Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ 2


Όποιος πιστεύει ότι κυβερνά μια πολιτική ένωση τριών κομμάτων με διαφορετική ιδεολογία καλά θα κάνει  να ξαναπάει σχολείο.   Είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να δείχνει ότι αποτελείτε από ευρύτερες πολιτικές ομάδες με στόχο την κοινωνική ομαλότητα. Η ΝΔ είναι ένα καθαρά νεοφιλελεύθερο κόμμα το πασοκ το ίδιο και η δημαρ διασπάστηκε έγκαιρα από τον συριζα προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες όταν οι ΣΤΟΕΣ το ζητήσουν.  Τα κόμματα λοιπόν αυτά που έχουν τεράστιες πολιτικές διαφορές και που για το καλό της πατρίδας ενώθηκαν θα αρχεισουν να απολύουν κόσμο από το Δημόσιο. Φυσικά αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν πρώτα δεν ξεκαθάριζαν ότι η μονιμότητα στο δημόσιο δεν είναι απαραβίαστη για όσους το επιλέξουν στο μέλλον. Θα περίμενα από τους αριστερούς της κυβέρνησης να πουν στο κόσμο τη συμβολίζει για την Ελλάδα το απαραβίαστο της μονιμότητας και για ποιο λόγω θεσπίστηκε..
 Το σχέδιο λοιπόν μιλάει για 15000 χιλιάδες απολύσεις το πότε ακριβώς θα γίνουν δεν  ξέρω γιατί έχουμε δημοτικές εκλογές έχουμε τις ευρωεκλογές και καταλάβετε και ο εκβιασμός είναι προτέρημα της νέας τάξης πραγμάτων.. έλα όμως που δεν σταματάν εδώ  συνεχίζουν  λέγοντας ότι θα πάρουν  14000 νέους δημοσίους υπαλλήλους ΑΛΛΑ με  δικαιώματα ιδιωτικού δικαίου και φυσικά όχι μονιμότητα. Τονίζουν ότι θα είναι απόφοιτοι  Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι  ενώ δεν είπα ότι στις απολύσεις θα είναι κυρίως άνθρωποι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Έτσι λοιπόν έχουμε  εκβιασμό 2 ταχυτήτων  «μη με απολύσεις έχω παιδιά.. διόρισε μου το παιδί». Οι νεότεροι θα το δουν θετικά αφού θα φάνε το παραμύθι περί αναγνώρισης το πανεπιστημιακού τους τίτλου και θα καγχάσουν με κακία απέναντι στους αγράμματους.. Το κράτος ξέρει τη νέους έφτιαξε ξέρει τι τρώνε και τους δίνει.
Ο Νέος επιστήμονας η ο νέος εργαζόμενος  λοιπόν θα έχει δυο επιλογές  η γίνομαι η νέα γενιά γλυφτη  στο νέο δημόσιο η εργάζομαι σκληρά σε ιδιωτικές εταιρίες έτσι και αλλιώς οι συνθήκες θα είναι οι ίδιες. Η ζωή και η χαρά στη νέα τάξη πραγμάτων θα είναι προνόμιο σε όσους ξεπουληθούν.