Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ακτή Ελεφαντοστού: Ομαδικοί τάφοι και 800 νεκροί σε μια μέρα

Ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν στις δυτικές περιοχές της Ακτής Ελεφαντοστού, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης του αναγνωρισμένου ...






από τη διεθνή κοινότητα [ροέδρου της χώρας, Αλασάντε Ουατάρα. Ο νυν πρόεδρος αποδίδει τα αποτρόπαια γεγονότα στους υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Λοράν Γκμπάγκμπο. Οι ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν στις περιοχές Τουλεπλέου, Μπλολεκίν και Γκουίλιο και δράστες δεν είναι άλλοι από τις δυνάμεις, τους μισθοφόρους και τους παραστρατιωτικούς του πρώην προέδρου ανακοίνωσε η κυβέρνηση.





Αφορμή για τη δημοσιοποίηση της ύπαρξης των ομαδικών τάφων αποτέλεσε η ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού ότι τουλάχιστον 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 29 Μαρτίου σε συγκρούσεις στο Ντουεκουέ.









Η ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, Δωροθέα Κριμιτσάς, δήλωσε ότι "έχουμε πληροφορίες ότι τουλάχιστον 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 29 Μαρτίου σε διακοινοτικές συγκρούσεις".







Αξιωματούχοι της επιτροπής βρέθηκαν στην περιοχή πριν δύο ημέρες. "Οι συνάδελφοί μας είδαν εκατοντάδες πτώματα...υποπτευόμαστε πως πρόκειται για διακοινοτική βία. Από την Δευτέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν την περιοχή", πρόσθεσε.







Πηγή: ΑΠΕ