Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Έστειλε τη νύχτα του γάμου τη γυναίκα του στο νοσοκομείο! Ο 21χρονος Ρομα αναζητείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του και της πεθεράς του, στο γαμήλιο γλέντι

Ένας νεαρός Ρομά αναζητείται από τις αρχές του Μεσολογγίου για τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του, λίγες ώρες μετα τον γάμο τους, κατά τη διάρκεια του γαμήλιου γλεντιού.
Σύμφωνα με το agrinionews.gr, το απίστευτο επεισόδιο συνέβη πριν δύο νύχτες στο συνοικισμό Ταμπακαριά Μεσολογγίου.
Ο 21χρονος σύζυγος έδειρε τόσο άγρια την νεαρή γυναίκα του που η 20χρονη νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. 
Μάλιστα, ο ευέξαπτος γαμπρός φέρεται να χτύπησε και την 45χρονη πεθερά του, όταν εκείνη επιχείρησε να εμποδίσει την επίθεση στην κόρη της.
Αμέσως μετά το άγριο επεισόδιο, ο 21χρονος εξαφανίστηκε και έκτοτε οι αστυνομικοί τον αναζητούν παντού, 
Η μητέρα της κοπέλας, η πεθερά, κατέθεσε μήνυση εναντίον του και οι σχημάτισαν δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του.

http://www.news.gr/ellada/nea-ths-perifereias/article/261495/esteile-th-nyhta-toy-gamoy-th-gynaika-toy-sto.html

Γιατρος δημόσιος κίνδυνος σκόρπισε τον τρόμο στο Ηράκλειο Για δύο μέρες έπαιρνε ζβάρνα με το αυτοκίνητό της τα διερχόμενα οχήματα και τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχε δίπλωμα!

Κυκλοφοριακό πανικό προκάλεσε μια ηλικιωμένη γυναίκα χθες το βράδυ στη λεωφόρο Καλοκαιρινού στο Ηράκλειο, όταν στην προσπάθειά της να ελέγξει το αυτοκίνητό της, συγκρούστημε με ένα λεωφορείο και ένα μηχανάκι ενώ ανέβηκε στο πεζοδρόμιο (!) προκειμένου να ... φύγει όπως είπε στους εμβρόντητους περαστικούς αλλά και στους αστυνομικούς.
Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και η οδηγός - δημόσιος κίνδυνος ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά στην πλατεία Ελευθερίας, το απόγευμα της Τρίτης, στην καρδιά της πόλης, όπου η Τροχαία Ηρακλείου με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙΑΣ την σταμάτησε για επικίνδυνη οδήγηση. 
Πρόκειται για μια γιατρό πολύ γνωστή στο Ηράκλειο, η οποία σύμφωνα με το ekriti.gr, έχει προκαλέσει και άλλες φορές τροχαία ατυχήματα, τα οποία από τύχη δεν "έφεραν" τραυματισμούς ή και θανάτους.
Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε όταν η ηλικιωμένη γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφορο, η γνωστή γιατρός οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς εδώ και μήνες αυτό της έχει αφαιρεθεί, λόγω σοβαρών αμφιβολιών για την ικανότητά της να οδηγεί με ασφάλεια!
http://www.news.gr/ellada/nea-ths-perifereias/article/261264/giatros-dhmosios-kindynos-skorpise-ton-tromo-sto.html

Το ελληνικό γιαούρτι εις θάνατον

Ανοίγει κερκόπορτα για χρήση σκόνης γάλακτος και αθρόες εισαγωγές, «σκοτώνοντας» τους παραγωγούς

Καίριο πλήγμα στο ελληνικό γιαούρτι ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επικαλούμενο την ανάγκη προσαρμογής στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στον κώδικα τροφίμων και ποτών, που αποσυνδέουν το νωπό γάλα από την παρασκευή γιαουρτιού, αφήνοντας «παραθυράκι» ακόμη και για χρήση σκόνης γάλακτος.
Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν φόβους πως το σχέδιο των αλλαγών θα οδηγήσει σε αθρόες εισαγωγές φτηνών προϊόντων γάλακτος, ανατρέποντας τα δεδομένα στην αγορά και δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στους Ελληνες παραγωγούς.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί τη νέα παγκόσμια τάση στον χώρο των γαλακτοκομικών, με τις μεγάλες πολυεθνικές τροφίμων να θέλουν να οικειοποιηθούν τον όρο Greek Yogurt. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τσέχοι έχουν υποβάλει στην Κομισιόν σχέδιο με το οποίο διεκδικούν να παρασκευάζουν γαλακτοκομικά προϊόντα κάνοντας χρήση του όρου «ελληνικό γιαούρτι», με την ελληνική πλευρά να υποστηρίζει ότι έχει ήδη κοινοποιήσει αιτιολογημένη διαφωνία σε όλα τα κράτη-μέλη.
Την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου οι σύλλογοι αγελαδοτρόφων και κτηνοτρόφων, επισημαίνοντας ότι ο παλιός κώδικας ανέφερε ρητά πως το γιαούρτι γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τη ζύμωση νωπού γάλακτος, ενώ ο προτεινόμενος κώδικας τροφίμων προβλέπει ότι γίνεται από γάλα. Αυτό ανατρέπει όλα τα δεδομένα και νομιμοποιεί τη χρήση σκόνης για το γιαούρτι, οδηγώντας σε αφανισμό τον κλάδο.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα υποστηρίζοντας ότι τώρα πλέον θα απαγορεύεται η χρήση σκόνης γάλακτος και θα επιτρέπεται, για τεχνικούς και μόνο λόγους που συνδέονται με την εποχικότητα του γάλακτος, μια προσθήκη πρωτεϊνών γάλακτος. Με τη βασική διαφορά ότι πλέον αυτή η πληροφορία για το είδος του γάλακτος θα αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να την πληροφορείται ο καταναλωτής και να κάνει συνειδητά τις επιλογές του. «Το παραδοσιακό γιαούρτι με την πέτσα θα παράγεται αποκλειστικά από νωπό ή παστεριωμένο γάλα που δεν έχει υποστεί τροποποίηση της φυσικής του σύνθεσης» αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή του.
http://www.dimokratianews.gr/content/60957/elliniko-giaoyrti-eis-thanaton

WikiLeaks: Η διαρροή εγγράφων του Παναμά έγινε με χρηματοδότηση των ΗΠΑ και του Σόρος

Τα έγγραφα του Παναμά, τα περίφημα "Panama papers", ταοποία συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη και συντάραξαν κυβερνήσεις και πολιτικούς, που καθορίστηκαν ως «οι μεγαλύτερες αποκαλύψεις της ιστορίας», δεν ήταν τίποτε άλλα από μια ακόμη ενέργεια των Αμερικανών και του George Soros, με στόχο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γράφει στην ηλεκτρονική έκδοσή της,  η τουρκική OdaTV.
 
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη επίθεση με κύριους χρηματοδότες την USAID (Οργανισμό των Ηνωμένων Πολιτειών για την  Διεθνή Ανάπτυξη) και το Soros Foundation.
--

ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ - Επεισόδια στη Λέρο για τη μεταφορά μεταναστών

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο νησί της Λέρου, μεαφορμή τις κινητοποιήσεις των πολιτών για την αθέτηση των υποσχέσεων του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών, σχετικά με την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών από άλλα νησιά που βρίσκονται εκτός των διοικητικών ορίων της Λέρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του νησιού υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάλεσε όλους τους δημότες σε κινητοποίησεις προκειμένου να αποτραπεί η προσέγγιση πλοίου που μετέφερε (σύμφωνα με πληροφορίες 220) πρόσφυγες/μετανάστες από τη Χίο στη Λέρο (στο HOT SPOT στα Λέπιδα).
Έτσι, το απόγευμα της 7ης Απριλίου στις 18.00, πάνω από 250 δημότες του νησιού συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη της Ναυτικής βάσης (Υ.Ν.Τ.Ε.Λ) στα Λέπιδα, για να αποτρέψουν την προσέγγιση του πλοίου "TeraJet" (ΦΩΤΟ) στον προβλήτα έξω από τη ναυτική βάση.

Γύρω στις 19.10 το εν λόγω πλοίο εμφανίστηκε στον κόλπο του Λακκίου προσεγγίζοντας το λιμάνι με μεγάλη ταχύτητα.
Προς έκπληξη των συγκεντρωμένων κατοίκων του νησιού, το "TeraJet" δεν προσέγγισε στον αναμενόμενο προβλήτα (ναυτική βάση Λέρου), όπως άλλωστε είχαν ενημερώσει τη Δημοτική Αρχή και τους δημότες τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής, αλλά προσπέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα (για πλοίο εντός λιμένα) τη ναυτική βάση και αποβίβασε τους μετανάστες στον κεντρικό λιμένα Λακκίου σε χρόνο ρεκόρ (σύμφωνα με μαρτυρίες το πλοίο αποβίβασε περίπου 220 μετανάστες σε 1 λεπτό και 34 δευτερόλεπτα χωρίς να "δέσει κάβους", θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια επιβατών - πληρώματος).


Πηγή: Επεισόδια στη Λέρο για τη μεταφορά μεταναστών -Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι, λιμενικοί έδειραν δημοτικό σύμβουλο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/260948/epeisodia-sti-lero-gia-ti-metafora-metanaston-exagriomenoi-oi-katoikoi-limenikoi-edeiran#ixzz45DTkAZVF

Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Τουρκία για θερμή σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει αν επιτραπεί η μετατροπή των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σε θερμή σύρραξη, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρμένιο ομόλογο του Χόβικ Αμπραχαμιάν όπου πήγε για επίσημη επίσκεψη.
« Η Ρωσία είναι έμπιστη σύμμαχος και χώρα φιλική της Αρμενίας και θα συνεχίσει να είναι» είπε κατά τη συνάντηση ο Μεντβέντεφ.
Αναφερόμενος στις συγκρούσεις στη γραμμή μετώπου Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας σημείωσε πως το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ πρέπει αν επιλυθεί δια ειρηνικών οδών.
«Η ένταση στην περιοχή κλιμακώθηκε τόσο πολύ για πρώτη φορά μετά από το 1994. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δύσκολο θέμα. Αυτό που προέχει προς το παρόν είναι η εξασφάλιση της ειρήνης και της επικοινωνίας» είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Ο Μεντβέντεφ αφού ανέφερε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στην επίλυση του ζητήματος του Άνω Καραμπάχ , σημείωσε πως η Ομάδα Μινσκ είναι ο μοναδικός μηχανισμός για την εξεύρεση λύσης και ότι τους τρόπους λύσης πρέπει να αναζητήσουν όχι οι στρατιωτικοί αλλά οι διπλωμάτες.
tribune

Δ' Χαιρετισμοί

Ακάθιστος Ύμνος - Δ' Στάσις

Τεῖχος εἶ τῶν παρθένων,
Θεοτόκε Παρθένε,
καὶ πάντων τῶν εἰς σὲ προστρεχόντων.
Ὁ γὰρ τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς,
κατεσκεύασέ σε ποιητής, Ἄχραντε,
οἰκήσας ἐν τῇ μήτρα σου,
καὶ πάντας σοι προσφωνεῖν διδάξας·
Χαῖρε, ἡ στήλη τῆς παρθενίας,
χαῖρε, ἡ πύλη τῆς σωτήριας.
Χαῖρε, ἀρχηγὲ νοητῆς ἀναπλάσεως,
χαῖρε, χορηγὲ θεϊκῆς ἀγαθότητος.
Χαῖρε, σὺ γὰρ ἀνεγέννησας τοὺς συλληφθέντας αἰσχρῶς,
χαῖρε, σὺ γὰρ ἐνουθέτησας τοὺς συληθέντας τὸν νοῦν.
Χαῖρε, ἡ τὸν φθορέα τῶν φρενῶν καταργοῦσα,
χαῖρε, ἡ τὸν σπορέα τῆς ἁγνείας τεκοῦσα.
Χαῖρε, παστάς ἀσπόρου νυμφεύσεως,
χαῖρε, πιστοὺς Κυρίῳ ἁρμόζουσα.
Χαῖρε, καλὴ κουροτρόφε παρθένων,
χαῖρε, ψυχῶν νυμφοστόλε ἁγίων.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

μνος ἅπας ἡττᾶται,
συνεκτείνεσθαι σπεύδων,
τῷ πλήθει τῶν πολλῶν οἰκτιρμῶν σου·
ἰσαρίθμους γὰρ τῇ ψάμμῳ ὠδάς,
ἂν προσφέρωμέν σοι, Βασιλεῦ ἅγιε,
οὐδὲν τελοῦμεν ἄξιον,
ὧν δέδωκας ἡμῖν τοῖς σοὶ βοῶσιν·
Ἀλληλούια.

