Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Αναζητούνται μάρτυρες της εκτέλεσης

Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στη γέφυρα της Μόσχας την ώρα της δολοφονίας του Μπόρις Νεμτσόφ αναζητούν οι ρωσικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν όλα τα κομμάτια του παζλ προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες.
Σήμερα η μάρτυρας-κλειδί, Άννα Ντουρίτσκαγια που βρισκόταν με τον Νεμτσόφ τη στιγμή της δολοφονίας, φυλάσσεται αυστηρά από Ρώσους αστυνομικούς και έχουν περιοριστεί οι κινήσεις της, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.
«Η Άννα μένει στο σπίτι ενός οπαδού του Νεμτσόφ. Φυλάσσεται καλά και δεν της επιτρέπεται να πάει πουθενά, είπε στο Interfax ο δικηγόρος, Βαντίμ Προχόροφ.
«Μέχρι τώρα έχει δώσει όλες τις απαραίτητες μαρτυρίες και πήραμε μέρος στις διαδικασίες της έρευνας. Ως εκ τούτου, ήδη χθες Άννα έγραψε μια επίσημη αίτηση στο ουκρανικό προξενείο και ζήτησε την βοήθεια για την επιστροφή της στο Κίεβο το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο δικηγόρος της.
Ο Βαντίμ Προχόροφ εξήγησε ότι δεν είχε καμία νέα πληροφορία σχετικά με την πορεία της έρευνας της δολοφονίας Νεμτσόφ.
Ο 55χρονος πολιτικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε περίπου στις 23:30 στις 27 Φεβρουαρίου, στην καρδιά της Μόσχας, όταν διέσχιζε μια γέφυρα κατά μήκος του ποταμού Μόσχοβα, κοντά στο Κρεμλίνο μαζί με την Ντουρίτσκαγια.
 http://gr.rbth.com/news/2015/03/01/anazitoyntai_martyre_ti_ektelesi_35659.html