Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Συνεργασία με τη Μόσχα για το μεταναστευτικό ζητά ο ούγγρος ΥΠΕΞ

Πραγματική συνεργασία με τη Μόσχα στο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης που βιώνει η Ευρώπη με τα τεράστια κύματα προσφύγων πολέμου από τη Συρία, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της ΟυγγαρίαςΠέτερ Σιγιάρτο.
Κατά την χθεσινή επίσκεψή του στη Μόσχα, ο Σιγιάρτο συναντήθηκε με τον ρώσο  υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Οι δύο κορυφαίοι διπλωμάτες συζήτησαν τόσο για την συνεχιζόμενη κρίση στη Συρία όσο και το θέμα των προσφύγων.
Μιλώντας στο ουγγρικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΤΙ ο ούγγρος ΥΠΕΞ τόνισε πως «θα πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσουμε όλοι πως χωρίς τη συνδρομή της Ρωσίας και την ουσιαστική συνεργασία, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα. Χωρίς τις κοινές προσπάθειες με τη Ρωσία, δεν θα είμαστε σε θέση να τερματίσουμε τη σύγκρουση στη Συρία, ούτε να ξεπεράσουμε τη μεταναστευτική κρίση».
Την ερχόμενη Κυριακή οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ θα διεξάγουν έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητήσουν την ανάπτυξη και υιοθέτηση άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
http://gr.rbth.com/news/2015/10/22/synergasia-me-ti-mosha-gia-to-metanasteytiko-zita-o-oyggros-ypex_532997