Φωτοδόχον λαμπάδα,
τοῖς ἐν σκότει φανεῖσαν,
ὁρῶμεν τὴν ἁγίαν Παρθένον·
τὸ γὰρ ἄυλον ἅπτουσα φῶς,
ὁδηγεῖ πρὸς γνῶσιν θεϊκὴν ἅπαντας,
αὐγῇ τὸν νοῦν φωτίζουσα,
κραυγῇ δὲ τιμωμένη ταῦτα·
Χαῖρε, ἀκτὶς νοητοῦ ἡλίου,
χαῖρε, βολὶς τοῦ ἀδύτου φέγγους.
Χαῖρε, ἀστραπὴ τὰς ψυχὰς καταλάμπουσα,
χαῖρε, ὡς βροντὴ τοὺς ἐχθροὺς καταπλήττουσα.
Χαῖρε, ὅτι τὸν πολύφωτον ἀνατέλλεις φωτισμόν,
Χαῖρε, ὅτι τὸν πολύρρυτον ἀναβλύζεις ποταμόν.
Χαῖρε, τῆς κολυμβήθρας ζωγραφοῦσα τὸν τύπον,
χαῖρε, τῆς ἁμαρτίας ἀναιροῦσα τὸν ρύπον.
Χαῖρε, λουτὴρ ἔκπλυνων συνείδησιν,
χαῖρε, κρατὴρ κιρνῶν ἀγαλλίασιν.
Χαῖρε, ὀσμὴ τῆς Χριστοῦ εὐωδίας,
χαῖρε, ζωὴ μυστικῆς εὐωχίας.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

Χάριν δοῦναι θελήσας,
ὀφλημάτων ἀρχαίων,
ὁ πάντων χρεωλύτης ἀνθρώπων,
ἐπεδήμησε δι’ἑαυτοῦ,
πρὸς τοὺς ἀποδήμους τῆς αὐτοῦ Χάριτος·
καὶ σχίσας τὸ χειρόγραφον,
ἀκούει παρὰ πάντων οὕτως·
Ἀλληλούια.

Ψάλλοντές σου τὸν τόκον,
ἀνυμνοῦμέν σε πάντες,
ὡς ἔμψυχον ναόν, Θεοτόκε.
Ἐν τῇ σῇ γὰρ οὶκήσας γαστρί,
ὁ συνέχων πάντα τῇ χειρὶ Κύριος,
ἡγίασεν, ἐδόξασεν, ἐδίδαξε βοᾶν σοὶ πάντας·
Χαῖρε, σκηνὴ τοῦ Θεοῦ καὶ Λόγου,
χαῖρε, Ἁγία ἁγίων μείζων.
Χαῖρε, κιβωτὲ χρυσωθεῖσα τῷ Πνεύματι,
χαῖρε, θησαυρὲ τῆς ζωῆς ἀδαπάνητε.
Χαῖρε, τίμιον διάδημα βασιλέων εὐσεβῶν,
χαῖρε, καύχημα σεβάσμιον ἱερέων εὐλαβῶν.
Χαῖρε, τῆς Ἐκκλησίας ὁ ἀσάλευτος πύργος,
χαῖρε, τῆς Βασιλείας τὸ ἀπόρθητον τεῖχος.
Χαῖρε, δι' ἧς ἐγείρονται τρόπαια,
χαῖρε, δι' ἧς ἐχθροὶ καταπίπτουσι.
Χαῖρε, χρωτὸς τοῦ ἐμοῦ θεραπεία,
χαῖρε, ψυχῆς τῆς ἐμῆς σωτηρία.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

 πανύμνητε Μῆτερ,
ἡ τεκοῦσα τὸν πάντων ἁγίων,
ἁγιώτατον Λόγον·
δεξαμένη γὰρ τὴν νῦν προσφοράν,
ἀπὸ πάσης ρῦσαι συμφορᾶς ἅπαντας,
καὶ τῆς μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως,
τοὺς σοὶ βοῶντας·
Ἀλληλούια.


Νεκροί δύο αρμένιοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ Εύθραστη εκεχειρία στην περιοχή

Δύο αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με τις αζερικές δυνάμεις στη διαμφισβητούμενη περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου η εκεχειρία η οποία συνήφθη την Τρίτη τηρείται σε γενικές γραμμές έπειτα από ημέρες αιματηρών συγκρούσεων.
«Το Αζερμπαϊτζάν παραβίασε την εκεχειρία στη διάρκεια της νύχτας (...) χρησιμοποιώντας όλμους» εναντίον των θέσεων των αυτονομιστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μιας περιοχής που υποστηρίζεται από την Αρμενία.
«Ένας (αρμένιος) στρατιώτης σκοτώθηκε στον βορρά (του μετώπου) κοντά στην Τάλιχ, ένας άλλος τραυματίστηκε θανάσιμα στο βορειοανατολικό τμήμα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Τα αρμενικά χωριά Καρμίρ, Τουτζούρ και Μπαγκανίς δέχθηκαν πυρά του αζερικού στρατού», δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου Άμυνας, ο Αρτσρούν Χοβχανισιάν.
«Ο αζερικός στρατός απάντησε σε πυρά πυροβολικού των αρμενικών δυνάμεων. Πολιτικοί στόχοι (στο Αζερμπαϊτζάν) βομβαρδίστηκαν επίσης», ανταπάντησε αζέρος εκπρόσωπος, ο Βαγκίφ Νταργκάχλι.
Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργότερα πως τα δύο στρατόπεδα συμφώνησαν να «αποκαταστήσουν την εκεχειρία» και πως οι σοροί των δύο στρατιωτών επιστράφηκαν στις δυνάμεις όπου ανήκουν με τη βοήθεια του ΟΑΣΕ και του Ερυθρού Σταυρού.
Τουλάχιστον 77 άνθρωποι, άμαχοι και στρατιώτες και από τις δύο πλευρές, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των εχθροπραξιών τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο. Πρόκειται για τις πιο βίαιες συγκρούσεις μετά την εκεχειρία που συνήφθη το 1994, έπειτα από έναν πόλεμο που προκάλεσε 30.000 θανάτους και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως Αζέρους.
Αν και η εκεχειρία που συνήφθη την Τρίτη στη Μόσχα τηρείται σε γενικές γραμμές, παραμένουν τα ερωτήματα για τις περιοχές που καταλήφθησαν από τους στρατούς της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν κατά τις τέσσερις ημέρες που διήρκησαν οι συγκρούσεις.
Ο αζερικός στρατός υποστηρίζει ότι έχει καταλάβει πολλά στρατηγικά υψώματα, όπου τώρα «ενισχύει» τις θέσεις του, αλλάζοντας για πρώτη φορά μετά το τέλος του πολέμου τη γραμμή οριοθέτησης.
Το Γερεβάν δηλώνει από την πλευρά του ότι δεν έχει χάσει έδαφος σε αυτή την περιοχή, που κατοικείται κυρίως από Αρμένιους αλλά η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ότι ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν την Τετάρτη στο υψίπεδο Λάλα-Τέπε διαπίστωσε, ωστόσο, πως η θέση αυτή έχει όντως τεθεί υπό τον έλεγχο των αζερικών δυνάμεων.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2199622/nekri-dio-armenii-stratiotes-sto-nagkorno-karampach

