Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Το θαύμα της Παναγίας: Στην «αγκαλιά» της Ελλάδας οι Έλληνες στρατιωτικοί

Δεκαπενταύγουστος ώρα 03:10 τα ξημερώματα. Το θρίλερ με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς λαμβάνει τέλος. Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από 167 ημέρες όπου παρέμειναν στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.Οι στιγμές που ακολουθούν προκαλούν συγκίνηση στο πανελλήνιο.

Το χρονικό της επιστροφής τους

Μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, μετέβη αργά το βράδυ της Τρίτης στην Αδριανούπολη για να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους δύο στρατιωτικούς λίγο πριν αυτοί επιβιβαστούν στο αεροπλάνο από την Αδριανούπολη για την πατρίδα.
Λίγα λεπτά μετά τις 03:10 τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/08/2018) το αεροσκάφος προσγειώνεται στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. 
https://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/908557/to-thayma-tis-panagias-stin-agkalia-tis-elladas-oi-ellines-stratiotikoi-sygklonistikes-eikones