Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αλέξης Μητρόπουλος: “Έρχονται πολλές μειώσεις στις συντάξεις” –



«Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης οδήγησε σε Βατερλό. Οι δεσμεύσεις που έχει λάβει είναι σκληρές. Αν τις υλοποιήσει, και κυρίως τους ποσοτικούς στόχους, θα έχουμε πολλές …
μειώσεις για όλους τους συνταξιούχους, παλιούς και νέους και για όλες τις συντάξεις».
Τα παραπάνω τόνισε στο PatrasTimes.gr ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος.
«Ο κόσμος πρέπει να στείλει μήνυμα πως δεν μπορεί άλλες μειώσεις στις συντάξεις. Να το ακούσει η κυβέρνηση και να το πει στους δανειστές.
Δεν γίνεται πλέον να μειωθούν άλλο οι συντάξεις, πέραν των σκανδαλωδώς υψηλών. Να φωνάξουν οι πολίτες πως δεν αντέχουν άλλο», συμπλήρωσε ο κ. Μητρόπουλος.
ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Σύμφωνα με τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου, από δω και πέρα καταργούνται οι επικουρικές και οι κυρίες συντάξεις και καθιερώνεται η εθνική σύνταξη, με βάση τη φορολογία, και άλλη μία σύνταξη ανταποδοτική ή αναλογική που θα στηρίζεται μόνο στις εισφορές.
Τα παραπάνω με βάση το νόμο Λοβέρδου το 2010, ο οποίος καθιερώνει και χωρίζει τη σύνταξη σε αναλογική και βασική.
Τη βασική εγγυάται το κράτος, τη δε αναλογική μόνο τα ταμεία χωρίς τη στήριξη του κράτους. Πρόκειται για τον σκληρότερο νόμο στον κόσμο, που τελειώνει το κοινωνικό κράτος.
ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΥΠΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Όσον αφορά το πόρισμα της Ένωσης για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, με βάση την οποία τα συνταξιοδοτικά μέτρα του νέου μνημονίου είναι αντισυνταγματικά, την οποία και επικύρωσε και το Ελεγκτικό Συνέδριο,  ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε πως «την απέκρυπτε η κυβέρνηση.
Μια κυβέρνηση που δεν θα ήταν δουλικά θα το κοιτούσε σε βάθος το ζήτημα και το χρησιμοποιούσε ως ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο.
http://troktiko2.com/69695
 http://www.patrastimes.gr