Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Κρήτη: Ιερόσυλοι όχι μόνο έκλεψαν αλλά προκάλεσαν ζημιές και αφόδευσαν σε ναό! -

Κρήτη: Ιερόσυλοι όχι μόνο έκλεψαν αλλά προκάλεσαν ζημιές και αφόδευσαν σε ναό!

Εικόνες ντροπής αντίκρισαν οι υπεύθυνοι της μικρής εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης στα Σπήλια, όταν διαπίστωσαν ότι είχε γίνει στόχος ιερόσυλων. 
Οι δράστες δεν αρκέστηκαν να παραβιάσουν το παγκάρι, αλλά άφησαν την... «υπογραφή» τους αφοδεύοντας στον εξωτερικό τοίχο και προκαλώντας μεγάλες ζημιές!
Οι άγνωστοι προς το παρόν βάνδαλοι, που τρύπωσαν στο ναό βγάζοντας τον «αφαλό» από την κλειδαριά της πόρτας, έσπασαν το παγκάρι, άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν μέσα και στη συνέχεια επιδόθηκαν σε αδικαιολόγητες καταστροφές, ρίχνοντας στο δάπεδο του ναού τις εικόνες και τα κεριά, προκαλώντας ζημιές στο τέμπλο και αναστατώνοντας ό,τι υπήρχε στο εσωτερικό της μικρής εκκλησίας. Φεύγοντας, μάλιστα, γέμισαν με ακαθαρσίες τον εξωτερικό τοίχο, προκαλώντας έκπληξη και οργή στον ιερέα που πήγε να ανοίξει το ναό.
Η εισβολή και οι βανδαλισμοί καταγγέλθηκαν στην τοπική Αστυνομία και ειδικοί της Εγκληματολογικής υπηρεσίας πήραν αποτυπώματα, που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.
- See more at: http://ekklisiaonline.gr/ellada/item/9192-kriti-ierosyloi-oxi-mono-eklepsan-alla-prokalesan-zimies-kai-afodefsan-se-nao#sthash.RxETIp77.dpuf