Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Επιδεινώνονται οι δείκτες της «κοινωνικής οδύνης»

Επιδεινώνονται δραματικά με συνεχώς αυξανόμενη ταχύτητα οι δείκτες της «κοινωνικής οδύνης». Ο όρος ανήκει στον πανεπιστημιακό Δημήτρη Χριστόπουλο, συγγραφέα του βιβλίου «Το ρίσκο της κρίσης» και αναφέρεται στα στατιστικά στοιχεία που περιγράφουν την κατάσταση στην οποία βυθίζονται όλο και μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού και τις εκφάνσεις της ανθρωπιστικής κρίσης.

Έτσι, από τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) στο κατώφλι της φτώχειας βρέθηκε το 23,1% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας το 2012 σύμφωνα με τα νέα στοιχεία Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών , από την οποία προκύπτει ότι 914.873 οικογένειες στη χώρα ζουν με εισόδημα μικρότερο των 1.000 ευρώ το μήνα. Το ποσοστό των ανθρώπων που κινδυνεύουν να διαβούν το «κατώφλι» της φτώχειας το 2012 είναι αυξημένο κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το ποσοστό που καταγράφηκε το 2011 (21,4%) και κατά 3 μονάδες από την έναρξη της κρίση το 2008 (20,1%).
Σημειώνεται ότι το όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 5.708 ευρώ ετησίως ανά άτοµο, και σε 11.986 ευρώ για νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών. Κίνδυνος φτώχειας ορίζεται το ποσοστό των ατόµων που ζουν σε νοικοκυριά, των οποίων το συνολικό ισοδύναµο διαθέσιµο εισόδηµα είναι χαµηλότερο του 60% του εθνικού διάµεσου ισοδύναµου διαθέσιµου εισοδήµατος.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μείωση παρουσιάζουν οι μηνιαίες ποσότητες ειδών διατροφής και οινοπνευματωδών ποτών και καπνού που αφορούν σε τσιγάρα (-11,9%), οινοπνευματώδη ποτά (-7,5%), γιαούρτι (-4,9%), φρούτα (-4,8%), ψάρια (- 4,6%), τυρί (-4,6%), κρέας (-3,6%), γάλα (-2,4%), λαχανικά νωπά, συντηρημένα και όσπρια (-2,0%), ψωμί και είδη αρτοποιίας (-2,0). Η μέση μηνιαία ποσότητα υγρών καυσίμων, υγραερίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στην κύρια κατοικία μειώθηκε κατά 14,7%, 7,9% , 2,1 % και 0,5% αντίστοιχα, ενώ η μέση μηνιαία ποσότητα στερεών καυσίμων (καυσόξυλα, πελλέτες, πυρήνας κλπ.) αυξήθηκε κατά 46,4%.
Σχεδόν τα πάντα έχουν περιορίσει τα νοικοκυριά από την κατανάλωση, καθώς συνεχίζεται η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών ανήλθε στα 1.637,10 ευρώ το 2012, καταγράφοντας μείωση κατά 10,2% σε σύγκριση με το 2011. Ενώ, σε σύγκριση με το 2008, όταν η μέση μηνιαία δαπάνη ήταν 2.401,44 ευρώ (σε σταθερές τιμές 2012), προκύπτει μείωση κατά 31,8% (σε σταθερές τιμές) και κατά 22,7% σε τρέχουσες τιμές.
rizopoulospost.com

