Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Προκαλούν ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με την κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία
Στην παρέμβασή του, για τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα στο Ιράκ με τους «τζιχαντιστές», ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, σημείωσε:
«Είναι προκλητική η στάση της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που εδώ και χρόνια επεμβαίνουν στο Ιράκ και στην ευρύτερη περιοχή. Πασίγνωστα είναι και τα αποτελέσματα των επεμβάσεών τους: Εκατόμβες νεκρών, εθνοτικές θρησκευτικές διαιρέσεις, βάσανα και δεινά για τους λαούς, και την ίδια ώρα τεράστια κέρδη για τα μονοπώλια. Είναι οι ίδιοι που στρατολόγησαν, χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν τους λεγόμενους τζιχαντιστές και σήμερα ως αυτόκλητοι σωτήρες επεμβαίνουν με στρατεύματα "προθύμων" δήθεν για την αντιμετώπισή τους.
Ο στόχος τους μέσα από σφοδρούς ανταγωνισμούς είναι να ελέγξουν τις τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, να ελέγξουν τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας.
Ο λαός του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας οι λαοί της περιοχής μόνο συμφέρον έχουν να χαλάσουν τα σχέδιά τους και με την αυτοτελή τους πάλη να μη στρατευτούν με καμιά πλευρά των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Να γίνουν οι ίδιοι ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν».