Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Καθ’ οδόν προς το Ντονμπάς η 42η ρωσική ανθρωπιστική αποστολή

Αναχώρησε από τη Ρωσία άλλη μία ανθρωπιστική αποστολή βοήθειας στους κατοίκους του Ντονμπάς. Πρόκειται για την 42η ρωσική νηοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας που πλήττονται από την κρίση στην εμπόλεμη ζώνη, καθώς εκτός από τις εχθροπραξίες, τον ουκρανικό λαό συνθλίβει και ο οικονομικός αποκλεισμός που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Κιέβου και ο Πέτρο Ποροσένκο από τον Νοέμβριο του 2014, αποσύροντας όλα τα χρηματοδοτούμενα από το κράτος προγράμματα για την υγεία, την εκπαίδευση και την προστασία των πολιτών.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, η 42η αποστολή ξεκίνησε από κέντρο διασώσεων Ντονσκόι, στην ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ.

Το νέο κονβόι αποτελείται από 1000 φορτηγά που μεταφέρουν πάνω από 1.100 τόνους ανθρωπιστικού φορτίου, με τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης, κουβέρτες, εξοπλισμό πυρόσβεσης αλλά και δεκάδες κούτες με σχολικά είδη για τα παιδιά του Ντονιέτσκ και τουΛουγκάνσκ.
Από τον Αύγουστο του 2014, οπότε και εξαπλώθηκε η κρίση στην Ουκρανία η Μόσχα έχει πραγματοποιήσει συνολικά 40 ανάλογες αποστολές με πάνω από 20 χιλιάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της περιοχής, ενώ έχει επίσης βοηθήσει στην παράδοση και την διανομή των φορτίων που συγκεντρώθηκαν και απεστάλησαν στο Ντονμπάς από κοινωνικές και εθελοντικές οργανώσεις για τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, η Ρωσίασχεδιάζει να αποστέλλει ανθρωπιστική βοήθεια σε εβδομαδιαία βάσηέως το τέλος του 2015.
http://gr.rbth.com/news/2015/10/22/kath-odon-pros-to-ntonmpas-i-42i-rosiki-anthropistiki-apostoli_532999