Η ιστορία των Greeklish και γιατί πρέπει να πούμε ΟΧΙ σε αυτή τη… γραφή

Τα Greeklish (Γκρίκλις), από τις λέξεις greek (ελληνικά) και english (αγγλικά), γνωστά και ως Grenglish, Λατινοελληνικά ή Φραγκολεβαντίνικα, είναι η ελληνική γλώσσα γραμμένη με το λατινικό αλφάβητο. Είναι ένα είδος μεταγραφής.
Η χρήση των greeklish
Τα greeklish χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο όταν Έλληνες επικοινωνούν μέσω email, IRC ή instant messaging. Επίσης χρησιμοποιούνται πολλές φορές σε μηνύματα τύπου SMS, καθώς και μεταξύ Ελλήνων που ζουν καιρό σε αγγλόφωνες χώρες.
Στο παρελθόν ήταν δύσκολη η αναγνώριση των ελληνικών χαρακτήρων από υπολογιστές, γιατί δεν παρείχαν ανάλογη υποστήριξη όλα τα υπολογιστικά συστήματα. Για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν οι Έλληνες χρήστες, είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο λύσεων: ή να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα του Internet, τα αγγλικά, ή να πλάσουν μια δική τους γλώσσα. Αυτό το δεύτερο έκαναν όσοι άρχισαν να γράφουν με τα greeklish.
Η ιστορία των greeklish
Τα greeklish δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο που γεννήθηκε στο διαδίκτυο. Αντίθετα είναι μια πρακτική που εμφανίστηκε σε διάφορους τόπους και εποχές και εφαρμόστηκε από διάφορες ελληνικές κοινότητες με διαφορετικούς τρόπους.
Μια ιδέα για την προϊστορία της γραφής αυτής μας δίνει το παρακάτω απόσπασμα από κείμενο τουΚώστα Καρθαίου το 1934:
«Υπάρχουν κείμενα της βυζαντινής εποχής γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες. Επίσης, στην Κρήτη και στην Κύπρο κατά τον Μεσαίωνα τα λαϊκά τραγούδια γράφονταν με λατινικούς χαρακτήρες.
Αργότερα, από το 1800, πολλά ελληνικά βιβλία τυπώθηκαν στη Σμύρνη με λατινικούς χαρακτήρες. (…) Εξάλλου στη Σμύρνη έγινε απόπειρα να κυκλοφορήσει ελληνική εφημερίδα γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες. Οι Λεβαντίνοι της Σμύρνης, που μιλούσαν όλοι ελληνικά αλλά δυσκολεύονταν να μάθουν την απελπιστική ορθογραφία μας, χρησιμοποιούσαν πάντα τους λατινικούς χαρακτήρες για να γράψουν τα ελληνικά. Αργότερα, τους μιμήθηκαν οι Χιώτες και άλλοι έμποροι του εξωτερικού που έγραφαν τα γράμματα και τα τηλεγραφήματά τους στα ελληνικά αλλά με λατινικούς χαρακτήρες. Αυτή η φραγκοχιώτικη γλώσσα χρησιμοποιούνταν και από Ελληνες για να γράψουν σε άλλους Ελληνες που κατοικούσαν στη Σμύρνη, στο Λονδίνο ή αλλού. Αυτός ο τρόπος γραφής εξακολουθούσε να επιβιώνει πολύ αργότερα και τον συναντάμε αρκετά συχνά στα τηλεγραφήματα των Ελλήνων του εξωτερικού».
Γράφοντας τα παραπάνω, ο Καρθαίος στηρίζεται σε κείμενο του Φώτου Γιοφύλλη στο περιοδικό«Πρωτοπορία» το 1930. Ο Καρθαίος και ο Γιοφύλλης, μαζί με άλλους διανοουμένους της εποχής (Μένος Φιλήντας, Δημήτρης Γληνός, Νίκος Χατζηδάκης κ.ά.), έθεσαν ζήτημα μεταρρύθμισης της γραφής της ελληνικής γλώσσας. Ο Καρθαίος το διατυπώνει καθαρά:
« (…) ζητάμε να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι λατινικοί χαρακτήρες για τη γραφή της νέας ελληνικής, που είναι η ζωντανή γλώσσα και που θέλουμε να την καταστήσουμε τη μοναδική γραπτή γλώσσα της χώρας-μας. Θέλουμε λοιπόν να συμπέσει η αλλαγή του αλφαβήτου με την εισαγωγή της φωνητικής ορθογραφίας».
Τα κείμενα τους λησμονημένα από καιρό διασώζονται (μαζί με διάφορα παραδείγματα φωνητικής και λατινικής γραφής των ελληνικών) στον συλλογικό τόμο «Φωνητική Γραφή» που επιμελήθηκαν οι εκδόσεις Κάλβος το 1980.
Παράδειγμα πρώτο: Κείμενο του Φώτου Γιοφύλλη («Πρωτοπορία», 1930) με επιμέλεια μεταγραφής της έκδοσης «Φωνητική Γραφή». Τα γ, δ και θ με ελληνικούς χαρακτήρες.
«Telos, γia na min ta poliloγume, γiati tapame poles fores afta, prepi na parume to latiniko alfavito metariθmizontas to fθogoloγika kata tis anages pu ehi i γlosa mas. Etsi horis n’ agiksome tin orθografia tis arheas elinikis, pu poles tis lekses sozonde sti nea mas, benume sti horia ton politizmenon eθnon, ehume ta dieθnika γramata pu tahi olos o politismenos kosmos, ke pu ta piran tora teleftea ki i Turki».
Κάπου 70 χρόνια αργότερα τα φραγκοχιώτικα εμφανίζονται «με το ζόρι» στην ελληνική γλωσσική πραγματικότητα. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού τα χρησιμοποιούν στην ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου: γράφουν προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύουν ανακοινώσεις, συνεισφέρουν σε λίστες συζήτησης ή σε αρχεία με φοιτητικά ανέκδοτα.
Κάποιοι αναφέρουν ότι η πρώτη σύγχρονη χρήση των greeklish έγινε από την Ε.Μ.Υ., την ελληνικήΕθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πολλές δεκαετίες πριν και πολύ πριν την ευρεία χρήση του διαδικτύου.
Ακόμη και σήμερα (2008), όπου οι ελληνικοί χαρακτήρες είναι στάνταρ στις ιστοσελίδες και αυξανόμενα δυνατοί στα μηνύματα, η χρήση λατινικών χαρακτήρων μερικές φορές επιβάλλεται για τεχνικούς λόγους, καθώς αποστολέας και δέκτης του μηνύματος μπορεί να μη διαθέτουν κοινές προδιαγραφές ούτε μέσα στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο ανάμεσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Οι ιδεολογίες της ορθογραφίας
Καθώς η μεταγραφή των greeklish δεν γίνεται με βάση διαδεδομένο πρότυπο, τα λατινογραμμένα ελληνικά χαρακτηρίζονται από μεγάλη ορθογραφική ποικιλία. Η χρήση έχει καθιερώσει τρεις βασικούς τρόπους μεταγραφής:
- Φωνητική μεταγραφή: αποδίδει την προφορική γλώσσα και απλοποιεί την ιστορική ελληνική ορθογραφία, π.χ. «ξέρω» ως «ksero» και «χάρη» ως «chari».
- Οπτική μεταγραφή: αυτή, σε αντίθεση με τη φωνητική, αντιγράφει κατά το δυνατό την ιστορική ορθογραφία. Γνώμονάς της είναι η μορφή των γραμμάτων, που οδηγεί σε κάπως ανορθόδοξες λύσεις, όπως στην απόδοση του «θ» ως «8» ή «0», του «ξ» ως «3», του «η» με το λατινικό «n» κ.τ.λ.
- Θεσιακή μεταγραφή: Βασίζεται στη θέση των χαρακτήρων στο πληκτρολόγιο και διαφέρει από το οπτικό σύστημα μόνο σε ορισμένα γράμματα· αποδίδει π.χ. το «ξ» με το λατινικό «j» αντί για «x» ή «3» που συνηθίζονται στο οπτικό σύστημα. Αντίθετα με ό,τι συχνά πιστεύεται, οι περισσότεροι χρήστες ακολουθούν με συνέπεια ένα σύστημα. Οποιος λ.χ. απλοποιεί το «ω» κατά πάσα πιθανότητα απλοποιεί και το «η». Αντίθετα, όποιος μεταγράφει το «ξ» και το «θ» ως «3» και «8», κατά κανόνα ακολουθεί το οπτικό σύστημα και για το «η» και το «ω». Ετσι, μεταγραφές όπως «3erh» (ξερή) και «Ο0wn» (Οθων) έχουν σύστημα, αλλά μεταγραφές όπως «3anthi» (ξανθή) ή «8iriodhs» (θηριώδης) όχι. Ορισμένες λέξεις είναι ιδιαίτερα δύσκολες στη μεταγραφή τους, π.χ. η λέξη «διεύθυνση» μπορεί να αποδοθεί με πάνω από 20 διαφορετικούς τρόπους.
Ο περισσότερος όμως κόσμος χρησιμοποιεί ένα «μικτό» σύστημα, που συνδυάζει το θέμα της ορθρογραφίας με την φωνητική απόδοση, χωρίς η γραφή να έχει ισχυρή τυποποίηση.
Θεσμοποιημένο σύστημα μεταγραφής υπάρχει μεν από τον ΕΛΟΤ το οποίο χρησιμοποιείται από το Βρεττανικό συμβούλιο, το πρότυπο ISO 8432, αλλά ελάχιστοι το γνωρίζουν και ακόμη λιγότεροι το ακολουθούν συνειδητά. Πράγμα καθόλου παράξενο, καθώς το πρότυπο αυτό δεν διδάσκεται πουθενά. Με αποτέλεσμα να είναι διάχυτη η εντύπωση ανάμεσα στους Έλληνες χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι «ο καθένας γράφει όπως θέλει» και ότι «ο καθένας έχει το δικό του σύστημα», εφ’ όσον δεν υπάρχει κοινώς αποδεκτή μέθοδος γραφής.

