Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Βόλος Έκλεβε μπαταρίες από κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Σημαντικές ζημιές στα δίκτυα των εταιρειών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας προκαλούσε η δράση ενός νεαρού Αλβανού που έβγαζε «μεροκάματο» πουλώντας τις μπαταρίες που έκλεβε από τους σταθμούς βάσης 

Σημαντικές ζημιές στα δίκτυα των εταιρειών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας προκαλούσε η δράση ενός νεαρού Αλβανού που έβγαζε «μεροκάματο» πουλώντας τις μπαταρίες που έκλεβε από τους σταθμούς βάσης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου!

Ο 23χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας λίγη ώρα αφ’ ότου είχε αρπάξει τέσσερις μπαταρίες αξίας 1.200 ευρώ από τους αναμεταδότες μιας εταιρείας και εξακριβώθηκε ότι είχε κλέψει άλλες 29 αξίας 7.330 ευρώ από άλλους σταθμούς βάσης, στις 5 και 16 Ιουλίου. Μάλιστα, είχε πουλήσει 20 από τις κλεμμένες μπαταρίες αντί 500 ευρώ στην επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων ενός 43χρονου. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν 430 ευρώ.

Οι μπαταρίες βρέθηκαν στην επιχείρηση και αποδόθηκαν στις εταιρείες, ενώ ο 43χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, μαζί με τον 23χρονο που αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς βρίσκεται παράνομα στη χώρα και θα εφαρμοστεί η διοικητική επιστροφή του στην Αλβανία.
http://www.protothema.gr/greece/article/597594/ekleve-bataries-apo-keraies-kinitis-tilefonias-/