Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ

Το Σπίτι του Ηθοποιού ήταν ιδέα της προέδρου, Άννας Φόνσου, εδώ και 15 χρόνια. Είναι ένα Ίδρυμα Κοινωφελές Φιλανθρωπικό - Πολιτιστικό, Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.
Ο σκοπός του είναι καταρχήν η φιλοξενία ηθοποιών που χρειάζονται βοήθεια. Είτε γιατί είναι μεγάλης ηλικίας είτε γιατί είναι νέοι σπουδαστές θεατρικών σχολών που δεν έχουν την οικονομική άνεση να σπουδάσουν. Από κει και πέρα στους στόχους του Σπιτιού του Ηθοποιού είναι και η δημιουργία χώρων και προϋποθέσεων για πολιτιστικές δραστηριότητες..
Μετά από πολύ κόπο, δυσκολίες και τρέξιμο τόσο της προέδρου κας Aννας Φόνσου όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από τους κ.κ.: Νίκο Μπακογιάννη, Τρύφων Παπουτσή, Τζένη Ζαχαροπούλου, Ζωή Φυτούση, Μέλπω Ζαρόκωστα , Γιώργο Τζαβέλλα, Νίκο Παπανικολάου και Κώστα Βαγιανό καταφέραμε να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα από διάφορους χορηγούς που πίστεψαν σ΄ εμάς και το έργο μας και μας βοήθησαν.
Θεωρήσαμε, λοιπόν, σκόπιμο να αγοράσουμε έναν δικό μας χώρο που να ανήκει σε όλους τους έλληνες ηθοποιούς και που θα στεγάσουμε τα όνειρά μας. Και με τα χρήματα που είχαμε συγκεντρώσει από τις χορηγίες καταφέραμε να αγοράσουμε δύο κτήρια στον πεζόδρομο της οδού Παναθηναίων, στα Πατήσια. Πρόκειται για ένα εξαόροφο κτήριο και μία μονοκατοικία στους αριθμούς 5 και 1 αντίστοιχα.
Και στα δύο κτίρια θα δημιουργήσουμε ξενώνες, αφού οι ανάγκες των ηθοποιών είναι πολλές, χώρος ιατρείου, βιβλιοθήκη, καφεστιατόριο, Δραματική Σχολή υψηλών προδιαγραφών όπου θα διδάσκουν και οι παλιοί, καλοί ηθοποιοί, χώροι εκθέσεων με θεατρικά ενθύμια κ.ά.
Ενώ κατόπιν απόφασης του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. θα μετατρέψουμε τον πεζόδρομο σε καλλιτεχνικό στέκι όπου θα υπάρχει «Θέατρο του δρόμου» θα γίνονται υπαίθριες εκθέσεις ζωγραφικής και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

http://www.actorhouse.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.