Επίλογος – Γιατί πρέπει να πείτε ΟΧΙ στα greeklish
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σήμερα, οι ελληνικοί χαρακτήρες υποστηρίζονται θαυμάσια στο διαδίκτυο. Επομένως δεν υπάρχει λόγος χρήσης των greeklish.
Κείμενα γραμμένα με αυτό το σύστημα γραφής, είναι δυσανάγνωστα και πολλές φορές δυσνόητα. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου αποφεύγουν να διαβάζουν μεγάλα κείμενα γραμμένα σε greeklish, καθώς είναι ιδιαίτερα κουραστικά κατά την ανάγνωση.
Τα greeklish στις ιστοσελίδες, αποτελούν τροχοπέδη για βασικές λειτουργίες, όπως αυτήν της αναζήτησης. Εκτός αυτού, σήμερα, τα greeklish σε μια ιστοσελίδα μειώνουν το κύρος της.
Πολλοί προσπαθούν να κρύψουν την ανορθογραφία τους, οχυρωμένοι πίσω απ’ αυτόν τον τύπο γραφής. Αυτή δεν είναι λύση. Είναι προτιμότερο να διαβάζει κάποιος ένα ανορθόγραφο κείμενο γραμμένο στα ελληνικά, παρά τα τρισάθλια greeklish. Εξάλλου, αν δεν προσπαθήσετε να γράφετε στα ελληνικά, πως θα μάθετε να γράφετε ορθογραφημένα;
Πολλοί χρήστες που χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο γραφής, επικαλούνται την δικαιολογία ότι «με τα greeklish» δεν χρειάζεται να γράφεις ορθογραφημένα. Αυτό τώρα δηλαδή, θεωρείται καλό; Παρ’ όλα αυτά όμως, υποσυνείδητα οι περισσότεροι προσπαθούν να γράψουν «ορθογραφημένα greeklish»!
Μια άλλη δικαιολογία είναι «η συνήθεια». Έχετε αποπειραθεί άραγε ποτέ να συμπληρώσετε δημόσια και μη έγγραφα, χρησιμοποιώντας greeklish; Προφανώς όχι. Γιατί λοιπόν να γίνεται αυτή η επίκληση στο διαδίκτυο;
Το να γράφει πλέον κάποιος σε greeklish, αφ’ ενός υποδηλώνει μια ασέβεια προς τους αναγνώστες, με την έννοια ότι τους ταλαιπωρεί κατά την ανάγνωση κι αφ’ ετέρου δηλώνει μια έλλειψη σεβασμού και προς το ίδιο του το γραπτό.
«Μαγκιά» δεν είναι να γράφεις γρήγορα, ή να προσπαθείς να καλύψεις τις αδυναμίες σου οχυρωμένος πίσω απ΄αυτή τη γραφή. «Μαγκιά» σήμερα είναι να προσπαθείς να γράφεις σωστά ελληνικά. (aienaristeyein)

Πούτιν: Θα ενισχύσουμε τη θέση μας στο Νότιο Καύκασο

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση της στο Νότιο Καύκασο, σημειώνει η γεωργιανή πύλη daily news.
«Η Ρωσία ποτέ δεν θα απομακρυνθεί, αντίθετα πρόκειται να ενισχύσει την παρουσία της στο Νότιο Καύκασο», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο αρμενο-ρωσικό διαπεριφερειακό φόρουμ στο Γκιουμρί, όπου στεγάζεται η 102η ρωσική στρατιωτική βάση.
Μετά από τα χειροκροτήματα των προσκεκλημένων συνέχισε: Θα ενισχύσουμε τη θέση μας στον Νότιο Καύκασο, με βάση, ό, τι είναι καλύτερο από αυτά που λάβαμε από τους προγόνους μας, με βάση τις καλές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής, όπως είναι η Αρμενία, είπε ο Πούτιν.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/378982/poytin-tha-enishysoyme-ti-thesi-mas-ston-notio-kaykaso#ixzz2miJWfepX

Ουκρανία: Διορία πέντε ημερών στους διαδηλωτές

Διορία πέντε ημερών να εγκαταλείψουν τα δημόσια κτήρια τα οποία έχουν καταλάβει έδωσε στους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές η ουκρανική αστυνομία σήμερα
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Μίκολα Αζάροφ, υπερασπίστηκε εξάλλου τον χειρισμό της πολιτικής κρίσης η οποία έχει ξεσπάσει στη χώρα από την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι η πρώην σοβιετική δημοκρατία δεν θα προχωρήσει τελικώς σε υπογραφή συμφωνίας εμπορικής σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Ναζί, εξτρεμιστές και εγκληματίες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να είναι μαζί μας στην πορεία ένταξής μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια», ανέφερε ο ουκρανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του, απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βέστερβελε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.


Read more: http://www.newsbomb.gr


Ανοίγει η ψαλίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση - Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται για μια ακόμη φορά έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse... 
Προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ 2,5 μονάδες εμφανίζει η νέα δημοσκόπηση της Pulse, που έγινε για λογαριασμό του bankingnews.gr, ενώ η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτη με διψήφιο ποσοστό.  Οριακά αλλά εντός Βουλής βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ.
ΣΥΡΙΖΑ 25%
ΝΔ 22,5%
Χρυσή Αυγή 13%
ΠΑΣΟΚ 7,5%
ΚΚΕ 6,5%
ΑΝΕΛ 4,5%
ΔΗΜΑΡ 3%

