Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΦΕΡΝΕΙ Η ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ! Έρχεται με άλλους 11 από το ΔΝΤ – Η δαμόκλειος σπάθη των Ευρωπαίων στον λαιμό της κυβέρνησης

belkouleskou
Κάθε άλλο παρά τελειωμένη υπόθεση φαίνεται πως είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ενώ τόσο το ΔΝΤ όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω.
Ειδικά για το Ταμείο, μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο για τις αλλαγές που προωθούνται. Στο πλαίσιο αυτό, η Ντέλια Βελκουλέσκου -όπως λέγεται- έρχεται με το… κλασικό τελεσίγραφο στις βαλίτσες της: «ή κάνετε αυτά που ζητάμε, ή τελειώσαμε» αλλά και την αντίστοιχη εξουσιοδότηση από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Ωστόσο, δύσκολα είναι τα πράγματα και με τους Ευρωπαίους καθώς αυτό που διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι εάν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το πρόγραμμα, τότε η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί και άρα η ελάφρυνση του χρέους δεν θα συζητηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, οι Βελκουλέσκου αναμένεται στην Αθήνα στις 18 Ιανουαρίου και μαζί της θα είναι κι άλλα 11 μέλη του ΔΝΤ εξέλιξη που προϊδεάζει για το τι μέλλει γενέσθαι.
http://www.crashonline.gr/τελεσιγραφο-φερνει-η-βελκουλεσκου-έρ/