Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

"Put money in their pockets"




Αυτή είναι η φιλοσοφία του θλιβερού Ντάουνερ, τον οποίο διόρισαν εκπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ. Καθήκον του η εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, αλλά στόχος του η παραβίασή τους, η ενίσχυση του παράνομου κράτους και η οργάνωση συνομωσιών για αναβάθμιση του παράνομου κράτους και διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σκοπός του να μας «νικήσει». Τώρα, λέει, «πρέπει να νικήσουν εμένα» και αναφέρεται στην απόφαση του 76% του λαού, που στείλαμε τον σχέδιο Ανάν στο διάολο.




Πως θα μας νικήσει όμως ο κ. Ντάουνερ; Το είπε καθαρά. «Put money in their pockets». Νομίζει πως έτσι θα μας εξαγοράσει, για να μας «πουλήσει τη λύση». Αυτό το έκαμαν κι άλλοι και απέτυχαν παταγωδώς. Δυστυχώς σήμερα δεν έχουμε ηγέτη να του δώσει την κατάλληλη απάντηση. Δεν έχουμε ένα Κυριάκο Μάτση να του επαναλάβει το ελληνικότατο: «Ου περί χρημάτων των αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής». Δεν έχουμε πρόεδρο το συναγωνιστή του Κυριάκου Μάτση, τον Τάσσο Παπαδόπουλο που διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία από τα νύχια του προκατόχου του κ. Ντάουνερ.



‘Εχουμε δυστυχώς ένα πρόεδρο που η μόνη του έγνοια είναι η διατήρηση του καλού κλίματος και η «επανένωση». Μα και οι Τούρκοι «επανένωση» των δυο κρατών θέλουν. Τον Ντάουνερ δεν θέλει να τον ενοχλήσει, ούτε να τον στενοχωρήσει, ακόμα και όταν οι συνωμοσίες του διαπιστώνονται από τα έγγραφα του ΟΗΕ, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο κ. Ντάουνερ. Και όμως ο πρόεδρος του παρέχει πλήρη κάλυψη.



Από την άλλη είναι και ο ανεκδιήγητος κ. Πουργουρίδης, που θα υπέγραφε το σχέδιο Ανάν και με τα είκοσι του νύχια. Αυτόν δεν τον ενοχλεί το περιεχόμενο των εγγράφων, που αποτελούν «τη σημαδεμένη τράπουλα». Τον ενδιαφέρει μήπως τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι αποτέλεσμα κλοπής και εκτεθούμε. Καλύτερα να «εκτεθούμε», κύριε Πουργουρίδη, παρά να αφήσουμε του συνωμότες να μας διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. ‘Η μήπως αυτό είναι η επιδίωξή σας, που δεν την πετύχατε με το σχέδιο Ανάν;



Στον κ. Ντάουνερ θα απαντήσουμε εμείς, ο λαός. Δεν θα του πούμε ευγενικά, όπως ο Κυριάκος Μάτσης «Ου περί χρημάτων των αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής». Θα του το πούμε χωρκάτικα και αγανακτισμένοι «Αη στο διάολο, κ. Ντάουνερ».



Δωριεύς για το Christofias-watch
http://christofias-watch.blogspot.com/