Σε προηγούμενη έρευνα που είχε γίνει στις 12 Νοεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 24,5%, η ΝΔ 24% και η Χρυσή Αυγή 11,5%. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 11% από το 10% που συγκέντρωναν στις 12 Νοεμβρίου.
Παράλληλα, το 56% εκτιμά ότι το 2014 η οικονομική κατάσταση θα είναι χειρότερη, το 32% μια από τα ίδια και μόλις το 10% καλύτερη, ενώ στο ερώτημα ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με την Τρόικα το 48% απάντησε κανένας, το 24% συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς και 21% ο Αλέξης Τσίπρας.
Στην ερώτηση ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει βιώσιμο το χρέος το 34% απαντά κούρεμα έναντι 32% της διαρκούς δημιουργίας πλεονασμάτων.
Όσο για την εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το 38% λέει ότι είναι ελάχιστη έως καθόλου, το 19% μικρή, το 20% μέτρια και αρκετή το 11%.
Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την περίοδο 29 Νοεμβρίου με 3 Δεκεμβρίου του 2013 ήταν πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα σε δείγμα 1252 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου και με δειγματοληπτικό σφάλμα στο +/-2,8%

 
 www.epikaira.gr

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ Ο «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ» ΝΟΜΟΣ-ΤΕΡΑΣ ΤΩΝ «ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ»

Ο νόμος-τέρας της φίμωσης των Ελλήνων, ο λεγόμενος «αντιρατσιστικός» νόμος, έγινε χθες δεκτός επί της αρχής από την αρμόδια Επιτροπή της βουλής. 
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι τρεις καμπαλέρος του Μνημονίου της δυστυχίας μας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΔΗΜΑΡ), θυμίζοντας τις ... παλιές καλές ημέρες της τριμερούς συγκυβέρνησης. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» , η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ το καταψήφισαν,
ενώ ... επιφυλάξεις (αυτό που λέμε «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» ... ) εξέφρασε το κόμμα του προέδρου Πάνου (οι ... Αναποφάσιστοι Έλληνες). 

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί επί των άρθρων κι αφού ολοκληρωθεί κι αυτή η τυπική διαδικασία, κατόπιν θα εισαχθεί στην ολομέλεια της βουλής προς ψήφιση, ώστε να γίνει νόμος του ψευδοκράτους. 
Σίγουρα, οι σύγχρονοι «Σοφοί της Σιών» θα εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους προς τους υποτακτικούς τους. 

Διαταγή εξετελέσθη!

 


EI-END: ΔΙΑΛΟΓΟΙ: ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ κ. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ EI-END ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΚΤΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ EI-END ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ ΣΤΟ ART FM ΚΥΠΡΟΥ 1/11/2013

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ 
ΟΜΑΔΑ: EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

κ. Βαλσαμάκης: Ο κ. Σαμαράς προ δεκαπενθημέρου υπέγραψε στρατηγική συμμαχία Ελλάδος-Ισραήλ. Εφόσον λοιπόν το Ισραήλ την ίδια στιγμή δημιουργεί έναν ρατσιστικό νόμο, ο οποίος απαγορεύει το να μένει μόνιμα στο Ισραήλ κάποιος ο οποίος δεν είναι Ιουδαϊκής καταγωγής, εμείς στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, κάνουμε το ακριβώς αντίθετο. Δημιουργούμε ρατσιστικό νόμο. Στη τελική ευθεία ο ρατσιστικός νόμος για τους Έλληνες. Θα σας διαβάσω ένα μικρό απόσπασμα και θα σας πω ακριβώς γιατί σας το διάβασα και τι εννοώ.

1η Νοεμβρίου 2013: 
-Την τελική ευθεία προώθησης του εθνοκτόνου «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου, για να ψηφιστεί από τη Βουλή. Έχουμε εισέλθει πλέον, μετά την κατάθεση -από τον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου, στο γενικό λογιστήριο του κράτους. Προβλέπεται η αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, που συνδέονται με ρατσιστικές ενέργειες, από έναν έως έξι μήνες και βαριά διοικητικά πρόστιμα που φτάνουν τις 100.000 ευρώ. 

-Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, η υποκίνηση κάθε μορφής ρατσιστικής βίας διώκεται αυτεπαγγέλτως και τιμωρείται με ποινές φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών έως 3 ετών και χρηματική ποινή από 15.000 έως 30.000 ευρώ. Ενώ τα θύματα δεν είναι υποχρεωμένα να καταβάλλουν το σχετικό παράβολο για να καταγγείλουν τις εις βάρους τους ενέργειες. 

-Το σχέδιο νόμου προβλέπει βαρύτατη ποινική μεταχείριση, προσέξτε τις συγκεκριμένες λέξεις από εδώ και κάτω. Το σχέδιο νόμου προβλέπει βαρύτατη ποινική μεταχείριση στις περιπτώσεις που οι πράξεις τελούνται από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο. 

-Κυρώσεις μπορεί να επιβάλλει επίσης και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εάν και εφόσον διαπιστωθεί ότι τα αδικήματα διαπράττονται μέσω ραδιοφωνικής η τηλεοπτικής εκπομπής. 

Στο σημείο αυτό ο νομοθέτης δεν ήθελε να γράψει ξεκάθαρα και 3 ονόματα. Δεν ήθελε να γράψει: Σώρρας, Λαμπράκης και Βαλσαμάκης. Αλλά εάν αυτό το: "Κυρώσεις μπορεί να επιβάλλει επίσης και το Ε.Σ.Ρ." εάν διαπιστωθεί ότι τα αδικήματα διαπράττονται μέσου ραδιοφώνου η τηλεόρασης, δεν μπορώ να φανταστώ για ποιόν άλλον είναι.



ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

Τη στιγμή που όσοι σήμερα μιλάμε δημόσια σε ραδιόφωνο ή σε τηλεόραση, είναι ή αυτά που ακριβώς θέλουν οι επιβήτορες να ακούν, ή αυτά που τους έχουν επιβάλλει οι Καζάροι, τα αφεντικά τους. Έχετε ακούσει εσείς άλλες φωνές εκτός από τις τρεις που σας είπα; που να λένε κάτι διαφορετικό; κάτι Ελληνικό; κάτι πραγματικό; Έχετε ακούσει άλλους δημοσιογράφους εκτός από την αξιολάτρευτη κ. Βασιλείου και την κ. Δαβίτη να ορθώνουν λόγο και ανάστημα; Όχι! Για ποιόν γίνεται ο ρατσιστικός αυτός νόμος; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια! Είναι 3 Έλληνες που μιλάνε την γλώσσα της αλήθειας λοιπόν. 

