Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Διαδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Διαδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις που διοργανώνονται, με τη συμμετοχή της νεολαίας αλλά και οργανώσεων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, θα διαρκέσουν από το πρωί μέχρι τις βραδινές ώρες. Η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι σε επιφυλακή.
Ξεχωριστά, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση των μαθητών, που έδωσαν ραντεβού, στις 11 το πρωί, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στις 6 το απόγευμα πρόκειται να συγκεντρωθούν, στο ίδιο σημείο, όλοι όσοι σκοπεύουν να διαδηλώσουν. Η κατάληξη και των δύο συγκεντρώσεων θα είναι μπροστά στη Βουλή. Από τις 10 το πρωί, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός» θα παραμείνουν κλειστοί, με εντολή της Αστυνομίας.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η κρατική καταστολή εξακολουθεί να έχει στο επίκεντρο των επιθέσεών της τους νέους». Προσθέτει ότι από τότε μέχρι σήμερα το πανεπιστημιακό άσυλο αποτελεί παρελθόν, η Αστυνομία εισβάλλει σε όλους τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, εκατοντάδες νέοι ξυλοκοπούνται και προσάγονται αναίτια στη διάρκεια των κινητοποιήσεων.
Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί στη διαδήλωση, «γιατί τώρα έχουμε περισσότερους λόγους να αγωνιζόμαστε και ν' αντιστεκόμαστε για τα αυτονόητα: δημόσια και δωρεάν παιδεία, δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία».
Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο Δεκέμβρης δεν μπορεί να πάρει επετειακό χαρακτήρα. Διότι οι σημασίες που αναδύθηκαν βρίσκονται σε συνεχή διαπραγμάτευση. Ο Δεκέμβρης σηματοδοτεί τη διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου, φανερώνοντας την κρίση ενσωμάτωσης κι εκπροσώπησης του καθεστώτος».