Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Ρώσος ΥΦΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ επιδεινώνουν συνειδητά την κατάσταση με το Ιράν Ο Ριάμπκοφ μίλησε σε δημοσιογράφους στο Σότσι σχετικά με τις αυξημένες στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επιδεινώνουν συνειδητά την κατάσταση με το Ιράν.

Ο Ριάμπκοφ μίλησε σε δημοσιογράφους στο Σότσι σχετικά με τις αυξημένες στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Τονίζοντας πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στο Ιράν, είπε το εξής:

«Οι ΗΠΑ επιδεινώνουν συνειδητά την κατάσταση με το Ιράν».

Ανέφερε εξάλλου πως για την μείωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν και για την επίτευξη σταθερότητας, πρέπει να προτιμηθούν πολιτικά και διπλωματικά μέσα:

«Ειδάλλως ενδέχεται να δημιουργηθεί μια νέα σύρραξη στην περιοχή. Αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει δεκτό», πρόσθεσε.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ πάλι, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά την Διεθνή Διάσκεψη Κυβερνοασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στην ρωσική πόλη Ουφά, ανέφερε πως κατά την διάσκεψη το Ιράν πρότεινε την δημιουργία ενός μόνιμου διεθνούς μηχανισμού για την αντιμετώπιση των κυρώσεων και πως η Ρωσία στηρίζει αυτή την πρόταση.
https://www.trt.net.tr/greek/kosmos/2019/06/20/rosos-uphupeks-oi-epa-epideinonoun-suneideta-ten-katastase-me-to-iran-1222076