Προσέχετε παρακαλώ συνέλληνες πάρα πολύ τις λέξεις! Εισερχόμαστε έτσι σε μια προσπάθεια φίμωσης των πολιτικών κομμάτων εθνικού προσανατολισμού. Όχι εθνικιστικού, εθνικού αλλά και δημάρχων - ο νοών νοείτω - βουλευτών, υπουργών με πατριωτική διάθεση, οι οποίοι ουσιαστικά δεν μπορούν πλέον να αναφέρονται σε ζητήματα όπως -λαθρομετανάστευση -εγκλήματα αλλοδαπών - υπεράσπιση εθνικών ιδεωδών. 

Σας παρακαλώ πολύ, πείτε μου, αυτό το κομμάτι το έχει συντάξει κάποια νομική επιτροπή; Αυτό το πράγμα, αυτό το κατάπτυστο κείμενο το έχουν συντάξει Έλληνες;
Όταν απαγορεύει τον εθνικό προσανατολισμό, τι μου λέει; ότι μπορώ να γίνω Κόσοβο; Τι ακριβώς μου λέει ο νομοθέτης; Όταν λέει ότι απαγορεύεται στους δημάρχους, στους βουλευτές και στους υπουργούς με πατριωτική προδιάθεση να ομιλούν για ορισμένα θέματα; Δηλαδή το να αγαπάς το έθνος το Ελληνικό και το να αγαπάς την πατρίδα σου αποτελούν εγκλήματα για αυτόν τον νόμο; Θέλω απαντήσεις κ. Σαμαρά! Θέλω απαντήσεις!!! Ξέρω ότι 4 δικοί σας άνθρωποι ακούν αυτή την εκπομπή στο Μέγαρο Μαξίμου! Ζητώ απαντήσεις! Σας έχω στείλει σε παλαιότερες εκπομπές αλλά δύο ερωτήματα. Δεν μου έχετε απαντήσει. Απαξιείτε το καταλαβαίνω. Εγώ είμαι μικρός και ασήμαντος αλλά Έλληνας. 



ΕΣΡ & ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Επειδή έχω την εντύπωση ότι τον νόμο αυτόν θα τον διαβάσουν όλοι σήμερα και αύριο, δεν χρειάζεται να κουράσω περισσότερο τους αναγνώστες μας. Απλώς θέλω να δώσουν βάση σε αυτά τα τρία σημεία. Κυρώσεις μπορεί να επιβάλλει επίσης και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τ' ακούς Σώρρα; Τ' ακούς Βαλσαμάκη; Τ' ακούς Λαμπράκη; Αυτό λέει από κάτω, αλλά το αφήνει κενό και το συμπληρώνουμε εμείς. Δεν μπορεί λέει κανείς να μιλάει με εθνικό προσανατολισμό και με πατριωτική προδιάθεση. Το Ελληνικό έθνος και την πατρίδα μας λοιπόν δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να μιλάμε γιαυτά ούτε να τα υπερασπιζόμαστε αλλά στο τέλος εάν αυτά εφαρμοστούν, ούτε καν θα τα σεβόμαστε.

κ. Αμάραντος: Νομίζω δεν θα τους περάσει κ. Βαλσαμάκη. Ο κόσμος είναι αφυπνισμένος και καθημερινώς αυξάνετε, σας το διαβεβαιώ, γιατί λαμβάνω πολλά μηνύματα και πολλά τηλεφωνήματα. Καθημερινώς αυξανόμαστε, αφυπνίζονται όλοι οι Έλληνες. Δεν πρέπει να μιλάνε μόνο ο κ. Σώρρας, ο κ. Λαμπράκης, εμείς πρέπει να μιλάμε, ο απλός κόσμος.

κ.Βαλσαμάκης: Πιστεύω ότι ο κόσμος είναι αφυπνισμένος αλλά αυτό που θα πω για πολλοστή φορά είναι ότι όλα όσα πρέπει, έχουν γίνει όπως πρέπει. Δεν "θα" γίνουν...Έχουν "ήδη" γίνει όπως πρέπει.



EI-END -ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εμείς στην EI-END, 12 κουζουλοί μπήκαμε μπροστά για να κάνουμε αυτό που θα έκανε ο οποιοσδήποτε Έλληνας αν ήταν στην θέση μας. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από κανέναν άλλον Έλληνα. 

Προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι είμαστε κάτι καλύτερο από τον απλό Έλληνα και τίποτα περισσότερο, πιστέψτε με. Θέλω λοιπόν για πολλοστή φορά να υπενθυμίσω, αυτό που έχει απομείνει είναι η Συνένωση Ελλήνων. Τίποτ' άλλο, είμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι, αν το πετύχουμε σε 48 ώρες, την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Αν το πετύχουμε σε 15 μέρες τα Χριστούγεννα των χριστιανών, θα μας βρούνε χαρούμενους, με ευδαιμονία, χωρίς να είμαστε πλέον προτεκτοράτο.

κ. Αμάραντος: Ενα ωραίο βέλος ρίξατε κ. Βαλσαμάκη.

κ. Βαλσαμάκης: Δεν ξέρω αυτό στην κρίση των ακροατών μας. Τον λόγο θέλω να δώσω στον γιατρό, στον άνθρωπο, στον καθηγητή, ερευνητή, τον Πρόεδρο, σ'αυτόν που πήγε τον οργανισμό EI-END ένα βήμα πιο μπροστά, τον Μανώλη Λαμπράκη...

Ε. Λαμπράκης: Κατ' αρχήν να χαιρετίσω όλους τους Έλληνες, τους καταπιεσμένους πλέον συνέλληνες, τους καταπιεζόμενους και καταπιεστησόμενους Έλληνες. Να πάρω τη σκυτάλη από τον Αντώνη. Ο Αντώνης σας είπε προηγουμένως για τον αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος απ' ότι βλέπετε είναι κομμένος και ραμμένος σε κάποια μέτρα. Δεν ανακοίνωσε ο Αντώνης το νόμο τον ίδιο αλλά τα σχόλια που έγιναν για το νόμο. Ακούστε τώρα τι λέει η νομοθεσία. 
ΝΟΜΟΣ 927

