Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Σφαγές, αποκεφαλισμοί και στοχοποίηση του TAP με Ιskander από την Αρμενία

του Βασίλη Καπούλα - Η Αρμενία παρέδωσε Iskander στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και στοχοποιήθηκαν οι πετρελαιαγωγοί του Αζερμπαϊτζάν με την περιφερειακή ειρήνη να κρέμεται από μια κλωστή. Σφαγές ,αποκεφαλισμοί, εμπλοκή Ιράν, Τουρκίας και Ρωσίας συνθέτουν το σκηνικό και όλα δείχνουν πως ανοίγει μια νέα μεγάλη σύγκρουση.
 
Η πρώτη "βόμβα" έπεσε και αφορά τον TAP... και σίγουρα η ανακοίνωση περί στοχοποίησης των πετρελαιαγωγών δεν έγινε χωρίς την άδεια της Μόσχας..
 
Υπάρχουν σφοδρές ανταλλαγές πυροβολικού μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαιτζάν με SmerchTOS-1. Το Γερεβάν δήλωσε πως αν απογειωθούν μαχητικά θα χρησιμοποιήσει τους S-300 ενώ συνεχίζει να μεταφέρει μονάδες και άρματα μάχης στα σύνορα μαζί με 9K33 Osa.
 
Έτοιμο να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι η Αρμενία σύμφωνα με ανακοίνωση του Stepanakert το οποίο δεν συμφωνεί με μια ευρεία αυτονομία του μη αναγνωρισμένου Ναγκόρνο Κραμπάχ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατίας στην Μόσχα Albert Andryan.
 
"Μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να υπάρξει ούτε σε 50 χρόνια ούτε σε 100"...
 
Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενία δήλωσε ότι κατά την διάρκεια των συγκρούσεων καταστράφηκαν 29 άρματα μάχης του Αζερμπαϊτζάν ενώ δήλωσε έτοιμη να στείλει στρατιωτική βοήθεια η οποία όμως έχει ήδη σταλεί έστω και ανεπίσημα...
 
Οι ένοπλες δυνάμεις της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ απείλησαν ότι θα πλήξουν τους πετρελαιαγωγούς του Αζερμπαϊτζάν με βαλλιστικά συστήματα Iskander, Tochka -U και Scud-B.
 
"Τους προειδοποιούμε ότι είμαστε έτοιμοι να πλήξουμε τους πετρελαιαγωγούς αν το Αζερμπαϊτζάν τολμήσει να βομβαρδίσει τις πόλεις μας" ανέφερε εκπρόσωπος τους Υπουργείου Άμυνας της χώρας.
 
Ταυτόχρονα το Μπακού ανέφερε ότι κατέστρεψε αρμενική στρατιωτική βάση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο που θα δείτε παρακάτω.
- See more at:http://www.pronews.gr/portal/20160404/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B1#sthash.17jSYdGD.dpuf