Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Μνημείο απόδειξης ότι η έγνοια τους δεν είναι ο τόπος, αλλά το κόμμα, αποτελεί η δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε ο Χριστόφιας για τη συμπλήρωση τριών ετών στην προεδρία του κράτους.


Στο μόνο που αποσκοπούσε ο Χριστόφιας ήταν να δώσει την εικόνα ότι όλοι είναι εναντίον του, για να κτυπήσουν το ΑΚΕΛ, με απώτερο βέβαια στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος του.

Καταθλιπτικές επισημάνσεις



Αυτό που έκανε αλγιεινή εντύπωση, είναι η αποτυχημένη προσπάθεια του κ. Χριστόφια να καλύψει τον αυταρχισμό του και την μανία του όταν επικρίνεται, με τον μανδύα του λαϊκού ηγέτη. «Λαϊκός ηγέτης» δεν εννοούμε τον ηγέτη του λαού, αλλά τον πολιτικό, ο οποίος «κατεβαίνει» στο επίπεδο του απλού λαού, είτε με τη γλώσσα και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί, είτε με το στήσιμο του και τις κινήσεις του.

Τα πολιτικά βιώματα, οι ιδεολογικές αγκυλώσεις και η νοοτροπία «το κόμμα uber alles», σε συνδυασμό με την πλήρως αποτυχημένη πολιτική σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, δεν επέτρεψαν στον κ. Χριστόφια να το παίξει άνθρωπος του λαού. Η δημοσιογραφική διάσκεψη του κ. Χριστόφια, απέδειξε περίτρανα και για μία ακόμη φορά, ότι η διακυβέρνηση του δεν έχει κάνει μόνο τραγικά λάθη. Δεν είναι μόνο ερασιτέχνες και αρχοντοχωριάτες της πολιτικής. Είναι «πολιτικοί τρομοκράτες», είναι καταπιεστές, δεν δέχονται καμία συζήτηση, επιδιώκουν να καταπνίξουν, με εύσχημο ή μη τρόπο, οποιαδήποτε κριτική εναντίον τους και γενικά εφαρμόζουν το δόγμα Μπους, «όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας».

Αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαλόγου με τους κυβερνώντες.

Τα σφάλματα συγχωρούνται, ειδικά όταν υπάρχει διάθεση από αυτόν που έπραξε λανθασμένα για συζήτηση και επανόρθωση.

Οι κυβερνώντες δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο, παρά να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους, να εφαρμόσουν την αντεθνική πολιτική τους και να συνεχίσουν να είναι στην εξουσία.





Καταθλιπτική σύγκριση



Τα είχαν με τον Τάσσο Παπαδόπουλο οι δημοσιογράφοι, επειδή ο αείμνηστος Πρόεδρος δεν ήταν δημοσιοσχετίστας, δεν έκανε γαλιφιές και γλοιώδεις προσεγγίσεις και δεν απευθυνόταν σ’ αυτούς με το μικρό τους όνομα, όπως κάνει ο Χριστόφιας.

Και όμως, ο Τάσσος ποτέ δεν τα έβαλε με ΜΜΕ δημόσια, εξαπολύοντας επίθεση ή κάνοντας παράπονα με μυξόκλαμα. Ποτέ δεν επιδίωξε να χαϊδέψει τα αυτιά των πολιτών με λαϊκιστικές κορώνες και ποτέ δεν υποβάθμισε το θεσμό του Προέδρου σε επίπεδο κομματάρχη ή μουχτάρη.

Η δημοσιογραφική διάσκεψη του Χριστόφια έφερε ξανά στην επιφάνεια την καταθλιπτική σύγκριση του επιπέδου του Τάσσου Παπαδόπουλου με το επίπεδο ενός Προέδρου, ο οποίος δεν είναι Πρόεδρος όλων των κυπρίων, αλλά μόνο αυτών που τον υποστηρίζουν ή που σιωπούν ή που τον ανέχονται.





Οι αγαπημένοι του Χριστόφια



Η δημοσιογραφική του Χριστόφια, η οποία αφορούσε τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του για τα εσωτερικά θέματα, ανέδειξε για μία ακόμη φορά την στήριξη που ο ίδιος προσφέρει σε δύο πτυχές της πολιτικής του, πλήρως αποτυχημένες και καταστροφικές, αλλά φορείς των οποίων είναι δύο κομματικά του παιδιά: Ο Συλικιώτης και η Σωτηρούλλα Χαραλάμπους.

Η ανεργία και η μεταναστευτική πολιτική είναι δύο τομείς στους οποίους η κυβέρνηση Χριστόφια κατέγραψε την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της Δημοκρατίας και οι οποίοι έχουν προκαλέσει τεράστιας έντασης αντιδράσεις στους πολίτες.

Και όμως, αντί ο Πρόεδρος τουλάχιστον να σιωπήσει, έσπευσε επιλεκτικά να στηρίξει τους ακελικούς Υπουργούς και κατ’ επέκταση την πολιτική τους, προφανώς επειδή ο ίδιος είναι που την καθοδηγεί και την καθορίζει.





