Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Σχέδιο Β με χρηματοδότηση από ΗΠΑ, Ρωσία ή Κίνα»

Για σχέδιο Β’ σε περίπτωση που η Ευρωζώνη «κλείσει παρανόμως τη στρόφιγγα» της χρηματοδότησης μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αναζητήσει χρήματα από άλλες πηγές.
«Αυτό που επιθυμούμε είναι τη συμφωνία, αν ο μη γένοιτο δεν υπάρξει συμφωνία και δούμε ότι η Γερμανία παραμένει άκαμπτη και θέλει να τινάξει την Ευρώπη στον αέρα, τότε θα έχουμε την υποχρέωση να πάμε σε ένα plan B», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Όπως είπε, το σχέδιο Β’ είναι να υπάρξει χρηματοδότηση από άλλη πλευρά, μπορεί να είναι κάλλιστα οι ΗΠΑ, μπορεί να είναι η Ρωσία, μπορεί να είναι η Κίνα ή άλλες χώρες.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ήδη οι ΗΠΑ έχουν ενδιαφερθεί για τον ορυκτό πλούτο της χώρας και μία «διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα εκδόσεως ομολόγων μελλοντικών κερδών».
«Δεν πρόκειται εμείς έχοντας λαϊκή εντολή και τη στήριξη του ελληνικού λαού -όταν μας πουν σας κόβουμε τη στρόφιγγα παρανόμως- να μην κοιτάξουμε το καλύτερο της χώρας», διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
http://adapokrites.gr/index.php/ellada-eidhseis-politika-nea-oikonomia-epikairothta-eidhseis-shmera/politika-nea-syriza-elia-nd-potami-arthra-eidhseis-ekloges-dhmoskophseis/item/13120-p-kammenos-sxedio-v-me-xrimatodotisi-apo-ipa-rosia-i-kina