Απόπειρα αρπαγής παιδιών που έπαιζαν σε παιδική χαρά στο Μαραθώνα Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τους ύποπτους

Μια περίεργη ιστορία αναστάτωσε την περιοχή της Ραφήνας, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.
Σύμφωνα με το irafina.gr, το απόγευμα της Δευτέρας, σε παιδική χαρά του Μαραθώνα ένα αυτοκίνητο χρώματος ασημί παρακολουθούσε διακριτικά τα παιδάκια που έπαιζαν σε παιδική χαρά.
Μόλις εντόπισαν κάποια παιδιά που δεν είχαν συνοδό μαζί τους, ήταν μόνα τους δηλαδή, κατέβηκε η κοπέλα από το αυτοκίνητο, τα πλησίασε, τους μίλαγε για να πιάσει «φιλίες» μαζί τους και κάποια στιγμή τους πρότεινε να πάνε βόλτα με το αυτοκίνητο. Εκείνα δεν ήθελαν, αντέδρασαν και παρότι επέμενε η άγνωστη κοπέλα να τους πάει με το ζόρι στο αυτοκίνητο, τα παιδιά έφυγαν τρέχοντας και πήγαν σπίτια τους.
Ειδοποιήθηκε από τους γονείς άμεσα η αστυνομία όπου άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν τάχιστα από την Νέα Μάκρη που ήταν εκείνη την ώρα στην περιοχή και άρχισαν το ψάξιμο. Μέχρι τις εννέα το βράδυ όμως που έψαχναν παντού δεν βρήκαν κάτι.
Συνέχισαν την ερευνά τους και σε μια παιδική χαρά στη Νέα Mάκρη εντόπισαν το αυτοκίνητο με τον άνδρα και την γυναίκα να επιχειρούν να κάνουν το ίδιο πράγμα σε άλλα παιδάκια.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/2196287/apopira-arpagis-pedion-pou-epezan-se-pediki-chara-sto-marathona?ref=pop

Νεαρός χτύπησε 76χρονο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πεθάνει Δικογραφία για θανατηφόρα βλάβη σχηματίστηκε σε βάρος του 26χρονου

Ο διαπληκτισμός ενός νεαρού με έναν ηλικιωμένο τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Καλαμαριά, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 76χρονου άντρα.
Ο 26χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς για θανατηφόρα βλάβη.
Ειδικότερα, ο 26χρονος, ξημερώματα της 7ης Απριλίου, έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με τον 76χρονο, σε κοινόχρηστο χώρο οικοδομής στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου διέμενε ο τελευταίος, κατάφερε με τα χέρια του χτυπήματα στο κεφάλι του ηλικιωμένου.
Ο 76χρονος, στη συνέχεια, επέστρεψε στο σπίτι του, όπου βρέθηκε νεκρός από συγγενείς του, πρωινές ώρες της Πέμπτης.
Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, εντόπισαν και συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες, τον 26χρονο σε περιοχή της Ημαθίας.
Όπως προέκυψε από την νεκροψία, που πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής, ο θάνατος του 76χρονου, οφείλεται σε ενδοκράνια αιμορραγία αριστερού ημισφαιρίου, κακώσεις μαλακών μορίων κεφαλής, νεοδιεργασίες στελέχους, προμήκους και δεξιού επινεφριδίου, εξαιτίας των χτυπημάτων που του κατάφερε ο 26χρονος.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/2199768/nearos-chtipise-76chrono-sto-kefali-me-apotelesma-na-pethani

Σχολικά γεύματα σταδιακά σε ακόμη εννέα σχολεία Άρχισε σήμερα η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του πιλοτικού προγράμματος

Άρχισε σήμερα η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του πιλοτικού προγράμματος σίτισης «Σχολικά Γεύματα» σε σχολεία των δήμων: Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νέας Ιωνίας, Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου και Χαλανδρίου, ως κοινή δράση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δράση ξεκινά σε τρία από τα εννέα επιπλέον σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αφορά η δεύτερη φάση υλοποίησης του προγράμματος και καλύπτει το σύνολο των μαθητών που φοιτούν σε αυτά. Ήδη, από τον Φεβρουάριο, υλοποιείται το πρόγραμμα σίτισης όλων των μαθητών με επιτυχία σε εννέα δημοτικά σχολεία του δήμου Περάματος.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι στόχοι του πιλοτικού προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» είναι να αντιμετωπιστούν, όσο είναι δυνατόν, αφενός μεν οι ανάγκες σίτισης αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού αφετέρου δε να υποστηρίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να αποτρέψουν φαινόμενα σχολικής διαρροής. Συγχρόνως, να δραστηριοποιηθεί και να συνεργαστεί αρμονικά το σύνολο της σχολικής κοινότητας.
Το σύνολο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υλοποιούν το πιλοτικό πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» είναι 18 και ο αριθμός των μαθητών που σιτίζεται από αυτό ανέρχεται σε 3150.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2199854/scholika-gevmata-stadiaka-se-akomi-ennea-scholia

