Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Υπάρχει αντιπολίτευση .

 Καθημερινά βλέπουμε διαβάζουμε ακούμε..δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Είναι ψέμα και το δεχόμαστε. Η ελληνική βουλή έχει πολιτικά κόμματα που ονομάζονται με ιεραρχία θέσης αντιπολίτευση. Τίποτα δεν λένε; Νόμιμα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στην βουλή κατόπιν εκλογών. 

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Ο κόσμος δεν ψηφίζει..

 Οι βουλευτές εκλέγονται για να σεβαστούν την αποστολή τους. Αυτή είναι να εργαστούν με αυταπάρνηση για τους πολίτες που τους εξέλεξαν.

Τώρα ,τα πολιτικά κόμματα επιλέγουν να εντάξουν στην ομάδα τους ανθρώπους που θα δουλέψουν για το συμφέρον της πατρίδας. Ανθρώπους που γνωρίζουν το λαό και τις συνήθειες του την εργασία του τις αγωνίες του τις ανάγκες του. Ο υποψήφιος πολιτικός ξέρει ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να προσβάλει με πράξεις του το λαό καθώς πρέπει να είναι πρότυπο. 

Άρα δεν πρέπει κάθε φορά που συμβαίνουν ζητήματα με βουλευτές να ξεκαθαρίζονται δημόσια;

Γιατί; Για να υπάρχει συμμετοχή στις εκλογές. Να ψηφίζουν οι πολίτες. 

Κάθε φορά λοιπόν που ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο  και ο βουλευτής που δεν το δέχεται διαγράφεται και ο πολίτης δεν γνωρίζει αν πήγε ενάντια στο λαό η απλά σε μια ακαθόριστη πειθαρχεία από το κόμμα του. Τότε ο πολίτης  επειδή δεν του εξηγούν χάνει την πίστη στις εκλογικές διαδικασίες. Επίσης όταν ένας βουλευτής διαγράφεται από το κόμμα του για θέματα που έχουν να κάνουν με εξωκοινοβουλευτικά θέματα πάλι ο ψηφοφόρος βρίσκεται στο σκοτάδι. Η ενημέρωση είναι σημαντική αλλιώς ο πολίτης χάνει το ενδιαφέρων να συμμετέχει με την ψήφο του στις εκλογές.

Θα νόμιζε κανένας ότι δεν θέλουν το λαό να ψηφίζει αλλά να αδιαφορεί.


Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Όσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε.

 Πίστευα ότι ο άνθρωπος πρέπει να δαπανά στην πρόληψη και όχι στην αποκατάσταση. Μου φαίνεται ότι η ανοικοδόμηση ποτέ δεν έβλαψε κανένα.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Όταν κυβερνά η αγορά.

 Έχουμε πρόβλημα και ψάχνουμε να βρούμε το δίκιο μας . Τι ποιο σωστό; Περιμένουμε να να βρούμε απάντηση η λύση σε κάτι . Όμως όχι στην Ελλάδα σήμερα κυριαρχεί η Αγορά . Ο νόμος τις αγοράς . Ο κόσμος έρχεται σ απόγνωση γιατί Αγορά και ανθρωπιά δεν υπάρχει. Αγορά και παρέμβαση του κράτους δεν υπάρχει. Η αγορά είναι αδίστακτη γιατί το μόνο που την νοιάζει είναι το κέρδος. Στην Ελλάδα έχουμε αριστερή κυβέρνηση και είναι αστείο οποίος δεν το βλέπει.

Μια αριστερά παράξενη που δεν έχει φύλο μια αριστερά με αρχικά στοιχεία επιβολής Μάο και αγάπη προτεσταντική. 

 Όσο ακούτε για στοιχεία της τάδε υπηρεσίας που δείχνουν ανάκαμψη να φαντάζεστε μια εταιρία που το μόνο που ζητά είναι με κάθε τρόπο κέρδος. Δεν έχει επαναλαμβάνω ανθρωπιά και οίκτο το κέρδος. Η πραγματικότητα δεν έχει συναισθήματα ιδίως τώρα στην μεταβατική περίοδο που βρίσκεται η χώρα μας. Το κράτος χάνει το κύρος του και μεγαθήρια  εταιρείες κυβερνούν και επιβάλουν όρους και κανόνες .

Σήμερα το κέρδος δεν είναι η πρόληψη αλλά η αποζημίωση από μια καταστροφή. Σκεφτείτε όσο μπορείτε και όσο θέλετε. Τα πράγματα από την στιγμή που δεν βασίζονται σε μία αλλά σε πολλές λογικές δεν αργεί να έρθει το άναρχο χάος που θα φέρει έτοιμους από καιρό ψευδοπροφήτες.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Θάνατος στο λουνα παρκ

 Τα λουνα παρκ λειτουργούν με ευθύνη του εκάστοτε Δήμου. Δεν λειτουργούν από μόνα τους πληρώνουν ρεύμα και λειτουργούν σε δημόσιους χώρους . Λοιπόν υπάρχει ευθύνη Του Δήμου στο ατύχημα του νεαρού ; 

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Το δικαίωμα να είσαι άνθρωπος.

 Η ακρίβεια και η συνεχώς υποβάθμιση της απ' τα μέσα ενημέρωσης δημιουργεί συνεχώς αυξανόμενη απόσταση πολιτείας πολιτών. Η ελλιπής ενημέρωση καθώς και το κάψιμο της πραγματικότητας μέσω τον τηλεοπτικών αναλύσεων φέρνει σκοτάδι. Ρωτάω για υπάρχει ακρίβεια στα τρόφιμα ; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι φταίει η παγκόσμια αναστάτωση. Πράγματι ζούμε στην εποχή της εικόνας. Ψηφιακή εποχή λέει δεν είμαστε νεοφιλελεύθεροι λέει.. Που θα πάει αυτό ; Η αρθογραφία που τονώνει και εμπλουτίζει την σκέψη δεν υπάρχει. Το μυαλό των ανθρώπων πηγαίνει όπου το πάνε.

