Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: «ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΗΠΑ» B.Πούτιν για την επιχείρηση ανάκτησης της Κριμαίας: «Θέλαμε οι P-800 Bastion να φαίνονται ακόμη και από το διάστημα – Ήμασταν έτοιμοι για πυρηνικό πόλεμο»

«Η Μόσχα αρνήθηκε να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία παρά την άδεια που είχε λάβει από τη Δούμα ενώ τα στρατεύματα που υπηρετούσαν στις ρωσικές βάσεις εκεί δεν ενισχύθηκαν με νέα παρά μόνο ελάχιστα», δήλωσε μεταξύ άλλων στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε σήμερα από τον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1 TV channel.

«Δεν χρειάστηκε ούτε καν να χρησιμοποιήσουμε ειδική εξουσιοδότηση από το ομοσπονδιακό συμβούλιο για να στείλουμε στρατεύματα στην Κριμαία. Σύμφωνα με τις διεθνείς διατάξεις και τους νόμους στην περιοχή μπορούσαν να βρίσκονται 20.000 στρατεύματα σε δικές μας βάσεις και ακόμη παραπάνω. Ακόμη και με αυτό τον αριθμό των ατόμων που στείλαμε για διοικητικούς λόγους ποτέ οι δυνάμεις μας στην Κριμαία δεν ξεπέρασαν τα 20.000 άτομα», είπε πιο συγκεκριμένα.

Ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην υπόθεση των φονικών βλημάτων εδάφους-επιφανείας K-300P (SSC-5) Bastion λέγοντας πως και για ποιο λόγο εγκαταστάθηκαν στην Κριμαία:

«Η Ρωσία επίτηδες τοποθέτησε το σύστημα K-300P στην Κριμαία έτσι ώστε να είναι δυνατός ο εντοπισμός τους και από δορυφόρους σε τροχιά», είπε ο Putin για να συνεχίσει:

«Το Bastion είναι ένα αμυντικό σύστημα το οποίο προστατεύει τις ακτές και την ενδοχώρα. Δεν είναι ένα επιθετικό όπλο αλλά ένα όπλο αποτελεσματικό, σύγχρονο και υψηλής ακρίβειας σύστημα. Και ναι, για αυτό το λόγο το εγκαταστήσαμε εκεί θέλοντας να το δουν και για να γίνει αντιληπτό ότι η Κριμαία είναι καλά προστατευμένη. Εκτός από τα παραπάνω επίτηδες το τοποθετήσαμε κατά κάποιο τρόπο για να είναι ορατό από το διάστημακαι», είπε.

Ακόμη όμως πιο σημαντικό είναι αυτό που αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος αναφορικά με το απευ6κταίο σενάριο της χρήσης πυρηνικών όπλων: «Ήμασταν έτοιμοι να θέσουμε τις πυρηνικές μας δυνάμεις σε πλήρη συναγερμό σε περίπτωση που ένα μη θεμιτό σενάριο εκτυλισσόταν στην Κριμαία», χωρίς να διευκρινίσει ποιο ακριβώς σενάριο εννοούσε.

Τρομοκρατικές επιχειρήσεις, το πραξικόπημα, οι ΗΠΑ

Η Μόσχα είχε πληροφορίες για ριζοσπαστικούς θύλακες μέσα στην ουκρανική κυβέρνηση οι οποίοι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον πολιτών είπε ακόμη ο Putin.

«Υπήρχαν πληροφορίες για ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων και κάποιοι φανατικοί Ουκρανοί και δυνάμεις ασφαλείας ήταν έτοιμες να προχωρήσουν σε επιθέσεις με στόχο την πρόκληση μεγάλων απωλειών στον άμαχο πληθυσμό»διευκρίνισε ο Putin.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως κάτι «τέτοιο δεν θα ήταν αποδεκτό» προσθέτοντας πως ο στόχος ήταν να παράσχει τη δυνατότητα στον λαό της Κριμαίας να εκφραστεί ελεύθερα στο δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου του 2014.

