Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ και στη Ραμάλα


Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ και στη Ραμάλα

12/03/2011



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή (Ραμάλα) από τις 13 μέχρι τις 15 Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού, τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου και υπηρεσιακούς παράγοντες.



Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, επικεφαλής αντιπροσωπείας, θα παρακαθήσει σε χωριστές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Σιμόν Πέρες και τον Πρωθυπουργό κ. Βενιαμίν Νετανιάχου.



Θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄ και θα επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί, επίσης, το Μουσείο του Ολοκαυτώματος (Yad Vashem) και το Δάσος των Εθνών (Grove of Nations).



Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα απευθύνει χαιρετισμό στο επιχειρηματικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ, στην παρουσία Κυπρίων και Ισραηλινών επιχειρηματιών.



Επίσης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του θα μεταβούν στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, όπου θα πραγματοποιήσουν μονοήμερη επίσημη επίσκεψη. Κατά την εκεί παραμονή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μαχμούντ Αμπάς, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Προέδρου Γιάσερ Αραφάτ.



Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ και στη Ραμάλα θα υπογραφτούν διμερείς Συμφωνίες και Πρωτόκολλα τόσο με την Κυβέρνηση του Ισραήλ όσο και με την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του επιστρέφουν στην Κύπρο στις 15 Μαρτίου το απόγευμα.




http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/0/DF766300CCBB4EDAC2257851003678A8?OpenDocument