Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΗΛΕΙΑ Δολιοφθορά στη δεξαμενή νερού στο Λάττα! ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ (09/01/2015 1)


Εκτός λειτουργίας έθεσε τελικά η υπηρεσία υδάτινων πόρων του δήμου Ήλιδας την δεξαμενήσυγκέντρωσης νερού που υδροδοτεί την τοπική κοινότητα Λάττα, στο ύψος που βρίσκεται το τοπικό στάδιο ποδοσφαίρου. (σχετικό ρεπορτάζ)
Μετά το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ‘Πατρίς’ και την καταγγελία ότι η δεξαμενή έχει σοβαρά προβλήματα και το νερό που φθάνει στις βρύσες του χωριού είναι ακατάλληλο αφού διοχετεύονται διάφορες ουσίες στο δίκτυο καθώς έχουν πρόσβαση άπαντες, η αντίδραση της αρμόδιας υπηρεσίας ήταν αστραπιαία.

Άλλα είχαν δει τον Δεκέμβριο
Χθες το πρωί έκαναν αυτοψία στο σημείο ο ίδιος ο διευθυντής της υπηρεσίας υδάτινων πόρων κ. Χρήστος Παπαγεωργίου και κλιμάκιο της υπηρεσίας, παρουσία και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Λάττα κ. Γιώργου Τσαρούχα.
Η εικόνα που αντίκρισε χθες το κλιμάκιο, ήταν πολύ διαφορετική από την εικόνα που είχε αντικρίσει το συνεργείο της υπηρεσίας στα τέλη Δεκεμβρίου και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για δολιοφθορά.
Στα τέλη Δεκεμβρίου το συνεργείο είχε διαπιστώσει τη βύθιση της συγκεκριμένης δεξαμενής, η οποία είναι επίσης ξεκάθαρο ότι οφείλεται σε δολιοφθορά και εκτιμάται ότι κάποιος ανεγκέφαλος την πάτησε με τρακτέρ, και είχε δρομολογηθεί η αποκατάστασή της.
Ωστόσο, χθες διαπιστώθηκε ότι πέρα από τη βύθιση, είχαν ξεβιδωθεί οι δύο τάπες από τις σωλήνες, με αποτέλεσμα να μπορεί να εισχωρήσει οτιδήποτε στο νερό, ενώ έλειπε και η βάνα στην κάτω πλευρά, γι’ αυτό και μεγάλες ποσότητες νερού κατέληγαν στο οδόστρωμα.

Απαιτείται περίφραξη
Κατόπιν αυτών των ευρημάτων η υπηρεσία αποφάσισε να απομονώσει τη δεξαμενή και σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου δεν θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία εάν δεν δοθεί λύση στα προβλήματα. «Τα προβλήματα είναι οφθαλμοφανή και μπορεί να είναι και εσωτερικά. Εμείς απομονώσαμε τη δεξαμενή και δεν θα ξαναλειτουργήσει εάν δεν αποκατασταθούν οι βλάβες και εάν δεν τοποθετηθεί περίφραξη στο σημείο. Πλέον στέλνουμε νερό στο χωριό με ‘μπαι-πας’ που κάναμε σε βάνα που βρίσκεται πριν τη δεξαμενή, απευθείας από το Κακοτάρι» υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου.
Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Γιώργος Τσαρούχας, έκανε λόγο για δολιοφθορά και ανέφερε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’: «Είναι δολιοφθορά. Ξαφνικά είχαν κάνει όλα φτερά και για τη βύθιση φταίνε οι γνωστοί- άγνωστοι. Τη σφραγίσαμε και θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για να διορθωθεί και θα παίρνουμε νερό από βάνα που υπάρχει πριν τη δεξαμενή». 

Μαρία Καραμπάτση

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/doliofthora-sti-dexameni-neroy-sto-latta