Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η Ρωσία απαγόρευσε τις εισαγωγές κρέατος από το Μαυροβούνιο, έρχεται και η σειρά Αλβανίας και ΠΓΔΜ!

rusia
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Σε μία κίνηση που προμηνύε σαφώς τις προθέσεις του Κρεμλίνου, απέναντι σε χώρες που επιβάλουν κυρώσεις στην ρωσική ομοσπονδία, η Μόσχα απαγόρευσε τις εισαγωγές κρεάτων από το μαυροβούνιο, αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων Balkanweb.Lajmet.
Σύμφωνα με το πρακτορείο μετά το Μαυροβούνιο που υπέστη μεγάλο οικονομικό πλήγμα, λόγω της οικονομίας αυτής μικρής χώρας , σειρά η Αλβανία . Η Ρωσία δηλώνει ότι έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές κρέατος από το Μαυροβούνιο, ως απάντηση στην απαγόρευση της ΕΕ, αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ. Η είδηση ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου, από το ρωσικό Οργανισμό εισαγωγών .
Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ανέφερε ο επικεφαλής του οργανισμού αυτού Σεργκέι Ντάνκβερτ, είπε ότι είχε επιτραπεί στο Μαυροβούνιο να εξάγει στη ρωσική ομοσπονδία, κρέας που προέρχονταν από τις χώρες της ΕΕ, δίνοντας πλαστά πιστοποιητικά από την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία.
Η ουσία είναι οι κυρώσεις που υπέγραψε το Μαυροβούνιο, εναντίον της ρωσικής ομοσπονδίας, όπως είχαμε αναφέρει με παλαιότερο άρθρο μας στο pentapostagma.gr, οδήγησαν στην συγκεκριμένη πράξη.
Ο Ντάνκβερτ πρόσθεσε ότι η Αλβανία και η πΓΔΜ θα αντιμετωπίσουν παρόμοιους περιορισμούς, εάν οι δύο χώρες δεν αντικρούουν τις αμφιβολίες σχετικά με τα πιστοποιητικά τους, έως τις 24 Νοεμβρίου.
Η Ρωσία τροφοδοτείται κυρίως με χοιρινό κρέας και αγροτικά προϊόντα από το Μαυροβούνιο. Ο βοηθός του Ντάνκβερτ, Alexei Alekseyenko, δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο «δεν έχει μείζονα ρόλο στην αγορά των εισαγόμενων προϊόντων με βάση το κρέας», προσθέτοντας ότι η απαγόρευση δεν θα φέρει καμία βλάβη στο φάσμα των προϊόντων που εισάγονται από τη Ρωσία.
Αλλάζει ο χάρτης στα Βαλκάνια ανάμεσε σε χώρες που είναι φιλικές στην Ρωσία και σε αυτές που θεωρούνται «εχθροί». Το Μαυροβούνιο στην προκειμένη περίπτωση «πληρώνει» την υιοθέτηση συγκεκριμένης πολιτικής, και αυτό που επιχειρείται είναι « γνώση και συμμόρφωση». Τα βαλκάνια αποτελούν γεωπολιτικό στόχο της Μόσχας, η οποία θα «αλλάξει» τελείως συμπεριφορά όσον αφορά κυρίως την Αλβανία, λόγω Σέρβων, αλλά και την Ρουμανία, λόγω νατοϊκής βάσης πυραύλων, και Υπερδνειστερίας.
pentapostagma.gr