Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Το μήνυμα του Τσετσένου προέδρου Ραμζάν Καντίροφ στους ισλαμιστές, που απειλούν τώρα και τον ηγέτη του Κρεμλίνου Βλ. Πούτιν!

05.09.2014
Η εξαγωγή της βίας που επιχειρεί το Ισλαμικό Κράτος από το Ιράκ και τη Συρία δεν έχει τελικό προορισμό μόνο τη Δύση. Ενοπλοι μαχητές των τζιχαντιστών απειλούσαν χθες ευθέως τόσο τη Ρωσία όσο και τον ίδιο τον πρόεδρό της Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Πούτιν, ερχόμαστε!» ήταν το μήνυμα των ισλαμιστών που εμφανίζονταν σε βίντεο το οποίο τραβήχτηκε σε κατειλημμένη από το Ισλαμικό Κράτος αεροπορική βάση στη Συρία, ενώ δεν έλειπαν και οι απειλές προς τη Ρωσία, με τους τζιχαντιστές να κάνουν αναφορές στην Τσετσενία και στον Καύκασο. Χαρακτηριστικό στοιχείο του βίντεο που χθες έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου, οι ένοπλοι εμφανίζονται να περιεργάζονται τα αεροσκάφη της συριακής αεροπορίας που βρήκαν εκεί, αλλά και να πανηγυρίζουν για την κατάληψη της βάσης από τις δυνάμεις τους.

«Αυτά εδώ είναι τα αεροσκάφη που έστειλες στον Ασαντ και με τη βοήθεια του Αλλάχ θα σου τα στείλουμε πίσω» εμφανίζεται να λέει ένας τζιχαντιστής, που ήθελε να στείλει «ένα μήνυμα στον Πούτιν», αφού πρώτα ζήτησε να στραφεί επάνω του η κάμερα.
Δευτερόλεπτα αργότερα, άλλος ένοπλος ισλαμιστής, φωνάζοντας μέσα από το αυτοκίνητό του να στραφεί ακολούθως σε αυτόν ο φακός, έλεγε (κι αυτός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ρωσίας) «να το θυμάσαι αυτό (Πούτιν), με τη βοήθεια του Θεού, θα απελευθερώσουμε την Τσετσενία και τον Καύκασο, ο θρόνος σου ήδη τρέμει».

Αμεση ήταν, βέβαια, η απάντηση του προέδρου της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος είναι σε ολόκληρο τον κόσμο γνωστός τόσο για το ύφος των αντιδράσεών του όσο, κυρίως, για τους πολύ στενούς δεσμούς που διατηρεί εδώ και χρόνια με το Κρεμλίνο και τη ρωσική κυβέρνηση.
«Αυτοί οι μπάσταρδοι», έγραφε χθες στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο Καντίροφ, «δεν έχουν σχέση με το Ισλάμ». Σύμφωνα, μάλιστα, με το Russia Today, ο πρόεδρος της Τσετσενίας πήγε ακόμη πιο πέρα το θέμα τονίζοντας ότι «όποιος τολμά να απειλήσει τη Ρωσία και να πιάσει στο στόμα του το όνομα του προέδρου μας Βλαντιμίρ Πούτιν θα καταστραφεί επιτόπου»! «Αυτοί οι άνθρωποι (οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους) θα πεθάνουν κάτω από τον καυτό ήλιο της Συρίας και του Ιράκ και μόλις λίγες στιγμές μετά τον θάνατό τους θα τους υποδεχτούν οι φλόγες της αιώνιας Κόλασης» είπε ακόμη ο Καντίροφ, αφήνοντας αιχμές και υποστηρίζοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος «πήρε διαταγές από τους ανθρώπους που το χειρίζονται μέσα από τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης».