Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Europa League Αστέρας ο «μεγαλοπρεπής»… άλωσε την Πόλη! Σπουδαίο ξεκίνημα στους ομίλους του Europa League έκαναν οι Αρκάδες , καθώς δύο λεπτά πριν το φινάλε στην Τουρκία, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 απέναντι στη Μπεσίκτας. Ισόπαλο έληξε και το άλλο παιχνίδι του ομίλου, καθώς Παρτιζάν και Τότεναμ έμειναν στο 0-0.

http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=448102

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε παλικαρίσια ισοπαλία με 1-1 από την Μπεσίκτας στην Πόλη χάρις σε στο εκπληκτικό γκολ του Πάρα στο 88'. Οι Τούρκοι που είχαν προηγηθεί στο 32' με το τέρμα του Τόρε, έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο Β' μέρος για το 2-0, και τελικά το πλήρωσαν.
Οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση θέλοντας να κόψουν τον βήχα… από νωρίς στους Αρκάδες και το κατάφεραν στο 7’  με τον  Ογκουζάν όταν μετά από  εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσίτσκι. Η ομάδα του Μπίλιτς απείλησε ξανά στο στο 9’ με τον Τόρε και με τον Κάβλακ στο 14ο λεπτό , έχοντας στριμώξει για τα καλά την ομάδα του Στάικου Βεργέτη στα καρέ της.  Ο Αστέρας αντέδρασε και ανέβασε την απόδοση του, καταφέρνοντας να σπάσει την πίεση των γηπεδούχων, αλλά στο 32' όμως ο Τόρε βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 για την Μπεσίκτας.
 
Η Τουρκική ομάδα συνέχισε να ήταν απειλητική και στο δεύτερο ημίχρονο, απειλώντας με τον Κάβλακ αρχικά και τον Σαχάν στο 53ο λεπτό. Το ματς συνεχίστηκε με την Μπεσίκτας να έχει τον έλεγχο δείχνοντας πως δύσκολα θα αλλάξει κάτι, ως προς την έκβαση του σκορ και του αγώνα, καθώς ο Αστέρας δυσκολευόταν στην δημιουργία φάσεων.  Όμως οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και  άρχισαν να παίρνουν μπρος από το 70ο λεπτό και μετά. Η ελληνική ομάδα εγκαταστάθηκε για τα καλά στην περιοχή της Μπεσίκτας και στο 88’ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με ένα εξαιρετικό γκολ του Πάρα. Από ασίστ του Ρόλε, ο Αργεντινός επιθετικός με πανέμορφο γκολ στην κίνηση, δεν άφησε περιθώρια στον Τολγκά και ισοφάρισε σε 1-1. Στα τελευταία λεπτά οι Αρκάδες λίγο έλειψε να «κλέψουν» τη νίκη  όταν βγήκαν στην αντεπίθεση με τρεις παίκτες έναντι δύο του αντιπάλου, αλλά τελικά αποχώρησε από την Πόλη με τον σπουδαίο βαθμό της ισοπαλίας. 
Β.Σπ.