Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Το «ταξίδι» του ροδιού ξεκίνησε!


 Το «ταξίδι» του ροδιού ξεκίνησε!
Κώστας Αντωνόπουλος
antsekoula@yahoo.gr
Το εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής φυσικού χυμού ροδιού με την επωνυμία «Αλφειός-Ρόδι Α.Ε.», που στεγάζεται στο ιστορικό βιομηχανικό κτίριο της ΝΕΚΤΑΡ ΝΤΟΑ στην είσοδο του Πύργου, εγκαινιάστηκε χθες το μεσημέρι παρουσία πολιτικών αρχηγών, αιρετών, υπηρεσιακών παραγόντων, τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.
Πρόκειται για την πιο σύγχρονη γραμμή παραγωγής φυσικού χυμού στην Ευρώπη, που έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας 3 τόνων ροδιού ανά ώρα, τα «θεμέλια» της οποίας μπήκαν στα τέλη του 2011 στην Αρχαία Ολυμπία με την ιδρυτική συνέλευση της εταιρείας.
Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο ο οποίος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα προσπάθεια που γίνεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, ενώ αμέσως μετά το κόψιμο της κορδέλας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη νέα μονάδα χυμοποίησης, η οποία δημιούργησε 50 ακόμη θέσεις εργασίας στην Πελοπόννησο, εν μέσω ύφεσης.
Παρών στα εγκαίνια ήταν οι επικεφαλής των κομμάτων «Ποτάμι» κ. Σταύρος Θεοδωράκης και «Ένωση Κεντρώων» κ. Βασίλης Λεβέντης, ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομίας κ. Ηλίας Ξανθάκος, οι βουλευτές κ.κ. Δημ. Μπαξεβανάκης, Γερ. Μπαλαούρας, Γιάν. Κουτσούκος και Ανδρ. Κατσανιώτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.Απόστολος Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Μπράμος και Οικονομικών κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος κ.α.
Να σημειωθεί ότι η τελευταία εβδομάδα του 2015 ήταν ξεχωριστή και ιστορική για την εταιρεία, αφού παρήχθη η πρώτη παρτίδα του προϊόντος που εμφιαλώθηκε σε 16.332 φιάλες των 250ml και σε πρώτη φάση ταξιδεύει για τις αγορές της Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου και Αθήνας.

http://www.protinews.gr/ilia/item/19511-to-taksidi-tou-rodioy-ksekinise