Ο V. Putin είπε ακόμη πως ο ίδιος διέταξε να αποσταλούν στην Κριμαία ειδικές δυνάμεις της GRU των Πεζοναυτών και Αλεξιπτωτιστών για την ενίσχυση των στρατιωτικών βάσεων της Ρωσίας στην Κριμαία αλλά και για τον αφοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων εκεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ποτέ δεν είχε σκεφτεί για την ενσωμάτωση της Κριμαίας στην Ρωσία μέχρι το Φεβρουάριο του 2014.

«Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την περιοχή και τον κόσμο που ζει εκεί στην τύχη τους και να τους πετάξουμε στις ερπύστριες της μπουλντόζας του εθνικισμού. Έτσι έβαλα συγκεκριμένους στόχους: Είπα ακριβώς πως και τι πρέπει να κάνουμε αλλά τόνισα το γεγονός ότι και αν κάναμε θα έπρεπε να έρχεται σε σύμπνοια με το κοινό αίσθημα του λαού που ζει εκεί».

Ο Ρώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η γνώμη των κατοίκων της Κριμαίας μελετήθηκε σε μια μυστική δημοσκόπηση πριν την ένωση με την Ρωσία «Αποδείχθηκε ότι το 75% του πληθυσμού ήθελε να ενταχθεί στη Ρωσία) Μια μυστική δημοσκόπηση διεξήχθη, χωρίς να περιέχει το ενδεχόμενο ένταξης στη Ρωσία. Ήταν φανερό για μένα ότι, αν φτάναμε εκεί, το επίπεδο ή ο αριθμός των ανθρώπων που θα ήθελαν αυτό το ιστορικό γεγονός να συμβεί θα ήταν πολύ υψηλότερο»,

«Η Ρωσία γνώριζε από την αρχή ότι οι ΗΠΑ ήταν ο ενορχηστρωτής πίσω από το πραξικόπημα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014», είπε ακόμη ο ρώσος πρόεδρος.
«Επίσημα η αντιπολίτευση υποστηριζόταν από τους Ευρωπαίους αλλά εμείς ξέραμε πολύ καλά ότι οι πραγματικοί ενορχηστρωτές ήταν οι Αμερικανοί εταίροι μας και φίλοι. Ήταν αυτοί που βοήθησαν στην ετοιμασία των ένοπλων σωμάτων των εθνικιστών»

«Τι έκαναν οι εταίροι μας; Υποβοήθησαν στην πραγματοποίηση ενός πραξικοπήματος. Αυτό έκαναν. Το ξεκίνησαν όντας από θέση ισχύος, αλλά δεν νομίζω ότι έτσι πρέπει να διευθετούμε τα διεθνή προβλήματα», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας για τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Viktor Yanukovych είπε: «Έγινε αργότερα γνωστό ότι ήθελαν όχι μόνο η σύλληψή του αλλά και την φυσική του εξόντωση. Όπως λέει ένας διάσημος ιστορικός: ”Κανένας αντίπαλος κανένα πρόβλημα”» για να προσθέσει:

«Δεν θέλω να προχωρήσω σε κριτική για την στάση του. Εγώ δε θα μπορ5ούσα να υπογράψω διαταγή για χρήση πυρών. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να το κάνει. Μπορούμε να τον κατηγορήσουμε; Δεν ξέρω. Και θέλω να το κάνω. Δεν νομίζω ότι έχω το δικαίωμα καθώς οι συνέπειες από την απραξία είναι τραγικές»

Τέλος ο Ρώσος πρόεδρος και αναφορικά με την πράξη ενσωμάτωσης της Κριμαιας με τη Ρωσία και πως την είδαν οι Δυτικοί είπε:

«Στην αρχή νόμισαν ότι δεν θα το τολμούσαμε. Μετά άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι δεν επρόκειτο να σταματήσουμε. Μετά άρχισαν να προσφέρουν μια σειρά εναλλακτικών λύσεων. Προσπάθησαν πάρα πολύ για να αποτρέψουν την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία. Με κάθε μέσο και δυνατότητα, αλλά δεν τα κατάφεραν».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 http://national-pride.org/2015/03/16/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%BD%CF%89/