Τα κυριότερα σημεία του νόμου 927: περί κολασμού πράξεων η ενεργειών αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο κύριος Χαράλαμπος Αθανασίου στο γενικό λογιστήριο του κράτους. Ακούτε λοιπόν ποιά είναι τα αδικήματα αυτά: 
  • Δημόσια υποκίνηση βίας η μίσους. Αυτό βέβαια βρίσκεται στη διακριτική διάθεση αυτού που ακούει, όποιος ακούει δηλαδή μπορεί να πει ότι αυτό που είπε ο Γεωργαντζάς, είναι έκφρασης βίας η μίσους. Υποκίνηση Βίας η μίσους. Όταν λέει «υποκίνηση» δεν σημαίνει βία, σημαίνει ότι κάποιος δικαστικός ευφάνταστος, μπορεί να πει ότι, αυτά που είπε ο κύριος Γεωργαντζάς π.χ. είναι πολύ πιθανόν να υποκινήσουν βία άρα η ποινή φυλακίσεως είναι 3 μήνες μέχρι 3 χρόνια. Η ποινή η χρηματική είναι από 5.000 μέχρι 20.000 Ευρώ. Όποιος λοιπόν προκαλεί, επαναλαμβάνω, δημόσια υποκίνηση βίας η μίσους. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι μπορεί ο καθένας να μεταφράσει σαν υποκίνηση βίας η μίσους. Όποιος λοιπόν διεγείρει, προτρέπει σε πράξεις η ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις. Όχι όποιος κάνει διακρίσεις, δεν λέει όποιος κάνει διακρίσεις. Όποιος "προτρέπει" σε πράξεις και ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις.

Καταλαβαίνεις λοιπόν αγαπημένε μου συνέλληνα και συνελληνίδα ότι δεν μπορείς πλέον να μιλάς για τίποτα ούτε ακόμα και για την ακρίβεια του ρεύματος, η των προϊόντων. Δεν μπορείς να μιλάς για το χαμήλωμα των μισθών και των συντάξεων διότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως διάκριση. Δεν είναι δυνατόν αυτό να είναι επιτρέψιμο από τον συγκεκριμένο νόμο. 
  • Που προσδιορίζονται λέει αυτές οι διακρίσεις με βάσεις την φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία. Ακούτε και το επόμενο: τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή τον, γενετήσιο προσανατολισμό και την σωματική ακεραιότητα.Βασικά δεν αφήνει κανέναν έξω. Όποιος δηλαδή πει οτιδήποτε για οποιονδήποτε άλλο, αυτομάτως υπόκειται σε αυτό το νόμο, δηλαδή ποινή φυλακίσεως 3 μηνών η τριών ετών και χρηματική ποινή 5000 εως 20.000 ευρώ. 

ΝΟΜΟΣ ΧΟΥΝΤΑΣ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ & ΔΕΝΔΙΑΣ 

Τέτοιος νόμος δεν είχε προταθεί ούτε ψηφιστεί επί χούντας αλλά ούτε και επί γερμανικής κατοχής. Αυτό που συμβαίνει αγαπητέ κ. υπουργέ κ. Αθανασίου, είναι από τις μεγαλύτερες προδοσίες του Ελληνικού έθνους. Θέλουμε να σας δώσουμε μια μικρή προειδοποίηση σήμερα. Εάν προλάβετε να παραιτηθείτε, έχει καλώς. Εάν όμως εξακολουθήσετε να κάνετε, να προσποιείστε τον υπουργό να θυμάστε, όταν ο Ελληνικός λαός αναλάβει τις τύχες στα χέρια του, δεν θ' αφηστεί κανενός μέσου για να επιφέρει την απόλυτη τιμωρία σε όλους εκείνους τους προδότες οι οποίοι προδίδουν βασικά τα Ελληνικά ιδεώδη και εσείς αγαπητέ μου δεν έχετε καμία σχέση με τον Ελληνισμό η τις Ελληνικές ρίζες που νομίζετε η προτείνετε ότι έχετε. Βεβαίως αυτό δεν ήταν δική σας απόφαση, αυτό ήταν απόφαση του κυρίου Δένδια.
ΔΕΝΔΙΑΣ: ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ROTHSCHILD

Ο κύριος Δένδιας, για εμάς τουλάχιστον, είναι το μεγάλο παιδί των τοκογλύφων στην Ελλάδα. Ο κύριος Δένδιας, όπως ξέρετε όλοι σας αγαπητοί συνέλληνες, είναι ο υπουργός και είναι και ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας Rothschild στην Ελλάδα. Όλες οι εταιρίες οι οποίες οι Rothschild έχουν στην Ελλάδα εκπροσωπούνται νομικά από τον κύριο Δένδια. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι ο κ. Δένδιας είναι εκείνος ο οποίος προωθεί αυτόν τον αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος σας είπα, ούτε επί χούντας έγινε αλλά ούτε επί γερμανικής κατοχής τόλμησε, ακόμα και οι Γερμανοί που ήσαν οι απόλυτοι δυνάστες δεν τόλμησαν να κάνουν τέτοιες ατασθαλίες ψυχικές, πνευματικές, ανθελληνικές. 

  • Το ίδιο λέει τιμωρείται όποιος με πρόθεση και με τα παραπάνω μέσα παροτρύνει την διάπραξη φθοράς η βλάβης πραγμάτων που χρησιμοποιεί από της εν λόγω ομάδες κατά τρόπων που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.

Άλλο ένα εντελώς σκοτεινό σημείο το οποίο επαφίεται εις την κρίση του κάθε αστυνομικού η σε κάθε ενωμοτάρχη σε οποιοδήποτε χωριό, πόλη η οποιοδήποτε αστυνομικού στην Αθήνα να αποφασίσει ότι αυτό το οποίο προτίθεται να κάνει κάποιος, σύμφωνα με τη δική του γνώμη, είναι πιθανόν να βλάψει, να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.


ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

Αν οι παραπάνω πράξεις λέει, ακούτε τώρα - είναι τόσο γελοίοι αυτοί οι άνθρωποι - μέχρι εδώ τιμωρεί προθέσεις, καταλάβατε; Εδώ τιμωρεί την έκφραση. Από εδώ και πέρα τιμωρεί πράξεις. 
  • Εάν οι παραπάνω πράξεις λέει, πράξεις θεωρεί την ομιλία, την έκφραση οποιασδήποτε δυσαρέσκειας, μπορεί να θεωρηθεί από τον δικαστή, τον αστυνομικό ή τον χωροφύλακα, ότι βάζει τη δημόσια τάξη σε κίνδυνο. Εάν όμως λέει αυτή η λεκτική αντιπαράθεση έχει ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή από 15.000 έως 30.000 ευρώ. 

