Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ισόβια στη μητέρα και τον σύντροφό της για την μέχρι θανάτου κακοποίηση νηπίου 2,5 ετών .Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν όσα είπαν οι δύο κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους, ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο για τον θάνατο ενός νηπίου 2,5 ετών. Έφερε εγκαύματα τρίτου βαθμού, κακώσεις, νυχιές και χτυπήματα σε όλο του το σώμα

Ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, κατά συναυτουργία, κρίθηκαν την Τρίτη (24/02) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η 19χρονη μητέρα και ο 29χρονος σύντροφός της, οι οποίοι κατηγορούνταν για την μέχρι θανάτου κακοποίηση νηπίου 2,5 ετών.
Δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και τους επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Πρόκειται για την υπόθεση που είχε έρθει στο φως τον Μάρτιο του 2014, σε χωριό της Μεσαράς Ηρακλείου και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς θύμα ήταν ένα μικρό παιδί, το οποίο, σύμφωνα με τους γιατρούς που το εξέτασαν, έφερε εγκαύματα τρίτου βαθμού από καυτό υγρό στο πρόσωπο, την κοιλιά, τα γεννητικά όργανα και τους γλουτούς. Έφερε, επίσης, παλαιότερες κακώσεις, εγκαύματα, νυχιές και χτυπήματα.
"Το έκαψε με το νερό από το τηλέφωνο του ντουζ"
Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι έριξαν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο. Η 19χρονη ισχυρίστηκε ότι το παιδί το έκαψε ο σύντροφος της με το τηλέφωνο του ντουζ. Το έβαλε να κάνει την ανάγκη του με το ζόρι, το έπλυνε και όταν το παιδί είπε ότι θέλει να ξανακάνει αυτός νευρίασε και με το τηλέφωνο του ντουζ το έκαψε. Προσπάθησε να τον σταματήσει και δεν την άφησε και μετά το έβαλε στο κρεβάτι και το έτριβε και του έβγαζε το δέρμα.
Η ίδια ανέφερε ότι ήταν 1,5 μήνα μαζί με τον 29χρονο, ο οποίος είχε βίαιη συμπεριφορά στο παιδί, έβγαζε τα νεύρα του και του έριχνε γροθιές. Έκανε μια προσπάθεια να φύγει αλλά δεν την άφησε. Ο ίδια ισχυρίστηκε ότι όλοι γνώριζαν την κατάσταση αλλά δεν την βοηθούσε κανείς. "Ποια μάνα θέλει να σκοτώσει το παιδί της; Φταίω που ήμουν μαζί του", είπε η νεαρή μητέρα.
Η εισαγγελέας απευθυνόμενη στην 19χρονη είπε ότι έπρεπε να βρει τρόπο να προστατέψει το παιδί της. Τη ρώτησε μάλιστα πως σε 1 μήνα έκανε όλα αυτά τα βασανιστήρια στο παιδί ενώ η 19χρονη δεν είχε απάντηση για τα παλαιότερα εγκαύματα που είχαν γίνει σε αυτό το διάστημα. Η ίδια ανέφερε ότι φταίει αλλά ο 29χρονος ήταν αυτός που ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού.
"Δεν μου πέρασε από το μυαλό να πάρω την αστυνομία"
Ο μεν 29χρονος κατηγορούμενος απολογούμενος ανέφερε ότι είναι καλός άνθρωπος ότι είχε αγαπήσει το παιδί. Είπε ότι το παιδί όταν κάηκε εκείνος ήταν στη δουλειά. Ο ίδιος είπε στην 19χρονη ότι έπρεπε να το πάνε στο γιατρό αλλά εκείνη αρνήθηκε γιατί το παιδί δεν είχε χαρτιά.
Ο 29χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το έκανε αυτό η 19χρονη αλλά ανέφερε ότι την είχε ξαναπιάσει στο μπάνιο με το παιδί να φωνάζει ότι καίει το νερό. Ο 29χρονος ανέφερε ότι η 19χρονη του είπε ότι έπεσε το παιδί στη λεκάνη. Είπε ότι ήταν πολύ καμένο από τη στιγμή που αυτή δεν ήθελε να πάνε νοσοκομείο αναγκάστηκε αυτός να πάει να πάρει φάρμακα από το φαρμακείο.
Ο ίδιος ανέφερε πως την ημέρα που πέθανε το παιδί από νωρίς είχε πάει  στη δουλειά. Επιστρέφοντας είδε ότι το παιδί είχε ξεσκεπαστεί και της είπε να το φροντίσει. Έφυγε ξανά και επιστρέφοντας λίγη ώρα αργότερα βρήκε το παιδί με τα μάτια ορθάνοικτα. Τρελάθηκε και βρήκε ένα γνωστό με ταξί να το πάνε στο κέντρο υγείας.
Ο 29χρονος κατηγόρησε τη 19χρονη για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στο παιδί, ανέφερε ότι ξέσπαγε τα νεύρα της στο παιδί, ότι την είχε δει να το χτυπάει να του ρίχνει σφαλιάρες, να το πετάει στον τοίχο. Πήρε τηλέφωνο και τη θεία και τη μητέρα της και βρήκε χρήματα από το αφεντικό του για να τη στείλει πίσω στους δικούς της στην Καλαμάτα ωστόσο αυτή τον απείλησε ότι αν το έκανε αυτό θα πετούσε το μωρό στη θάλασσα.
Η εισαγγελέας ρώτησε τον 29χρονο αν ένοιωθε συμπόνια για το παιδί. Ο ίδιος είπε οτι το αγαπούσε. Τότε εκείνη τον ρώτησε αν υπήρχε κάτι πιο απλό που θα μπορούσατε να κάνει για το παιδί και γιατί δεν πήρε να ενημερώσει την αστυνομία ότι η μάνα αυτή καίει και χτυπάει το παιδι της.  Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν του πέρασε από το μυαλό και ότι ότι μπορούσε να κάνει το έκανε.
Πληροφορίες από cretalive.gr