Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Μάρτινς: Αν οι σοσιαλιστές συμμαχούσαν με τη Δεξιά θα καταντούσαν... ΠαΣοΚ Η επικεφαλής του Μπλόκο στην Πορτογαλία

Μάρτινς: Αν οι σοσιαλιστές συμμαχούσαν με τη Δεξιά θα καταντούσαν... ΠαΣοΚ

«Αν οι Σοσιαλιστές στήριζαν μια δεξιά κυβέρνηση, θα κινδύνευαν να μετατραπούν σε "πορτογαλικό ΠΑΣΟΚ"», επισημαίνει, σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η Καταρίνα Μάρτινς, πρόεδρος του πορτογαλικού κόμματος «Μπλόκο της Αριστεράς», που συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση.
Για τη συμφωνία που συνήψε το κόμμα της με τους Σοσιαλιστές και το πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, επισημαίνει ότι καθοριστικό στοιχείο της επίτευξης συνεργασίας ήταν η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στο Κέντρο και τη Δεξιά.
Δηλώνει αισιόδοξη ότι «μια περιορισμένης έκτασης ανάκαμψη είναι δυνατή», ενώ προβλέπει ετήσιες αυξήσεις μισθών πάνω από 5%. Επισημαίνει, πάντως, ότι «μια αριστερή κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προετοιμαστεί για να αποχωρήσει από την ευρωζώνη», καθώς «μια τέτοια διαδικασία είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποκρουστούν οι εκβιασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Τονίζει ότι η έξοδος από το ευρώ δεν είναι η λύση για την κρίση, προσθέτει ωστόσο ότι «η προετοιμασία για μια τέτοια διαδικασία είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποκρουστούν οι εκβιασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με τη δημοκρατική νομιμοποίηση και τη λαϊκή στήριξη».
http://www.news.gr/kosmos/evroph/article/250688/martins-an-oi-sosialistes-symmahoysan-me-th-dexia.html