Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Παραδέχτηκε (δις) ο Φίλης τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ξαφνική στροφή από τον υπουργό Παιδείας που ανασκεύασε την γκάφα του μιλώντας ενώπιον της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη
Να ανασκευάσει την γκάφα του για μια από τις πιο αιματηρές σελίδες της ιστορίας του Ελληνισμού, τη Γενοκτονία των Ποντίων, προσπαθεί τώρα ο Νίκος Φίλης. Επί αμερικανικού εδάφους και συγκεκριμένα από τη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε για συναντήσεις με την ομογένεια, ο υπουργός Παιδείας χρησιμοποίησε δύο φορές τη φράση «Γενοκτονία των Ποντίων», κάνοντας στροφή 180 μοιρών από την προκλητική και ανιστόρητη δήλωση του Νοεμβρίου, όταν είχε πει ότι «αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων, αλλά δεν πρόκειται για γενοκτονία».
Ο υπουργός Παιδείας, αλλάζοντας... γνώμη μετά τον σάλο που προκάλεσε, εστίασε στην «ενότητα του Ελληνισμού στις πολύ δύσκολες στιγμές», αποδίδοντας το θέμα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.
«Το κράτος έχει μια σαφή πολιτική ως προς το θέμα των Ποντίων, για τη Γενοκτονία των Ποντίων, αυτήν που επαναλαμβάνουμε σε κάθε επίσημη δραστηριότητα, όπως με την επίσκεψη του Αρμένιου προέδρου στη χώρα» είπε και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, αν κάποιος έχει άλλες επιστημονικές απόψεις, δεν αφορούν την επίσημη πολιτική του κράτους. Δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα, και η Δημοκρατία επιτρέπει τη διατύπωση διαφορετικών επιστημονικών απόψεων» τόνισε.

Ο κ. Φίλης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη, όπου συζητήθηκαν θέματα ελληνισμού, ορθοδοξίας, παιδείας και ομογένειας.
http://www.dimokratianews.gr/content/60500/paradehtike-dis-o-filis-ti-genoktonia-ton-pontion