Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος ο παιδεραστής; Τι απαντούν εισαγγελικές πηγές

Εισαγγελικές πηγές επιχειρούν να δώσουν εξηγήσεις για τους λόγους που κυκλοφορούσε τόσο καιρό ελεύθερος ο παιδόφιλος "δράκος" από το Περιστέρι, με θύματα εκατοντάδες μικρά παιδιά. Γιατί καθυστερούσαν τις διαδικασίες
Στα σοβαρά ερωτηματικά που προκύπτουν από τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεσή του συλληφθέντα παιδεραστή με το βαν η Εισαγγελία, δίνοντάς τον χρόνο να βιάσει ξανά και ξανά παιδιά, επιχειρούν να απαντήσουν εισαγγελικές πηγές.
Ειδικότερα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως από τον Αύγουστο του 2014, ένα 14χρονο θύμα του "δράκου" από το Περιστέρι είχε δώσει στην Αστυνομία το ψεύτικο προφίλ δήθεν ανήλικου που διατηρούσε ο δράστης στο Facebook μέσω των οποίων "ψάρευε" τα θύματά του.
Η εισαγγελία έδωσε άδεια για άρση απορρήτου και μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν τα πραγματικά του στοιχεία, όμως παρότι το κοριτσάκι είπε στους αστυνομικούς ότι ο δράστης στο σπίτι του είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας δεν δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, άδεια για κατ' οίκον έρευνα, ούτε και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Οι αστυνομικοί του "Ανηλίκων" τον παρακολουθούσαν επί 3 μήνες στο Μίνι Μάρκετ, όπου μπαινόβγαιναν παιδιά, μήπως έκανε κάποιο λάθος και τον έπιαναν επ' αυτοφώρο, όμως ήταν προσεκτικός.
Η δικογραφία έμεινε στην Εισαγγελία να "αράχνιαζει", δίνοντας την ευκαιρία στον 40χρονο παιδεραστή να συνεχίσει τη δράση του.

Τι απαντούν εισαγγελικές πηγές
Από την πλευρά τους, εισαγγελικές πηγές υποστηρίζουν ότι η παραγγελία προκειμένου να ελεγχθεί ο εν λόγω κατηγορούμενος και ο λογαριασμός που φέρεται να χρησιμοποιούσε μέσω Facebook, εστάλη στις αστυνομικές αρχές το Νοέμβριο.



Λίγους μήνες μετά, η δικογραφία που σχηματίστηκε από την αστυνομία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνηθεί περαιτέρω.
Ο όγκος όμως, της εργασίας των εισαγγελικών λειτουργών -αναφέρουν οι ίδιες πηγές- δεν επέτρεψαν στο να εξεταστεί άμεσα η συγκεκριμένη υπόθεση.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/giati-kykloforouse-eleutheros-o-paiderasths-ti-apantoun-eisaggelikes-phges.3337422.html