Όταν μιλάμε για ακρίβεια στην Ελλάδα θα μιλάμε για την χώρα μας και μόνο. Αν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις θα μιλάμε για θέματα που μπορούν συγκριθούν. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται διάλογος για της τιμές τροφίμων και να κάνουμε κουβέντα για την Γερμανία την Ισπανία την Ολλανδία. Για όνομα του Θεού. Η αριστερά απο την άλλη βοηθά στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού στην χώρα άρα δεν τίποτα άλλο από τι βοηθητικές Ρόδες στο ποδήλατο της κυβέρνησης.


Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Τοπική αγορά .

 Στις διακοπές σας προτιμάτε την τοπική αγορά.

Η τοπική αγορά αιμορραγεί. Σκεφτείτε αύριο θα ανοίξετε το δικό σας κατάστημα.  Δώστε την ευκαιρία στους ντόπιους επαγγελματίες να δουλέψουν. 

Δεν τρέχουμε στους δρόμους.

Προσοχή οι επαρχιακοί δρόμοι είναι επικίνδυνοι.
Δεν τρέχουμε ποτέ . Το μύνημα αφορά περισσότερο τους έμπειρους οδηγούς. Είστε για διακοπές η εργασία ; Έχετε ανθρώπους που σας αγαπούν και σας θέλουν. Δεν υπάρχει καλός οδηγός μόνο προσεκτικός υπάρχει.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Δεν θα γίνουμε δυτική Ευρώπη στην οικονομία . Ποτέ !

 Η ακρίβεια συνεχίζεται με αμείωτο Ρυθμό. Χωρίς ντροπή δεν εξηγούνται στο λαό . Ποιο είναι το σχέδιο. 

Εκτροχιάζουν την κοινή γνώμη.

 Υπάρχουν άνθρωποι που ονομάζουν τον εαυτό τους δημοσιογράφο. Αν ασκούσαν το επάγγελμα θα ήταν όλα καλά . Δεν το ασκούν δυστυχώς. Αυτό που κάνουν είναι να εκτροχιάζουν την κοινή γνώμη. Να χειραγωγούν ανθρώπινες ψυχές χωρίς κανένα δυστυχώς. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι στο όνομα ποιας Δημοκρατίας το κάνουν. 


Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Παράκληση στην Παναγία.

 Ραντεβού στην παράκληση της Παναγίας . Οι εκκλησιές τιμούν την Μητέρα του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.  


Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Προσοχή. Οι δρόμοι στην επαρχία είναι επικίνδυνοι.

 Δεν κερδίζουμε τίποτα με την μεγάλη ταχύτητα στους δρόμους. Τα αποτελέσματα συχνά , τραγικά. Η άσφαλτος παίρνει ψυχές.  

Αν δεν ξέρουμε τους δρόμους δεν τρέχουμε . Παίρνουμε ταξί. Δεν οδηγούμε μεθυσμένοι.

Στην επαρχία οι δρόμοι βρίσκονται σε χαοτική κατάσταση. 

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Μέρες ετεροδημοτών στην επαρχία.

Χρόνια ετεροδημοτών ζούμε στην επαρχία. Δεκαπενταύγουστος. Η επαρχία δέχεται και φέτος χιλιάδες. Όχι δεν έρχονταν πάντα . Φέτος υπάρχει το αδιαχώρητο. Είναι κουραστικό τεράστια αυτοκίνητα στους μικρούς επαρχιακούς δρόμους . Καταστάσεις χάους και ψευτο πλουτισμός. Η επαρχία που στενάζει να επιβιώσει καταστήματα που κλείνουν και πολυεθνικά που που σαρώνουν το ελάχιστο χρήμα. Η γιαγιά να πάρει κινητό του εγγονού της. Η γιαγιά που πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και εκφράζεται γιατί θα δεχθεί παρατηρήσεις από τους καλεσμένους της.
Η επαρχία που στενάζει από τον ζυγό της αδιαφορίας από το κράτος. Άνθρωποι που πήραν τα εκλογικά τους δικαιώματα από τη πόλη τους για να μην χάσουν το χρόνο τους ερχόμενη να ψηφίσουν έχουν το θράσος και μιλούν για την πρόοδο και τη εξέλιξη. 
Τοπικές εφημερίδες μας μιλούν για τους εμπόρους της πόλη πώς ελπίζουν να ανακάμψουν αυτές τις μέρες.. 

Ζητώ συγγνώμη.Αλλα αυτό βλέπω γύρω μου. Κανένα αίσθημα αγάπης για την προγονική γη.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Δεν υπάρχει τίτλος για την απάθεια.

 Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω που θα οδήγηση η τεράστια απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ κράτους και κοινωνίας. Με σιγουριά όμως μπορώ να πω τον χαμένο . Είναι η κοινωνία. 

Όταν η καθημερινή ειδησεογραφία στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με την ζωή των κατοίκων της πατρίδας μας όλα είναι χαμένη επένδυση.


Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Δεκαπενταύγουστος.

 Αύγουστος ο μήνας της Παναγίας. Το Πάσχα του καλοκαιριού. Ευχές για καλό δεκαπενταύγουστο.

Η χάρη της να μας σκεπάζει.