Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με δεκάδες νεκρούς στο Ιράκ

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων με στόχο τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συγκλόνισε σήμερα ολόκληρο το Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 22 άνθρωποι και δεκάδες να τραυματιστούν, σύμφωνα με νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές της χώρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης αλλά το μέγεθος της βίας, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι οι αμερικανικές δυνάμεις "έπεσαν" κάτω από τις 50.000, υποδηλώνουν επίδειξη ισχύος.




Η πλέον πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στη βόρεια Βαγδάτη, όπου βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε όχημα σε πάρκινγκ πίσω από αστυνομικό τμήμα, σκοτώνοντας 15 άτομα, μεταξύ των οποίων έξι αστυνομικοί. Ακόμη 58 τραυματίστηκαν στην επίθεση στη συνοικία Καχίρα. Η έκρηξη δημιούργησε κρατήρα διαμέτρου τριών μέτρων και προκάλεσε ζημιές σε διπλανά σπίτια.



Επίσης, στη Βαγδάτη δύο πολίτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά ανατινάχτηκε στην πλατεία Ανταν.



Βόρεια της Βαγδάτης αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στο κτίριο του τοπικού συμβουλίου της Μουγκνταντίγια, σκοτώνοντας τρεις πολίτες και τραυματίζοντας 18.



Στην Καρμπάλα, 80 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη, 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ανάλογη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.



Στη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, δύο άτομα τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση.




http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=196224