Συμπλοκή μεταξύ αντιεξουσιαστών και Χρυσής Αυγής στον Πειραιά Σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις για το προσφυγικό

Συμπλοκή μικρής έκτασης μεταξύ αντιεξουσιαστών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε πριν λίγη ώρα μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.
Δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν άμεσα να επιβάλουν την τάξη και η σύγκρουση έληξε γρήγορα.
Η Χρυσή Αυγή έχει καλέσει σε συγκέντρωση στον Πειραιά εναντία στα «σχέδια ισλαμοποίησης της Ελλάδας».
Μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων έχουν απευθύνει κάλεσμα για «αντισυγκέντρωση», με αποτέλεσμα να σημειωθεί η συμπλοκή.
Αυτή τη στιγμή τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει και μεταξύ των δύο συγκεντρώσεων βρίσκονται κλούβες των ΜΑΤ.
Δείτε φωτογραφίες...peiraias1peiraias3peiraias4
peiraias2
Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2199956/simploki-metaxi-antiexousiaston-ke-chrisis-avgis-ston-pirea

Σε υδραγωγείο της Ηγουμενίτσας Φωτογραφίες: Τους συνέλαβαν επειδή ζωγράφισαν την ελληνική σημαία

Μετά από ανώνυμη καταγγελία, άντρες της αστυνομίας συνέλαβαν τους έξι νεαρούς και τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα

Για φθορά ξένης περιουσίας, κατηγορείται στην Ηγουμενίτσα μια ομάδα νέων που ζωγράφισαν την ελληνική σημαία επιφάνεια παλαιού υδραγωγείου, στην περιοχή Αμπέλια.

Όπως αναφέρει η τοπική ενημερωτική πύλη www.thespro.gr, στο σημείο κλήθηκε –μετά από ανώνυμη καταγγελία- η αστυνομία, άντρες της οποίας συνέλαβαν τα έξι άτομα της παρέας και τα οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο υδραγωγείο ήταν ζωγραφισμένο με οπαδικά συνθήματα και βρισιές. 

Το site ανήρτησε και φωτογραφίες από το «αδίκημα» των έξι φίλων






 http://www.protothema.gr/greece/article/568305/fotografies-tous-sunelavan-epeidi-zografisan-tin-elliniki-simaia/

Ουκρανία και Τουρκία διεξήγαγαν κοινή ναυτική άσκηση στην Μαύρη Θάλασσα «ερεθίζοντας» την ρωσική Αρκούδα

Από τι φαίνεται έχουμε  την δημιουργία μιας νέας δυνατής στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ουκρανίας , η οποία έχει σκοπό να ανακόψει την ρωσική επιρροή στην Μαύρη θάλασσα.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε ναυτική άσκηση συνεργασίας μεταξύ του ουκρανικού και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αναφέρουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Η ουκρανική πλευρά εκπροσωπήθηκε στην άσκηση με την  φρεγάτα «Hetman Sahaidachny» ενώ η  Τουρκία με την  φρεγάτα TCG Salihreis και την κορβέτα TCG Bartin. Η άσκηση η έλαβε χώρα σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Η Τουρκία η οποία έχει άποψη και λόγο , σύμφωνα με την νοοτροπία της ηγεσίας της και για την περιοχή αυτή , όπως  για την Κριμαία και τους Τατάρους που ζουν εκεί, αλλά και για αυτούς που ζουν στην Ουκρανία , παίζει το χαρτί του παν-τουρκισμού με «θύμα» τους Ουκρανούς .
Σύμφωνα και το δόγμα του Τούρκου ΑΓΕΝ και άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο: ΕΚΤΑΚΤΟ! Νεοθωμανικά σχέδια για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο!, η Τουρκία υλοποιεί  ένα σημαντικό βήμα στην αλλαγή της ναυτικής ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη θάλασσα ,  με την ανάθεση κατασκευής του πολλαπλών χρήσεων αμφίβιου  πλοίου, που θα δύναται να λειτουργήσει και ως ένα αεροπλανοφόρο, και ενδεχομένως να παρέχει στην  Τουρκία μια άνευ προηγουμένου  υπεροπλία  και  θαλάσσια περιοχή» .
Σε συνδυασμό με την παρουσία νέων εξελιγμένων υποβρυχίων, η Άγκυρα προσπαθεί να επιβληθεί σε ολόκληρη την περιοχή,  με σκοπό να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορία. Όλα αυτά επιδιώκουν οι Οθωμανοί ενώ μαίνεται ο πόλεμος με τους Κούρδους , το συριακό ζήτημα είναι ανοικτό  το Αιγαίο αρχίζει να «θερμαίνεται»  και πάλι , ενώ στο Ναγκόρνο ξεκίνησε μεγάλη «φωτιά».
Στην προκειμένη περίπτωση τα ουκρανικά και τα τουρκικά πλοία βρέθηκαν στο στόχαστρο των ρωσικών παράκτιων πυραυλικών συστημάτων Bastion, τα οποία δύνανται να καταστρέψουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο μονάδες επιφανείας σε απόσταση 300 χλμ.
Το ουκρανικό  Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της ναυτικής άσκησης τα πολεμικά  πλοία συνεργάστηκαν ως τμήμα «πολυεθνικού τακτικού σχηματισμού», σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.
Πρόκειται για νατοϊκά σχέδια ελέγχου της θάλασσας αυτής από την οποία διέρχονται τα ρωσικά πλοία στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Τα δύο πλοία των ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας εισήλθαν ημέρες στο λιμάνι της Οδησσού για μια επίσκεψη δύο εβδομάδων από την Κυριακή.
Τον Μάρτιο, παρόμοιες ασκήσεις υλοποιήθηκαν στην Θάλασσα του Μαρμαρά. Τουρκία και Ουκρανία έχουν εκπονήσει  συνεργασία στους τομείς της  αεράμυνας και των στρατιωτικών  επικοινωνιών.
Η στρατηγική συνεργασία Ουκρανίας και Τουρκίας  με την παρουσία ναυτικών δυνάμεων  στην Μαύρη Θάλασσα  το μόνο που είναι ικανή να επιφέρει είναι να «ερεθίσει» ακόμα πιο πολύ την ρωσική «αρκούδα» με απρόβλεπτες συνέπειες.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%be%ce%ae%ce%b3%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd.html#ixzz458u4n3LG

Οι αλλαγές που σχεδιάζει στα σχολεία ο Νίκος Φίλης

Πλήθος αλλαγών στα σχολεία οραματίζεται ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, τις οποίες σχεδιάζει να προωθήσει μετά το τέλος του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται λιγότερες εξετάσεις σε γυμνάσιο και λύκειο, τεχνική εκπαίδευση με περισσότερες ειδικότητες και πρόσθετο έτος μαθητείας και ενιαίο ολοήμερο δημοτικό σχολείο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο υπουργός Παιδείας κάλεσε για άλλη μια φορά τον εκπαιδευτικό κόσμο να συμμετάσχει στην κατάθεση απόψεων στο διάλογο για την Παιδεία, ο οποίος όπως είπε δεν είναι προσχηματικός.


