Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Δωρεάν Παιδεία

Θέλω να εκφράσω την βαθύτατη μου θλίψη συνάμα όμως και οργή για την συμπεριφορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης προς τον πρύτανη πανεπιστημίου Αθηνών κ μπελεγρινη. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά και ούτε είμαι φοιτητής αλλά ούτε έχω κάποια σχέση με το χώρο ώστε να με καταστήσει άνθρωπο που σκοπεύω σε ιδιοτελής σκοπούς  .   θέλω να μείνω   στον τρόπο που τα Μέσα ενημέρωσης  των εξευτέλισαν εμμέσως για την παρουσία του σε πολιτιστική εκδήλωση στην  Γαλλία το σαββατοκύριακο που πέρασε .
Γνωρίζουμε γιατί τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν  σ αυτή την χώρα ; Τους λόγους που είναι κλειστά τα πνευματικά ιδρύματα της χωράς ;
Όσοι είναι γονείς και έχουν παιδιά που σπουδάζουν αισθάνομαι ότι θα ξερόυν όπως θα ξέρουν ότι η εργασία τους είναι επισφαλής .
Με το να βγαίνουν στα κανάλια βουλευτές ,δημοσιογράφοι και να μιλούν για την κατάντια των πανεπιστημίων  δεν κάνουν τίποτα άλλο από το  αυτό-εξευτελίζονται .
Θα ήταν έντιμο να μιλήσουν για τον πραγματικό λόγω που είναι κλειστά. Δεν είναι δυνατόν ένα πρύτανης να κρατά κλειστό ένα πανεπιστήμιο   χωρίς να υπάρχει λόγος σοβαρός που αφορά κυρίως του φοιτητές.
Όπως δεν είναι δυνατόν το κράτος να έχει δίκιο όταν λόγω των μνημονίων έχει φέρει την  διάλυση σε  κάθε κοινωνικό ιστό της πατρίδας. Ασφαλώς και η αλήθεια είναι κάπου στην μέση  όμως η τη λες η το βουλώνεις και αυτό αφορά τα τηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Στα πανεπιστήμια υπάρχει ο πρύτανης   ο αντιπρύτανης κ.ο.κ  Με λίγα λόγια υπάρχει μια ιεραρχία. Τα πανεπιστήμια  είναι πνευματική πολιτεία και δεν είναι δυνατόν να υποκύπτουν σε ύποπτα τελεσίγραφα υπουργών και κάθε τεχνοκράτη έμπορα ιδιώτη.

Όσο για τον Έλληνα πολίτη πριν κρίνει απλά από την εικόνα που βλέπει ας διάβαση και ας μάθει ποιο είναι το πρόβλημα στην παιδεία. Μετά αποφασίζει.
Για ένα να είστε σίγουροι   το βαθύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι το αν θα χάσουν οι φοιτητές  το έτος η το εξάμηνο……
Κλείνω με μια ευχή  να έχουμε    δωρεάν   παιδεία για όλους.