Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Ο καύσωνας .

 Το καλοκαίρι έχει ζέστη. Έχει πολύ ζέστη . Το ονομάζουμε καύσωνα. Το κράτος μας φορολογεί και μεριμνά. Το κράτος πρόνοιας. Ο άνθρωπος το σπουδαιότερο δημιούργημα του Θεού . Η αγάπη προς τον πλησίον. Το καλοκαίρι έχει ζέστη .Πολύ ζέστη. Το ονομάζουμε καύσωνα.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Γιορτή της Δημοκρατίας.

 50 χρόνια Μεταπολίτευση και αν κατάλαβα από τις όμορφες φωτογραφίες στο προεδρικό μέγαρο το μύνημα που πέρασε ήταν ξεκάθαρο.

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  

 Στόχος επετεύχθη. 

Χρόνια πολλά λοιπόν .

Ο ξεχασμένος πρωτογενής τομέας.

 Ο πρωτογενής τομέας ονομάζεται ανάπτυξη. Ο πολίτης το καταλαβαίνει στην τσέπη του. Δεν έμαθε ο πολίτης να μην δουλεύει. Του στέρησαν την εργασία όταν εξολόθρευσαν από χρόνια τομείς παραγωγής της χώρας . Σήμερα ο πολίτης κοιτάει το μετεωρολογικό δελτίο και έχει αγωνία περισσότερη απ' ένα κτηνοτρόφο, αγρότη,ψαρά κ.τ.λ . Η βιαστική ανάγκη της πατρίδας μας να πλησιάσει χώρες που δεν έχει την ίδια εργασιακή ιδιοσυγκρασία την κατέστρεψε παραγωγικά. Πιστεύει κάποιος ότι είναι πρόοδος ένας εργαζόμενος να δουλεύει σερβιτόρος ; Να σ κοροϊδεύει το σύστημα ότι δεν πας να μαζέψει π.χ ελιές όταν το ίδιο σε απομάκρυνε τα τελευταία 30 χρόνια.  

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Γιορτές και πανηγύρια.

 Κι αν η Δημοκρατία δεν έχει πρόβλημα αλλά γίνεται  " προσπάθεια ευτελισμού της" ; Αν υπάρχει αλλαγή μορφής τρόπου πολιτεύματος ; 

Η Δημοκρατία δεν έχει ψεγάδια . Δεν χρειάζεται υποκοριστικά. Μόνο η αναφορά της αρκεί για να διευθετηθεί το όποιο θέμα.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Η αδυναμία θέλει Πίστη.

 Ας υποθέσουμε ότι δεν μπορούμε και ότι η αδυναμία μας σκεπάζει.. Τουλάχιστον ας γίνει με υπομονή και Πίστη στο θεό . Μπόρα είναι και θα περάσει. Μόνο με την Πίστη θα περάσει. Ας προσπαθήσουμε.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Η τιμωρία της προόδου.

Όταν η κοινωνία υποφέρει και δεν γνωρίζει για πιο λόγο πρέπει να χειροκροτά, σωστό είναι να πατήσει φρένο και να κάνει επανεκκίνηση. Δεν χρειάζεται να σκεφτεί ότι δεν υπάρχει βαριά βιομηχανία στην χώρα. Δεν υπάρχει. Σκέψου την χώρα που η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες είναι ασήμαντη αλλά η φορολογία βαριά. 

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Tο αυγο της αύξησης

Αύξηση στην τιμή στο ρεύμα . Αύξηση στην τιμή  του πετρελαίου θέρμανσης. Αύξηση στην τιμή  τρόφιμων . Αύξηση στο κόστος ζωής γενικότερα. 

Μήπως τελικά πρέπει να χτυπήσουμε  το αυγο της  αύξησης ;   Οπου και αν εκκολάπτετε ;    

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Καύσωνας και μεταρρύθμισης.

 Να σε προτρέπει η πατρίδα σου να φύγεις στο εξωτερικό αυτό είναι μεταρρύθμισης. Αλλά το να φύγεις στο άγνωστο είναι τιμή για μια κυβέρνηση; Να φορολογεί με απάνθρωπο τρόπο είναι πρόοδος; Να μην έχει να προτείνει τίποτα στους πολίτες είναι δημοκρατία; Η δημοκρατία η μία και μοναδική έχει διάλογο και προτάσεις ενώ εδώ βλέπουμε αδικαιολόγητη βιασύνη. Πόσο ακόμα αυτή  η ανεξέλεγκτη κατάσταση σε μια χώρα που δεν παράγεται τίποτα άλλο εκτός από πτυχιούχους που δεν θα δουλέψουν ποτέ στην Ελλάδα.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ .

  Τα τιμολόγια ρεύματος δεν είναι αστείο για τον πολίτη που καίγεται από την ζεστη. Βλέπει ξεκάθαρα  η ποιότητα της ζωής του να ισοπεδώνεται. 

 Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη πολιτικής αλλά ανθρωπιάς.

 Αν δεν έχεις επαφή με τον λαο δεν κάνεις για κυβερνήτης.