Read more: http://www.cnn.gr/news/politiki/story/27681/oi-allages-poy-sxediazei-sta-sxoleia-o-nikos-filis#ixzz45Eig1BFq

Τραγωδία με 18χρονο στη Νέα Ιωνία

Τραγικός επίλογος για έναν 18χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη Νέα Ιωνία σε τροχαίο.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης (07/04/2016) όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, η μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε ο 18χρονος υπήκοος Αλβανίας, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/686026/tragodia-me-18xrono-sti-nea-ionia#ixzz45EgvaBe1

Σοκ στη Θεσσαλονίκη – Πατριός και «θείος» ασελγούσαν σε 10χρονη

ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Η ΑΝΗΛΙΚΗ ΖΟΥΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ – ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΜΗΤΕΡΑ

Σοκ στο πανελλήνιο προκαλεί η νέα υπόθεση παιδεραστίας στη Θεσσαλονίκη με «πρωταγωνιστές» δύο αδέρφια, τα οποία φέρονται να ασελγούσαν σε βάρος μίας 10χρονης.
Μάλιστα, η ανήλικη είναι κόρη της γυναίκας με την οποία ο ένας από τους φερόμενους δράστες διατηρούσε σχέση.
Ο λόγος για έναν 37χρονο, πρώην σύντροφος της μητέρας του θύματος και τον αδερφό του 34 ετών.
Ζούσε επί ένα χρόνο τον απόλυτο εφιάλτη μέσα στο σπίτι της
Η 14χρονη -σήμερα- μαθήτρια φαίνεται ότι ζούσε έναν εφιάλτη τα προηγούμενα χρόνια. Όπως καταγγέλθηκε, το διάστημα 2012-13, όταν η ίδια ήταν 10 και 11 ετών, ο πρώην σύντροφός της μητέρας της, με τον οποίο διέμενε στο ίδιο σπίτι, προέβη κατ' επανάληψη σε ασελγείς πράξεις εναντίον της. Μάλιστα, οι καταγγελλόμενες πράξεις συνέβαιναν εν αγνοία της μητέρας της, ενώ η ανήλικη φαίνεται ότι έπεσε θύμα αποπλάνησης και από τον αδελφό του άλλοτε συντρόφου, κατά τη διάρκεια φιλοξενίας του στο σπίτι, το 2012. 
Η ανήλικη παρουσίαζε περίεργη συμπεριφορά τον τελευταίο καιρό, οπότε εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο, στον οποίο φέρεται ότι εκμυστηρεύτηκε τα όσα βίωσε κατά το παρελθόν. Ακολούθησε καταγγελία στο τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στις δικαστικές Αρχές. Εν συνεχεία, εκδόθηκαν εντάλματα από την 7 η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, με βάση τα οποία τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν.
Το μεσημέρι αναμένεται να προσαχθούν στα δικαστήρια για να λογοδοτήσουν για τις σε βάρος τους αποδιδόμενες ενέργειες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια (με την επιβαρυντική περίπτωση που ο δράστης συνοικεί με το ανήλικο θύμα).


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/686074/sok-sti-thessaloniki-patrios-kai-theios-aselgoysan-se-10xroni#ixzz45EgVFDxY

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση μπισκότων από τον ΕΦΕΤ - Διακινήθηκαν από τα JUMBO

Στην ανάκληση μπισκότων σοκολάτας προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στα μπισκότα ανιχνεύτηκε η παρουσία συστατικού γάλακτος (καζεΐνη), χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος.
Σημειώνεται ότι η καζεΐνη είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε άτομα που έχουν αλλεργία ή δυσανεξία στο γάλα και τα συστατικά του.
Πρόκειται για τα προϊόντα με εμπορική ονομασία «Disney chokolate chip cookies», προέλευσης Δανίας, σε μεταλλική συσκευασία των 150 γρ. έκαστο, με αριθμούς γραμμοκώδικα 5776879010963, 5776879013735 και με διάφορες ημερομηνίες λήξης.
Τα εν λόγω προϊόντα παρασκευάζονται από τη δανέζικη επιχείρηση «Jacobsens Bakery Ltd» και διακινήθηκαν στην Ελλάδα από την εταιρεία JUMBO AEE.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα και είναι αλλεργικοί στο γάλα και τα συστατικά του, να μην τα καταναλώσουν.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/686115/prosoxh-anaklisi-mpiskoton-apo-ton-efet-diakinithikan-apo-ta-jumbo#ixzz45EfC8anK

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση μεταξύ δυνάμεων της Αστυνομίας και λιμενεργατών που πραγματοποίησαν πορεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών επικράτησε στη Λ. Αμαλίας.

