Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Η αστυνομία συνέλαβε 75 άτομα, ύποπτα για συμμετοχή στις πρόσφατες επιθέσεις με σύριγγα, που προκάλεσαν ανησυχία και διαδηλώσεις στην Σιντζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, ανακοίνωσε το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της αστυνομίας της Σιντζιάνγκ, Χουάνγκ Γιάμπο, οι ύποπτοι εμπλέκονται σε 36 επιθέσεις, από τις οποίες οι 19 έγιναν στο Ουρούμτσι πρωτεύουσα της Σιντζιάνγκ, και οι υπόλοιπες σε άλλες πόλεις της επαρχίας, όπου οι Ουιγούροι ξεπερνούν σε αριθμό τους κινέζους Χαν και όπου σημειώνονται συχνά ταραχές.
Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι πίσω από τις επιθέσεις ήταν μουσουλμάνοι αυτονομιστές, χωρίς όμως να μπορούν να υποστηρίξουν τις κατηγορίες.
Η κινεζική δικαιοσύνη μάλιστα καταδίκασε το Σάββατο σε κάθειρξη έως 15 ετών τρία άτομα που κατηγορούνταν ότι πήραν μέρος στις επιθέσεις.
Αυτές οι μυστηριώδεις επιθέσεις είχαν προκαλέσει στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Ουρούμτσι διαδηλώσεις από τη μεριά των Χαν, που αποτελούν την πλειοψηφία των Κινέζων, οι οποίοι κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να σταματήσει τις επιθέσεις με σύριγγα από μουσουλμάνους Ουιγούρους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.