Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Οι «Παραιτηθείτε», ως χρήσιμος... «εχθρός»!

Αν διερωτάστε  για το τι σόι... μαλθακία έχει πιάσει το γκουβέρνο και προμοτάρουν, δια των συνεχών και προκλητικών επιθέσεων εναντίον της, την αυριανή συγκέντρωση των “Παραιτηθείτε” στο Σύνταγμα, σκεφθείτε καλύτερα μήπως και δεν είναι ανοησία και σπασμωδική αντίδραση, αλλά καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη επιχείρηση...
Γιατί, ας πούμε, ότι , άντε,ο (παμπόνηρος και σκληρά κομματικός) κ. Φίλης, αντέδρασε προσωπικά και ανεξέλεγκτα, όταν βγήκε φόρα παρτίδα και είπε ότι οι “Παραιτηθείτε”, κινούνται στο όριο της συνταγματικής νομιμότητας και ότι του θυμίζουν το “κίνημα της κατσαρόλας” που προβοκατόρικα είχε στηθεί εναντίον του Αλιέντε. Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του, οι... γνωστοί “κύκλοι” βγήκαν και είπαν ότι η κίνηση του υπουργού Παιδείας, προκάλεσαν “δυσφορία” και “εκνευρισμό” στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά, ο κ. Φίλης όχι μόνο δεν ανακάλεσε (για να παραιτηθεί, οικειοθελώς ή εντελλόμενος, ούτε λόγος φυσικά...), αλλά επανήλθε δριμύτερος και προκλητικότερος εναντίον των “δεξιών και ακροδεξιών” που κατευθύνουν το “Παραιτηθείτε”.
Και ως να μην έφθανε αυτό, ήρθαν συνεπίκουροι του στην “αγανάκτηση” για την μεθοδευόμενη υπονόμευση της κυβέρνησης, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Γεροβασίλη ( “κινούνται εχθρικά εναντίον της χώρας...”), ένα βαρύ ιστορικό όνομα της Αριστεράς, ο κ. Νεφελούδης, που μίλησε με λιμανίσια βαρυμαγκιά και σεξιστικά υπονοούμενα (“ να προσέξουν τις... γόβες και να μην σκίσουν τα καλσόν τους!”) για τους “Παραιτηθείτε”, ο κ. Κουρουμπλής συνέκρινε τους αυριανούς διαδηλωτές με “με τις κυρίες με τα γουνάκια και τα  βραχιόλια, που το 1983 θέλησαν με διαδηλώσεις να ρίξουν τον Αντρέα Παπανδρέου!” Και, τελικά, για να διαλύσει και την παραμικρή αμφιβολία που τυχόν έμενε περί του αν οι επιθέσεις εναντίον των “Παραιτηθείτε”, είναι...τυχαίες και προσωπικές όσων τις επιχειρούν, βγήκε και το Μέγαρο Μαξίμου με “διαρροές” να διαπιστώσει ότι το κίνημα, επιδιώκει “αντιδημοκρατική εκτροπή”, η οποία σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία “οδηγεί σε κοινωνική ένταση...”!
Σαν πολλές, για ασυντόνιστες και τυχαίες,... μαλθακίες δεν πέφτουν; Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους ιδεοληπτικούς κομματικούς ινστρούχτορες, όχι πάντως για ηλιθιότητα. Δεν μπορεί, κάποιος θα σκεφτόταν “τι κάνουμε, ρε παιδιά, πάμε να μετατρέψουμε μια αντικυβερνητική διαδήλωση σε... λαϊκό ρεύμα;” Δεν πρόκειται, όμως, ούτε για ... μαλθακία ούτε πολύ περισσότερο για τυχαία. Όλοι όσοι βγήκαν στο μεϊντάνι εναντίον των “Παραιτηθείτε”, είναι εντεταλμένα όργανα τα οποία κινούνται βάσει σχεδίου!
Βλέπουν στο κόμμα, ότι η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο (σε όποια αιτία κι' αν οφειλόταν: συνεπή εκ... μεταφοράς αριστεροσύνη, αγανάκτηση για την διαχειριστική ανεπάρκεια των προηγούμενων,εξαπάτησης  ικανής μερίδας της αγωνιούσας κοινωνίας με τις ψεύτικες υποσχέσεις για παροχές, μείωση της φορολογίας, αποκατάσταση των συντάξεων κ.λ.π) μειώνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Μέλημά τους, λοιπόν, αυτή την ώρα είναι να συσπειρώσουν τουλάχιστον την καθ' αυτή αριστερή βάση τους. Και γνωρίζουν, αταβιστικά, από την ιστορία της κομμουνιστικής Αριστεράς, ότι η βάση συσπειρώνεται, παθιάζεται, ριζοσπαστικοποιείται μόνο αν έχει (η της δημιουργήσουν...) απέναντί της έναν “εχθρό”, έναν ταξικό κίνδυνο που την απειλεί!  Για “έξω”, έχουν αναδείξει εχθρό τους κακούς δανειστές. Για μέσα, φτιάχνουν την “πλουτοκρατία” και τις δυνάμεις της συντήρησης και των ντόπιων συμφερόντων. Λες και δεν τους αρκεί, ως πραγματικός εχθρός, το πλήθος των ανθρώπων με τις διαψευσμένες προσδοκίες που του καλλιέργησαν, οι ορδές των απελπισμένων νεόπτωχων...
Αυτή την κατά τεκμήριο “σκληρή βάση”, θέλει να συσπειρώσει και να.. βγάλει στα χαρακώματα, η ανάδειξη σε “ταξικό εχθρό”, υπονομευτή και δολιοφθορέα της “πρώτη φορά αριστεράς” των διαδηλωτών “Παραιτηθείτε”. Επιχειρούν να τους χρησιμοποιήσουν ως “κόκκινο πανί” που θα διεγείρει τα ιστορικά και λησμονημένα αριστερά αντανακλαστικά, έναν “εχθρό” ο οποίος προετοιμάζεται για κανονικό διωγμό εναντίον των... οραματιστών του “Τρίτου Γύρου” του εμφυλίου!
Το πώς θα κουλαντρίσουν την μεγάλη μάζα του 35% που τους πίστεψε και τους ψήφισε, θα το αντιμετωπίσουν εν καιρώ-ας είναι καλά εκλογικοί νόμοι, συνταγματικές αναθεωρήσεις, μισές αλήθειες και... ολόκληρες “αυταπάτες”! Αυτό που τους καίει τώρα, είναι η εξασφάλιση του σκληρού κομματικού πυρήνα, η εμφύσηση πάθους και αγωνιστικότητας στις οπισθοφυλακές. Το σάλπισμα της υποχώρησης, μπορεί να ηχήσει ανά πάσα στιγμή.
Και απαιτείται σχέδιο...

http://www.iefimerida.gr/blog-content/272378/oi-paraititheite-os-hrisimos-ehthros