Να ρωτήσουμε τον κ. Δένδια και τον κ. Αθανασίου, δεν υπάρχει νομοθεσία στο Ελληνικό σύνταγμα το οποίο τιμωρεί πράξεις αυτού του είδους; Γιατί χρειάζεται η επιπλέον νομοθεσία και οπωσδήποτε πρέπει να θυμάστε κ. Δένδια ότι οι ποινές οι οποίες επιβάλλονται όταν συμβεί πραγματικά μια τέτοια πράξη είναι πολύ βαρύτερες απ΄ότι λέει αυτός ο νόμος σας. Δεν τον κάνετε λοιπόν τον νόμο για να αποδώσετε δικαιοσύνη αλλά για να φιμώσετε τις φωνές των Ελλήνων πατριωτών. Τις φωνές της Ελλάδος, την ψυχή των Ελλήνων αυτό θέλετε να κάνετε.


Ο ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ & TO CITY OF LONDON 

Οδηγείτε γιατί αυτήν την εντολή έχετε πάρει κ. Δένδια και βέβαια και δεν θέλω να μιλήσω για τον κ. Σαμαρά ο οποίος έχει απόλυτη έλλειψη νόησης και διανόησης. Ο άνθρωπός είναι ένας πωρωμένος εγωκεντρικός ο οποίος έχει φυλακιστεί σε 2 αντιμαχόμενες μερίδες, εκείνη της Merkel και εκείνη των Αμερικανών. Προσπαθεί κάθε εβδομάδα να μετακινείται από το ένα στρατόπεδο στο άλλο για να μπορεί να διατηρείται στην εξουσία. Την μία εβδομάδα ήταν με την Mέρκελ και τώρα που ακούσαμε όλες εκείνες τις συνομιλίες που η NSA έκανε τις παρακολουθήσεις και γνώριζε ακριβώς. 

Θυμάστε προχθές ο Γάλλος υπουργός εσωτερικών, μας έδωσε μια λεπτομερή αναφορά, τι έγινε εκείνο το βράδυ όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μπροστά στον Σαρκοζύ και τη Mέρκελ, πρότεινε ότι θα κάνει δημοψήφισμα για το επόμενο μνημόνιο. Αυτό το οποίο έγινε ήταν μια επανάσταση μεταξύ της Μέρκελ και του Σαρκοζύ. Τον άδειασαν επί τόπου και ο Μπερλουσκόνι ο οποίος τον υποστήριξε εκείνο το βράδυ τον Παπανδρέου είχε ακριβώς την ίδια τύχη που είχε και ο Παπανδρέου. Βλέπετε ακριβώς που είναι ο Γιωργάκης τώρα και βλέπετε που είναι και ο Μπερλουσκόνι. Γιατί νομίζετε οτι η Μέρκελ και ο Σαρκοζύ κάνουν κουμάντο; Βεβαίως όχι, από πίσω είναι οι Καζάροι, του City of London.


ΟΙ ΜΑΖΩΧΤΡΕΣ ΚΑΖΑΡΟΙ & Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ

Να τους λέμε καθαρά Καζάρους τώρα γιατί δεν διακινδυνεύουμε. Νομίζουν οι κ. Δένδιας και κ. Αθανασίου, με το νόμο αυτόν, ότι θα μας σταματήσει να ομιλούμε αλλά επειδή δεν έχει διανόηση, να του εξηγήσουμε το εξής. Κανένας σήμερα, αγαπητοί μου κ. Δένδια και κ. Αθανασίου, δεν λέει ότι είναι Καζάρος. Η Καζαρία είναι μια χώρα η οποία διαλύθηκε πριν από 600 χρόνια. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι οι οποίοι ελέγχουν τον πλανήτη είναι οι Καζάροι, είναι σαφές. Κανένας τους όμως δεν τολμάει να υποστηρίξει ότι είναι Καζάρος, επομένως δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί ότι προσβάλλεται από την λέξη «Καζάρος». 

Εσείς εδώ μας λέτε ότι πρέπει να προσβάλλετε μια κοινωνική ομάδα με αυτά που λέμε για να μας βάλετε φυλακή από τρεις μήνες μέχρι 3 χρόνια. Για πέστε μας ακριβώς αγαπητέ μου κύριοι Δένδια και κ. Αθανασίου, ποιός ακριβώς ισχυρίζεται σήμερα ότι είναι Καζάρος και αν το ισχυρίζεται σαν άτομο η σαν κοινωνική ομάδα θα θέλαμε πάρα πολύ να βγει μπροστά και να μας πει ότι εγώ είμαι ο Καζάρος. Εμείς είμεθα οι Καζάροι για τους οποίους ομιλείς. Θα το θέλαμε πολύ αυτό. Ξέρετε αγαπητέ μου κ. Αθανασίου ότι όταν παραδώσατε την ψυχή σας στον διάβολο δηλαδή στους Καζάρους, όταν παραδώσατε την ψυχή σας, παραδώσατε και την Ελληνική σας διανόηση. 

Εξηγήσαμε σε άλλες εκπομπές ότι η Νόηση είναι να ελέγχεις μόνο αυτά που βλέπεις, ακούς και αισθάνεσαι. Διανόηση είναι να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι το Θείο Σχέδιο. Την αντίληψη του Θεϊκού Σχεδίου την έχουν μόνο οι Έλληνες. Ότι και να κάνετε μόνο οι Έλληνες είναι οι δημιουργοί και επαναλαμβάνουμε και πάλι τι σημαίνει να δημιουργώ. Δημιουργός είναι εκείνος ο οποίος εκτελεί έργον Δήμου. Είτε εκτελεί έργο με το σύνολον των συμπολιτών του, είτε δια το σύνολον των συμπολιτών του. Απευθύνεται δηλαδή και σαν ενεργητική και σαν παθητική πράξη σε συνολική ευδαιμονία. Ο Έλληνας λοιπόν και ο Ελληνισμός είναι δημιουργός για να είναι κάποιος δημιουργός πρέπει να έχει διανόηση γιατί δημιουργία σημαίνει ότι εβρίσκω, αισθάνομαι και αντιλαμβάνομαι κάτι που δεν υπάρχει.

