Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Χυδαίοι και άβουλοι αντάμα

Χυδαίοι και άβουλοι αντάμα

vouli_nd.jpg

Μια Βουλή... απείρου κάλλουςΝευρικοί και κλονισμένοι οι βουλευτές μείζονος κι ελάσσονος αντιπολίτευσης έβγαλαν όλο το μίσος τους και διέχυσαν τη χολή τους στους κυβερνητικούς | EUROKINISSI
Στις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής μόνο η λέξη χυδαιότητα αρμόζει, μια χυδαιότητα ολοσχερής που σκορπίζει τη θλίψη και την απογοήτευση, που προσβάλλει τη γλώσσα και τον πολιτισμό και απλώνεται έτσι η βαρβαρότητα καταλαμβάνοντας τον νου και τις πράξεις. Κάποιοι απίθανοι τύποι που είναι παρακαλώ εκπρόσωποι του έθνους, της ελληνικής κοινωνίας επιδίδονται σε αηδιαστικές λεκτικές επιθέσεις εναντίον συναδέλφων τους, στην ουσία όμως ευτελίζουν τον διάλογο, τους θεσμούς, τη δημοκρατική διαδικασία δηλαδή· δηλαδή την ίδια τη Δημοκρατία. Εύγε (τους)!
Θα περίμενε κανείς ότι μια εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου θα εξωθούσε τους βέβηλους αυτούς σε κάποια παραίτηση, ότι οι κύριοι αυτοί θα εκβράζονταν, μια και αδυνατούν να «συμμορφωθούν» με το δημοκρατικό ήθος. Νευρικοί και κλονισμένοι οι βουλευτές μείζονος κι ελάσσονος αντιπολίτευσης έβγαλαν όλο το μίσος τους και διέχυσαν τη χολή τους στους κυβερνητικούς· δεν μπορούν να χωνέψουν εύκολα ότι έχασαν την πολυπόθητη εξουσία και ότι κάτι αριστερά «τσογλάνια», το κόμμα των οποίων δεν υπερέβαινε το 4%, κατάκτησε τα ηνία της χώρας. Πώς να το χωνέψει αλήθεια κάτι τόσο τραγικό ο Αδωνις Γεωργιάδης; Ή ο Β. Κικίλιας λ.χ.; Ή ο Ψαριανός, καλέ; Αμ, εκείνος ο δόλιος ο Λοβέρδος; Ο Μητσοτάκης; Κι άλλοι. Εδώ γίνεται λόγος για τους πιο λυσσασμένους, που προφανώς διακατέχονται από υψηλή εσωτερική διαταραχή· δεν ερμηνεύεται διαφορετικά η χυδαιότητα, διότι είναι μορφωμένα παιδιά όλοι τους, εγγράμματοι τέλος πάντων.
Στις τελευταίες αυτές λοιπόν συνεδριάσεις φάνηκε επίσης η απουσία της νεαρής προέδρου της Βουλής, η οποία έχει δείξει ώς τούδε ότι μπορεί να κατευθύνει αυστηρά και ώριμα τη διαδικασία της συζήτησης. Βέβαια δεν είναι δικαιολογία αυτό για να απαλυνθούν η χυδαιότητα και η κατάντια του πολιτικού λόγου και της πολιτικής συμπεριφοράς· η αγωγή και η παιδεία αποκτώνται από πολύ μικρή ηλικία, όση εκπαίδευση κι αν προσέφεραν στον εαυτό τους (τούς προσεφέρθη) οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι.
Αλλά αυτό ξεκινάει από αλλού· από τις αξίες και τις αρχές που έχουν επικρατήσει τα τελευταία χρόνια - τα γνωστά: ευκολία, φυγοπονία, αμοραλισμός, δουλοφροσύνη, αναρρίχηση και λοιπά βλαβερά για την ανθρώπινη (συν)ύπαρξη. Η αλαζονεία που επιδεικνύουν οι πλείστοι καθώς και η ασέβεια προς τους θεσμούς έχουν επικρατήσει πλήρως· ναι, αλλά τι φταίει η κακόμοιρη η κοινωνία να λούζεται όλα τούτα τα αισχρά; Τι φταίει η ελληνική γλώσσα; Είμαστε μακριά ακόμη από τη σοβαρότητα, αλλά η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, για να μένουμε με σταυρωμένα χέρια και να υφιστάμεθα αυτόν τον βιασμό... Χυδαίοι και άβουλοι.
http://www.efsyn.gr/arthro/hydaioi-kai-avoyloi-antama