Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΗΛΕΙΑ Εξιχνιάστηκαν όλες οι κλοπές στον κόμβο Φιλοθέης

Εξιχνιάθηκαν άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, οι κλοπές που είχαν συμβεί το τελευταίο διάστημα από ανήλικα ΡΟΜΑ στον κόμβο της Φιλοθέης, σε ανυποψίαστους οδηγούς αυτοκινήτων. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανηλίκων ΡΟΜΑ ηλικίας 14, 15 και 15 ετών οι οποίοι φέρονται να έχουν διαπράξει τουλάχιστο επτά κλοπές γυναικείων τσαντών και μοτοποδηλάτων το διάστημα από 20 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότερες υποθέσεις αφορούν τις κλοπές γυναικείων τσαντών μέσα από ΙΧ επιβατηγά αυτοκίνητα που ανέμεναν στα φανάρια του Κόμβου της Φιλοθέης ενώ οι αστυνομικοί ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ακόμα δύο κλοπές μοτοποδηλάτων στην περιοχή του Πύργου.
Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, οι τρεις ανήλικοι δράστες αφαιρούσαν κατά το διάστημα από 20 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου, κλοπές σε ΙΧ επιβατηγά αυτοκίνητα στον Κόμβο της Φιλοθέης, εστιάζοντας κυρίως σε αρπαγή γυναικείων τσαντών.
Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου κατάφεραν να εξιχνιάσουν άμεσα τις κλοπές και, ύστερα από έρευνες που διενήργησαν στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου στις περισσότερες των περιπτώσεων ανευρέθησαν και τα κλαπέντα αντικείμενα (οι τσάντες και τα δύο μοτοποδήλατα) τα οποία οι ανήλικοι φέρεται να εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία της πόλης του Πύργου.

Οι περιπτώσεις που εξιχνιάσθηκαν
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» οι τρεις ανήλικοι ΡΟΜΑ, φέρεται να εμπλέκονται στην κλοπή που είχε συμβεί στις 20 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Υψηλάντου όπου αφαίρεσαν ένα μοτοποδήλατο το οποίο λίγη ώρα αργότερα ανευρέθη εγκατελειμένο από τους αστυνομικούς.
Στις 26 Σεπτεμβρίου στον Κόμβο της Φιλοθέης οι τρεις ανήλικοι αφού άνοιξαν τις πίσω πόρτες του αυτοκινήτου μιας 38χρονης της αφαίρεσαν την τσάντα της που περιείχε το ποσό των 150 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Την ίδια ημέρα και στο ίδιο σημείο οι τρεις ανήλικοι αφαίρεσαν μέσα από το αυτοκίνητο 60χρονης την τσάντα της με το ποσό των 100 ευρώ, ένα κινητό και τα γυαλιά της.
Στις 28 Σεπτεμβρίου στον Κόμβο της Φιλοθέης άνοιξαν αιφνιδιαστικά την πόρτα αυτοκινήτου μιας 28χρονης αφαιρώντας την τσάντα της που περιείχε το ποσό των 200 ευρώ, διάφορα προσωπικά της έγγραφα και, ένα κινητό τηλέφωνο. Την ίδια ημέρα το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Πύργου οι τρεις ανήλικοι φέρεται να αφαίρεσαν μοτοσικλέτα η οποία βρέθηκε μια ημέρα μετά από τους αστυνομικούς.
Στις 30 Σεπτεμβρίου οι ανήλικοι έκλεισαν αιφνιδιαστικά τον δρόμο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονη με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί και οι ανήλικοι να ανοίξουν τις πόρτες αρπάζοντας την τσάντα της που περιείχε το ποσό των 220 ευρώ το κινητό της τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.
Τέλος στις 2 Οκτωβρίου επίσης στον Κόμβο της Φιλοθέης με την μέθοδο της απασχόλησης οι ανήλικοι ΡΟΜΑ άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου 56χρονης και αφαίρεσαν την τσάντα της που περιείχε το ποσό των 150 ευρώ ένα κινητό και διάφορα προσωπικά της έγγραφα. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/exihniastikan-oles-oi-klopes-ston-komvo-filotheis