Όλα συνέβησαν όταν αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν επί της Λ. Αμαλίας προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στο Ζάππειο.
Οι λιμενεργάτες επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας η οποία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/686121/ektakto-epeisodia-sto-kentro-tis-athinas#ixzz45EewsSmJ

Η Τουρκία φτιάχνει καταυλισμούς τζιχαντιστών και των οικογενειών τους από Συρία στα αλεβίτικα χωριά για ν΄αλλοιώσει τη δημογραφική σύνθεση

Εδώ και περί τις 2 εβδομάδες οι αλεβίτες της περιοχής Maraşστην Τουρκία αγωνίζονται κατά της εγκατάστασης ενός καταυλισμού προσφύγων για την υποδοχή οικογενειών των τζιχαντιστών της DAECH που έφυγαν από τη Συρία μετά την εκεί προέλαση των κούρδων. 
Είναι αναγνωρισμένο ήδη εδώ και περισσότερα από 2 χρόνια ότι το τουρκικό κράτος και η κεφαλή του το κόμμα AKP, δέχεται χιλιάδες τζιχαντιστές, και τις οικογένειές τους στην Τουρκία. Το AKP ήδη οικοδόμησε στην Τουρκία διαμερίσματα για να τους φιλοξενήσει, νοσοκομεία ειδικά για να τους περιθάλψει και κατασκεύασε στρατόπεδα εκπαίδευσης.Επίσης η Τουρκία τους εξοπλίζει και τους διοχετεύει πληροφορίες.  
Τώρα έναντι της επιβάρυνσης από την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων που επαναπροωθούν ται από την Ευρώπη το AKP επωφελείται για να κατορθώσει μ΄έναν σμπάρο 2 τρυγόνια.Τους δέχεται και τους εγκαθιστά σε περιοχές όπου πλειοψηφικά είναι αλεβίτες.Αρχικά στα αλεβίτικα χωριά Adiyaman (έγινε πρωτεύουσα της DAECH στην Τουρκία), και τώρα στα αλεβίτικα χωριά του Maraş. Ο πληθυσμός του Maraş, που επιβιώνει από τη Σφαγή των Αλεβιτών της περιοχής που οργανώθηκε από το κράτος το 1978, δεν αισθάνεται ασφάλεια έναντι της άφιξης των τζιχαντοφασιστώνπου υπαγορεύθηκε από το τουρκικό κράτος.etha-20160405-terolar-asker-can-aldi-00_ext
Στις 3 Απριλίου κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης ενός καταυλισμού προσφύγων στο χωριό Sivricehöyük (Terolar) στο Maraş, ο Mor Ali Kabayelβρέθηκε νεκρός μετά από μια επίθεση με δακρυγόνα.
Πίσω από την εγκατάσταση του καταυλισμού βρίσκεται η εγκατάσταση μιας βάσης της DAECH.
Στις 3 Απριλίου ο Mor Ali Kabayel, 82 χρονών άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Είχε διακομισθεί εμτά από επίθεση στρατιωτικών με δακρυγόνα κατά των αλεβιτών της περιοχής που αντιστέκονται στην κατοχή. Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί αύριο μετά από μια τελετή που θα διοργανωθεί στο Cemevi (τόπο λατρείας των αλεβιτών).nouvelleturquie  6.3.16 etha.com.tr

Σκόπια: Χάος- ακόμη και νεκροί ψηφίζουν

«Η FYROM είναι μια χώρα των θαυμάτων και τωνπαράδοξων», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
Στη χώρα αυτή- συνεχίζει το κείμενο- κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές αλλά και στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης «ψήφισαν» και οι νεκροί.

Στην παρουσίαση των ελέγχων από την Κρατική Εκλογική Επιτροπή,  για την ταυτοποίηση των στοιχείων των εκλογικών καταλόγων, μόνο για σήμερα, αποδείχθηκε  ότι τουλάχιστον 1.129 ψηφοφόροι είναι πεθαμένοι. 
Αλλά είναι αποδεδειγμένο ότι συνολικά 41.863  ονόματα των εκλογικών καταλόγων δεν βρίσκονται εν ζωή και έχει γίνει έλεγχος σε αυτά μόνο σε ποσοστό 41%. 
Ενώ με ψευδή στοιχεία έχουν καταγγελθεί 68.695 περιπτώσεις και από αυτές  έχουν ελεγχθεί μόνο το 12,4%, σημειώνει το δημοσίευμα.
--

Αποπληθωρισμός για 37ο μήνα: Στο -1,5% τον Φεβρουάριο

Για 37ο συνεχή μήνα η ελληνική οικονομία βρέθηκε σε συνθήκες αποπληθωρισμού, καθώς τον Φεβρουάριο εφέτος ο πληθωρισμός μειώθηκε κατά 1,5%, από πτώση 0,5% τον Ιανουάριο εφέτος και έναντι µείωσης 2,1% τον Φεβρουάριο 2015.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η εξέλιξη αυτή προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες µεταβολές:
1. Από τις µειώσεις των δεικτών:
α) Κατά 0,4% της οµάδας «∆ιατροφή και µη αλκοολούχα ποτά», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στα νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά, χοιρινό, αρνί και κατσίκι, πουλερικά, γιαούρτι και στα τυριά. Μέρος της µείωσης αυτής αντισταθµίστηκε από την αύξηση κυρίως των τιµών στο ψωµί και δηµητριακά, µοσχάρι, ψάρια γενικά, έλαια και λίπη, αποξηραµένα φρούτα και ξηροί καρποί, πατάτες, ζάχαρη- σοκολάτες- γλυκά- παγωτά, λοιπά τρόφιµα και στον καφέ- κακάο- τσάι.
β) Κατά 5,2% της οµάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω µείωσης των τιµών των ειδών ένδυσης και υπόδησης.
γ) Κατά 4,9% της οµάδας «Στέγαση», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στα ενοίκια κατοικιών, πετρέλαιο θέρµανσης, φυσικό αέριο και στον ηλεκτρισµό. Μέρος της µείωσης αυτής αντισταθµίστηκε από την αύξηση των τιµών στα στερεά καύσιµα.
δ) Κατά 1,2% της οµάδας «∆ιαρκή αγαθά- Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στα υφαντουργικά προϊόντα οικιακής χρήσης.
ε) Κατά 4,9% της οµάδας «Μεταφορές», λόγω µείωσης κυρίως στις τιµές αγοράς αυτοκινήτων, καύσιµα αυτοκινήτου (βενζίνη), πετρέλαιο κίνησης, άλλα καύσιµα, συντήρηση και επισκευή εξοπλισµού προσωπικής µεταφοράς και στις συνδυασµένες µεταφορές επιβατών. Μέρος της µείωσης αυτής αντισταθµίστηκε από την αύξηση κυρίως των τιµών στα εισιτήρια µεταφοράς επιβατών µε αεροπλάνο, οδικές µεταφορές επιβατών και στις εγκαταστάσεις διοδίων και παρκόµετρων.
στ) Κατά 2% της οµάδας «Αναψυχή- Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στον οπτικοακουστικό εξοπλισµό- υπολογιστές, είδη για παιχνίδια και αθλητισµό, παιχνίδια και χόµπι και στις εφηµερίδες- βιβλία- χαρτικά είδη.
ζ) Κατά 1,3% της οµάδας «Εκπαίδευση», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στα δίδακτρα δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης.
η) Κατά 2,6% της οµάδας «'Αλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω µείωσης κυρίως των τιµών στα κουρεία- κοµµωτήρια- είδη ατοµικής φροντίδας, προσωπικά είδη και στην ασφάλιση οχηµάτων.
2. Από τις αυξήσεις των δεικτών:
α) Κατά 1,1% της οµάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης κυρίως των τιµών στα τσιγάρα.
β) Κατά 3,6% της οµάδας «Υγεία», λόγω αύξησης κυρίως των τιµών στα φαρµακευτικά προϊόντα και στις κλινικές. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθµίστηκε από τη µείωση των τιµών στις ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες.
γ) Κατά 2,6% της οµάδας «Ξενοδοχεία- Καφέ- Εστιατόρια», λόγω αύξησης κυρίως των τιµών στα εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία- καφενεία- κυλικεία.
Σε μηνιαία βάση (σύγκριση Φεβρουαρίου με Ιανουάριο), ο πληθωρισμός παρουσίασε αύξηση 1,3%, έναντι αύξησης 2,4% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούµενου έτους.
Όσον αφορά στον εναρμονισμένο πληθωρισμό, αυτός σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2015 παρουσίασε µείωση 0,7%, έναντι µείωσης 1,9% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2015 προς το 2014. Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός σημείωσε αύξηση 1,1%, έναντι αύξησης 1,9% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούµενου έτους.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/686108/apoplithorismos-gia-37o-mina-sto-1-5-ton-fevroyario#ixzz45Eds1iKj

