιταφίου στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο β’ κοιμητήριο της πόλης, έως την κεντρική πλατεία, όμως το απαραίτητο ντεκόρ υπάρχει.
Ag.Spiridonas1
Η μεγάλη ενορία του Αγίου Σπυρίδωνα δεν θα μπορούσε να μην έχει «στολιστεί» και αυτή με σκουπίδια…
Ag.Athansios1
Ο επιβλητικός Άγιος Αθανάσιος. Ανάλογα επιβλητικά και τα σκουπίδια από την πλευρά της πλατείας Νικάκη.
Ag.Panteleimonas3
Ένα περίεργο πράγμα με τον Αγ. Παντελεήμονα. Από όποια πλευρά και αν κοιτάξεις το ναό, από όποια είσοδο και αν τον προσεγγίσεις, παντού θα δεις σωρούς από σκουπίδια.
Ag.Pantes2
Ούτε το νεκροταφείο Πύργου, στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων μπορούσε να εξαιρεθεί από τον "πασχαλινό διάκοσμο" που δημιούργησε ο δήμος Πύργου.
Ag.Triada2
Στην Αγία Τριάδα, ανάμεσα στα πράσινα παρτέρια τα σκουπίδια συμμετέχουν στο πένθιμο κλίμα των ημερών.
Ag.Dionusios1
Ο επιτάφιος του Αγίου Διονυσίου πρώτα θα περάσει από τον σωρό των σκουπιδιών που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και έπειτα θα φτάσει στην κεντρική πλατεία.
Ag.Varvara2
Δεν γίνεται περιφορά επιταφίου στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας, όμως και εδώ δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από το «κατανυκτικό» κλίμα των ημερών…
Ag.Nikolaos
Εργασίες αναστήλωσης και ανακαίνισης εκτελούνται στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία Πύργου. Ακόμα και εκτός λειτουργίας όμως η εκκλησία – κόσμημα στην πόλη, έχει το δικό της «σκουπιδοδιάκοσμο», με μια από τις μεγαλύτερες στοίβες σκουπιδιών στον Πύργο.

Πηγή

ilialive.gr