Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Νέα πρόκληση από την αυστριακή ΥΠΕΣ - Τι είπε για τον Μουζάλα



Ένας άγριος καυγάς μεταξύ της αυστριακής υπουργού Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των ΥΠΕΣ της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, η Λάιτνερ προχώρησε σε έναν απίστευτο ισχυρισμό, ότι ο κ. Μουζάλας της είπε πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της».
Κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός υποστήριξε πως η στάση της Αυστρίας είναι μονομερής, δεν είναι φιλική και παραβιάζει παλαιότερες αποφάσεις των Συνόδων Κορυφήςτης ΕΕ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η στάση της Αυστρίας βλάπτει την Ελλάδα, αφαιρώντας της τον χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστεί και συγχρόνως βλάπτει την ΕΕ γιατί προβάλει εθνικές μονομερείς λύσεις σε συνδυασμό με άλλα κράτη (Βίσεγκραντ) και κράτη που δεν είναι μέλη της ΕΕ.
Μάλιστα, κατά τις δηλώσεις του παραδέχτηκε πως υπήρξε ένταση με την αυστριακή υπουργό Εσωτερικών, η οποία σύμφωνα με το MEGA κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης βγήκε από  την αίθουσα, και έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις, ισχυριζόμενη ούτε λίγο, ούτε πολύ πως ο κ. Μουζάλας είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της.
Επεσήμανε ακόμα ότι εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της, θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα για το εάν αυτή μπορεί να συνεχίσει να είναι εξωτερικό σύνορο της Σένγκεν».
Η Αυστριακή υπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης για ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, «ώστε να σταματήσουμε τις προσφυγικές ροές», απόφαση η οποία πάρθηκε χθες κατά την αμφιλεγόμενη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, με αντικείμενο τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.
http://newpost.gr/politiki/518309/nea-proklhsh-apo-thn-aystriakh-ypes-ti-eipe-gia-ton-moyzala