Μεγαλώνει το φέσι του δημοσίου προς τους ιδιώτες

Στα 5,401 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2016 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, από 4,814 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την εξέλιξη των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης.
Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Φεβρουάριο περιορίστηκαν στα 658 εκατ. ευρώ από 706 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.
Από τα 5,401 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες τα 2,931 δισ. ευρώ είναι οφειλές προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και τα 1,092 δισ. ευρώ οφειλές προς τα Νοσοκομεία.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/686113/megalonei-to-fesi-toy-dimosioy-pros-toys-idiotes#ixzz45EdY3OA3

ΜΚΙΕ: Σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο «Λαϊκό»

Δεν έγιναν οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες στο αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου «Λαϊκό» χθες (07/04/2016), γεγονός που επαναλαμβάνεται για δεύτερη Πέμπτη και έχει φέρει τους καρκινοπαθείς σε απόγνωση, καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ).
Ο λόγος για την αναβολή των χημειοθεραπειών είναι η έλλειψη των αντίστοιχων φαρμάκων, σημειώνει το ΜΚΙΕ.
Η καθυστέρηση της θεραπείας των καρκινοπαθών εγκυμονεί κινδύνους, όχι μόνο για την επιδείνωση της κατάστασής τους, αλλά και για την ίδια τους τη ζωή, τονίζει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Καλεί δε το υπουργείο Υγείας, να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που «για δεύτερη φορά από τον Ιανουάριο δημιουργείται στο "Λαϊκό", πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και είναι πολύ αργά».
Το ΜΚΙΕ μαζί με άλλες οργανώσεις, όπως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, βοηθούν με όσα αποθέματα φαρμάκων έχουν, τα οποία όμως δεν επαρκούν.
Τη λύση πρέπει να δώσει η πολιτεία, καταλήγει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ygeia/nosokomeia/story/686138/mkie-se-apognosi-oi-karkinopatheis-sto-nosokomeio-laiko#ixzz45EUuYScZ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ 1974-Ταυτοποιήθηκαν τα οστά 15 θυμάτων από τη συντριβή του «Νοράτλας» το 1974

Ο Κύπριος Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά ΘέματαΦώτης Φωτίου δήλωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί η ταυτοποίηση 15 προσώπων μετά την εκσκαφή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για το μοιραίο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου «Νοράτλας», που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά στη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής του 1974.

Αφού ενημερώθηκε από το Ινστιτούτο Γενετικής , ο κ. Φωτίου είπε ότι προχωρούν οι εργασίες για ολοκλήρωση της διαδικασίες «προκειμένου να γίνει ο επαναπατρισμός των οστών αυτών των ηρώων για να ταφούν με τις πρέπουσες τιμές και τις χριστιανικές μας παραδόσεις».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ταυτοποιηθούν και άλλα οστά πέρα των 15, αν και υπενθύμισε ότι η ανασκαφή ξεκίνησε με στόχο τον εντοπισμό των οστών 15 ατόμων.
«Όταν ολοκληρωθούν οι γενετικές εξετάσεις σε δύο εβδομάδες, θα ξέρουμε αν θα είναι περισσότεροι ή όχι. Όμως αυτό που μπορώ να πω μετά βεβαιότητας είναι ότι έγινε ταυτοποίηση για 15 άτομα», ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα.
Εξάλλου, είπε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για να λυθούν προβλήματα που προέκυψαν από λανθασμένη ταυτοποίηση Ελλήνων πεσόντων κατά την εισβολή, ώστε τα οστά να δοθούν στις οικογένειες των πεσόντων.
Ωστόσο, παραμένει το πρόβλημα της ταυτοποίησης οστών που ψεκάστηκαν με καυστικό υγρό, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το γενετικό υλικό.
Η προσπάθεια, είπε, στρέφεται προς ειδικό εργαστήριο στης ΗΠΑ που ενδεχομένως να μπορεί να εξαγάγει γενετικό υλικό από τα οστά.
Ο κ. Φωτίου είπε επίσης ότι η προοπτική εντοπισμού λειψάνων Ελληνοκυπρίων στις κατεχόμενες περιοχές μειώνεται δραματικά από ημέρα σε ημέρα, επειδή μαζικοί τάφοι μετακινήθηκαν και ο κατοχικός στρατός αρνείται να συνεργασθεί.
http://greeknation.blogspot.nl/2016/04/1974-15-1974.html