Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

«Η Κριμαία μπορεί να βρισκόταν σε ένοπλη σύγκρουση με το Κίεβο» 15 Μαρτίου 2015, 16:12 Sputnik

Την επανένωση της Ρωσίας με την Κριμαία σχολίασε στο ντοκιμαντέρ «Crimea. Way Back Home» οΡώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
Η Κριμαία θα μπορούσε να είχε βρεθεί σε μια κατάσταση, όπως αυτή που  σήμερα εκτυλίσσεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όπου οι δυνάμεις του Κιέβου πολεμούν τους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας για σχεδόν ένα χρόνο, είπε στο ντοκιμαντέρ για την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία ο υπουργός Άμυνας.
«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι (οι δυνάμεις του Κιέβου) τραβήχτηκαν από εκεί, όπου αναμενόταν να ξεκινήσουν ακριβώς αυτό που συμβαίνει τώρα στη νοτιοανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού.
Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση οι κάτοικοι της χερσονήσου εκτιμούν απολύτως θετικά την είσοδο της Κριμαίας στη Ρωσία : Αυτή η άποψη εκφράστηκε από το 91% των κατοίκων της Κριμαίας (από το 93% τον Ιούλιο-Αύγουστο 2014). Επί του παρόντος, μόνο το 5% των κατοίκων της χερσονήσου βλέπουν αυτό το γεγονός αρνητικά.
Ο Ρώσος πρόεδρος πριν από μερικές ημέρες επιβεβαίωσε ότι η γνώμη των κατοίκων της Κριμαίας μελετήθηκε σε μια μυστική δημοσκόπηση πριν την ένωση με την Ρωσία «Αποδείχθηκε ότι το 75% του πληθυσμού (της Κριμαίας) ήθελε να ενταχθεί στη Ρωσία) Μια μυστική δημοσκόπηση διεξήχθη, χωρίς να περιέχει το ενδεχόμενο ένταξης (στη Ρωσία). Ήταν φανερό για μένα ότι, αν φτάναμε εκεί, το επίπεδο ή ο αριθμός των ανθρώπων που θα ήθελαν αυτό το ιστορικό γεγονός να συμβεί θα ήταν πολύ υψηλότερο», δήλωσε ο Πούτιν.
 http://gr.rbth.com/news/2015/03/15/i_krimaia_mporei_na_briskotan_se_enopli_sygkroysi_me_to_kiebo_35939.html