Η ανύπαρκτη ουσία της δημοσιογραφικής διάσκεψης Χριστόφια



Η κατάσταση στην οικονομία (αυτό είνα το κύριο θέμα εσωτερικής διακυβέρνησης) είναι τραγική και αυτό το ζεις το πετσί του ο λαός καθημερινά. Και όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έδωσε καμία απάντηση, δεν πρότεινε καμία λύση, δεν απολογήθηκε καν για την κατρακύλα της οικονομίας.

Για να σχολιάσουμε το περιεχόμενο της δημοσιογραφικής του Χριστόφια, επιλέξαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κόμμα το ίδιο βράδυ, την οποία θεωρούμε ως την πιο περιεκτική απάντηση, χωρίς να μπαίνουμε σε ειδικές λεπτομέρειες.



«Παρακολουθήσαμε με προσοχή την δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών της διακυβέρνησης του.

Μετά από αυτά που ακούσαμε, αποτεινόμαστε στον κ. Χριστόφια, ζητώντας του να μας αποκαλύψει:



Πως θα εξηγήσει στο 23% των συμπολιτών μας, δηλαδή ένα στους τέσσερεις, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ότι στην πραγματικότητα έχουν ψηλό βιοτικό επίπεδο, αλλά δεν το έχουν καταλάβει.

Πως θα εξηγήσει στις τριάντα χιλιάδες άνεργους, ότι η ανεργία δεν είναι τελικά κάτι τραγικό, γιατί έχουν ελεύθερο χρόνο.

Πως θα εξηγήσει στις στρατιές άνεργων νέων επιστημόνων, ότι δεν είναι σημαντικό που τα χρόνια σπουδών, οι κόποι και τα έξοδα πάνε χαμένα.

Πως θα εξηγήσει στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ότι η αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν στην ακρίβεια, να πληρώσουν το νερό και το ηλεκτρικό και να καταβάλουν τις δόσεις τους, αντιμετωπίζεται επειδή λένε καλά λόγια για την κυπριακή οικονομία στο εξωτερικό.

Πως θα εξηγήσει στους συνταξιούχους ότι το 5% που καταβάλουν επιπρόσθετα για να αγοράσουν τα φάρμακα τους, θα το λάβουν με αντισταθμιστικά μέτρα κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον.

Πως θα εξηγήσει στους πολύτεκνους ότι ανάμεσα σε άλλα, η επιβολή ΦΠΑ 5% στα τρόφιμα, είναι για το καλό της πατρίδας.



Μετά από τη δημοσιογραφική διάσκεψη του κ. Χριστόφια, τίποτα δεν μπορεί να μας εκπλήξει. Καταλάβαμε ότι για όλα φταίει η πλύση εγκεφάλου που κάνουν στους πολίτες τα κόμματα και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

Δυστυχώς, είναι εξωφρενικό ότι ωραιοποιείται η τραγική κατάσταση της οικονομίας. Ο κ. Χριστόφιας, είτε δεν έχει κατανοήσει που μας έφερε και που μας οδηγεί, είτε το έχει κατανοήσει, αλλά δεν θέλει να το ομολογήσει.»





Αποκαλύψεις από τον Δημήτρη Συλλούρη



Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, την επομένη της δημοσιογραφικής διάσκεψης του Χριστόφια, αποκάλυψε ότι:



«Ο κ. Χριστόφιας επίσης απέκρυψε το γεγονός ότι το κράτος οφείλει πέραν των 500 εκατομμυρίων ευρώ σε δικαιούχους από απαλλοτριώσεις που έγιναν για κυβερνητικά έργα και καθυστερεί την επιστροφή του ΦΠΑ σε επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να προκαλούνται ακόμα και πτωχεύσεις».



Όπως και όλες οι άλλες επικρίσεις, είτε από τον κ. Συλλούρης, είτε από άλλους πολιτικούς, έμειναν αναπάντητες από την κυβέρνηση.

Αντί να διεξαχθεί ουσιαστικός και παραγωγικός διάλογος για τα δεδομένα της οικονομίας, η συζήτηση αναλώθηκε τις επόμενες ημέρες στην προσπάθεια εντοπισμού του Υπουργού, που αιτήθηκε ανεργιακού επιδόματος, μετά που έφυγε από το Υπουργείο του.

Στο στήσιμο αυτού του παιγνιδιού, μεγάλη ευθύνη φέρει ο ΔΗΣΥ, ο οποίος δια των στελεχών του, συνέχισε την ανούσια και παραπλανητική κουβέντα για τον πρώην Υπουργό που έλαβε ανεργιακό επίδομα.

Μήπως, όμως και στον ΔΗΣΥ δεν συμφέρει η πόλωση και η δημιουργία κλίματος αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο;

Ας ελπίσουμε ότι κάτι που πέτυχε η δημοσιογραφική διάσκεψη του Χριστόφια, είναι να θυμίσει στον κόσμο, ότι δύο χρόνια έμειναν. Αυτό θα βοηθήσει το λαό να κάνει υπομονή και να αντέξει

http://pontiki.com.cy/index.php/20/3882.html