Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλο πλήγμα των Κούρδων στους τζιχαντιστές στο Κομπάνι – Τους άφησαν χωρίς όπλα και πυρομαχικά

Καίριο χτύπημα στις δυνάμεις των τζιχαντιστών στο Κομπάνι κατάφεραν οι Κούρδοι της περιοχής. Λίγες ώρες μετά τις τέσσερις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, οι Κούρδοι μαχητές σε μια ειδική επιχείρηση την οποία πραγματοποίησαν κατέλαβαν έξι κτίρια που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές σκοτώνοντας παράλληλα 13 από αυτούς.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα οι Κούρδοι «κατέσχεσαν μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων φορητών όπλων, τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών, πυρομαχικά για εκτοξευτές ρουκετών και χιλιάδες πυρομαχικά για τα βαρέα πολυβόλα». Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισε στα τέλη Σεπτεμβρίου επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία.
Περίπου 1.200 άνθρωποι, ως επί το πλείστον μαχητές του ISIS, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των εχθροπραξιών σε αυτή την πόλη που έγινε το σύμβολο της αντίστασης κατά της των τζιχαντιστών.
- See more at: http://www.fnews.gr/megalo-pligma-ton-kourdon-stous-tzixantistes-sto-kompani-tous-afisan-xoris-opla-kai-puromaxika/#sthash.PB0i9jxN.dpuf