Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ουκρανία και Τουρκία διεξήγαγαν κοινή ναυτική άσκηση στην Μαύρη Θάλασσα «ερεθίζοντας» την ρωσική Αρκούδα

Από τι φαίνεται έχουμε  την δημιουργία μιας νέας δυνατής στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ουκρανίας , η οποία έχει σκοπό να ανακόψει την ρωσική επιρροή στην Μαύρη θάλασσα.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε ναυτική άσκηση συνεργασίας μεταξύ του ουκρανικού και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αναφέρουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Η ουκρανική πλευρά εκπροσωπήθηκε στην άσκηση με την  φρεγάτα «Hetman Sahaidachny» ενώ η  Τουρκία με την  φρεγάτα TCG Salihreis και την κορβέτα TCG Bartin. Η άσκηση η έλαβε χώρα σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Η Τουρκία η οποία έχει άποψη και λόγο , σύμφωνα με την νοοτροπία της ηγεσίας της και για την περιοχή αυτή , όπως  για την Κριμαία και τους Τατάρους που ζουν εκεί, αλλά και για αυτούς που ζουν στην Ουκρανία , παίζει το χαρτί του παν-τουρκισμού με «θύμα» τους Ουκρανούς .
Σύμφωνα και το δόγμα του Τούρκου ΑΓΕΝ και άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο: ΕΚΤΑΚΤΟ! Νεοθωμανικά σχέδια για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο!, η Τουρκία υλοποιεί  ένα σημαντικό βήμα στην αλλαγή της ναυτικής ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη θάλασσα ,  με την ανάθεση κατασκευής του πολλαπλών χρήσεων αμφίβιου  πλοίου, που θα δύναται να λειτουργήσει και ως ένα αεροπλανοφόρο, και ενδεχομένως να παρέχει στην  Τουρκία μια άνευ προηγουμένου  υπεροπλία  και  θαλάσσια περιοχή» .
Σε συνδυασμό με την παρουσία νέων εξελιγμένων υποβρυχίων, η Άγκυρα προσπαθεί να επιβληθεί σε ολόκληρη την περιοχή,  με σκοπό να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορία. Όλα αυτά επιδιώκουν οι Οθωμανοί ενώ μαίνεται ο πόλεμος με τους Κούρδους , το συριακό ζήτημα είναι ανοικτό  το Αιγαίο αρχίζει να «θερμαίνεται»  και πάλι , ενώ στο Ναγκόρνο ξεκίνησε μεγάλη «φωτιά».
Στην προκειμένη περίπτωση τα ουκρανικά και τα τουρκικά πλοία βρέθηκαν στο στόχαστρο των ρωσικών παράκτιων πυραυλικών συστημάτων Bastion, τα οποία δύνανται να καταστρέψουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο μονάδες επιφανείας σε απόσταση 300 χλμ.
Το ουκρανικό  Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της ναυτικής άσκησης τα πολεμικά  πλοία συνεργάστηκαν ως τμήμα «πολυεθνικού τακτικού σχηματισμού», σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.
Πρόκειται για νατοϊκά σχέδια ελέγχου της θάλασσας αυτής από την οποία διέρχονται τα ρωσικά πλοία στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Τα δύο πλοία των ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας εισήλθαν ημέρες στο λιμάνι της Οδησσού για μια επίσκεψη δύο εβδομάδων από την Κυριακή.
Τον Μάρτιο, παρόμοιες ασκήσεις υλοποιήθηκαν στην Θάλασσα του Μαρμαρά. Τουρκία και Ουκρανία έχουν εκπονήσει  συνεργασία στους τομείς της  αεράμυνας και των στρατιωτικών  επικοινωνιών.
Η στρατηγική συνεργασία Ουκρανίας και Τουρκίας  με την παρουσία ναυτικών δυνάμεων  στην Μαύρη Θάλασσα  το μόνο που είναι ικανή να επιφέρει είναι να «ερεθίσει» ακόμα πιο πολύ την ρωσική «αρκούδα» με απρόβλεπτες συνέπειες.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%be%ce%ae%ce%b3%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd.html#ixzz458u4n3LG