Νόησης σημαίνει να αντιλαμβάνεσαι μόνο αυτό που ακούς και αυτό που αγγίζεις. Αυτό είναι η ιδιότης των παραγωγών. Η παραγωγοί είναι οι Εβραίοι οι οποίοι παράγουν, τα φέρνουν όλα κοντά τους. Κοινώς είναι οι μαζώχτρες. Παρα-άγω σημαίνει ότι φέρνω κοντά μου τα πάντα. Αυτός λοιπόν που φέρει κοντά του τα πάντα δεν έχει τη διανόηση για να δημιουργήσει. Ο μόνος ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει και αν δεν σας αρέσει αυτό κύριε Αθανασίου, είναι πολύ δύσκολο να μου επισυνάψετε κατηγορία ότι είμαι ρατσιστής με το νόμο τον οποίο κάνατε. 

Εμένα ουσιαστικά μου 'κανε καλό αυτός ο νόμος που προτείνατε...ξέρετε γιατί; Γιατί εγώ είμαι λέω υπέρ των Ελλήνων και εσείς κάνατε έναν νόμο για να μην ομιλούμε εναντίον κάποιου άλλου. δεν ομιλούμε εναντίον κάποιου άλλου. Εμείς ομιλούμε υπέρ των Ελλήνων. Το θεωρείτε αυτό ρατσισμό; Για πέστε μας το δημόσια ότι το να ομιλεί κάποιος υπέρ των Ελλήνων είναι ρατσισμός! 

Εμείς δεν μιλήσαμε ποτέ εναντίον κανενός, μόνο εναντίον των Καζάρων. Εάν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του Καζάρος ας το δηλώσει. Είτε σαν άτομο είτε σαν κοινωνική ομάδα.


Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΖΑΡΩΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Άκου τώρα όμως κ. Αθανασίου σε τι παγίδα πέφτεις. Εγώ μπορώ να σου φέρω 1.000.000 νομικές αποδείξεις, για τον ρατσισμό του αντιπάλου DNA. Για τον ρατσισμό των Καζάρων. Μόλις χθες ψηφίστηκε στο Ισραήλ νόμος που λέει ότι απαγορεύεται στο Ισραήλ να μένει κάποιος μόνιμα ο οποίος δεν είναι της Ιουδαϊκής θρησκείας. Αυτό πως το βλέπει ο νόμος σας; Οι Έλληνες δηλαδή οι οποίοι βρίσκονται στι Ισραήλ στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, πρέπει να εκδιωχθούν; Θα τους υποστηρίξετε αν τους εκδιώξουν κ. Αθανασίου και κ. Δένδια; 

Θέλετε να σας πω και το άλλο; Η Ελληνική εκκλησία η οποία εκπροσωπεί τους Έλληνες είναι πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ενώ το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο είναι πρόσωπο του δημοσίου δικαίου. Αυτό το βλέπετε εσείς σαν ρατσισμό και διάκρισή; Δεν νομίζετε ότι η επίσημη πολιτεία είναι ο ρατσιστής εδώ ο οποίος έχει αποδώσει στο Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο την ιδιότητα του προσώπου δημοσίου δικαίου και του δίνει και το δικαίωμα να φορολογεί τους Έλληνες και να παραδίδει τον φόρο στο Ισραήλ; 10% των ακαθαρίστων των κερδών όλων των εταιριών που υπάγονται στο ΚΙΣ. Ακούτε αγαπητοί μου συνέλληνες. Το 10% των ακαθάριτων κερδών τα οποία έχουν οι εταιρείες που είναι στο ΚΙΣ, εβραϊκών δηλαδή συμφερόντων, συλλέγονται από το ΚΙΣ και παραδίδονται κατ'έτος από τους φοροεισπράκτορες του Ισραήλ. 

Αυτό δεν είναι ρατσισμός αγαπητέ κ. Αθανασίου; Θα σας προκαλέσω λοιπόν και εσάς και τους 300 ανεγκέφαλους της Βουλής να ψηφίσετε αυτόν τον νόμο διότι μας εξυπηρετεί αφάνταστα. Θα διαπιστώσετε εντός συντόμου χρονικού διαστήματος ποιός είναι ο ρατσιστής μέσα στην ελληνική επικράτεια. Θα διαπιστώσετε ποιός έχει κατακλέψει τον Ελληνικό Λαό για 175 χρόνια...

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Δόκτωρ Λαμπράκης: Αυτό που σας είπα μέχρι στιγμής ήτανε η πρώτη διάταξη του νόμου. Ακούτε τι λέει η δεύτερη διάταξη του νόμου. 

Όποιος λέει δημόσια εγκωμιάζει, αρνείται ή εκμηδενίζει τα εγκλήματα. Δηλαδή όποιος αρνείται ότι έγινε το ολοκαύτωμα, αυτομάτως, ακούστε όποιος αρνείται ότι έγινε ολοκαύτωμα ή ότι έγινε οτιδήποτε ή εγκωμιάζει, δημόσιος εγκωμιασμός, άρνηση ή εκμηδένιση των εγκλημάτων. 

Εγώ πραγματικά το δέχομαι ότι το μεγαλύτερο έγκλημα των αιώνων έγινε από τον Χίτλερ. Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω, ξέρει ο κόσμος ότι ο Χίτλερ ήταν απόγονος των Ρότσιλντ; Εγώ το δέχομαι το ολοκαύτωμα το δέχομαι απόλυτα, παρόλο που έχει πολλά ψεύτικα στοιχεία, γιατί εάν πραγματικά ξέρουμε τις στατιστικές του εβραϊκού πληθυσμού της Ευρώπης την εποχή εκείνη θα αντιληφθείτε ότι ήσαν ελάχιστοι, πολύ λιγότεροι από τα 6.000.000. Για μένα και ένας να έχει σκοτωθεί για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, για τις γενεαλογικές του καταβολές αυτό είναι έγκλημα. Και 6.000.000 ή ένα άτομο για μένα είναι το ίδιο. Γιατί; Γιατί αυτό καταπατά τις αρχές του Ελληνισμού. Γι'αυτό είναι για μένα έγκλημα. 

Ο Ελληνισμός σημαίνει ελευθερία της βουλήσεως. Επειδή λοιπόν κύριε Αθανασίου και κύριε Δένδια δεν μπορείτε να αντιπαραταχθείτε με εμάς λεκτικώς θα κάνετε νόμο για να μας σταματήσετε να ομιλούμε; Αυτή είναι η δημοκρατία του Ελληνισμού;

Αντ. Βαλσαμάκης: Για να αντιπαρατεθεί πρόεδρε λεκτικώς με μας θα πρέπει να γίνει δημόσια συζήτηση. Έχει σκεφτεί μετά αυτή τη δημόσια συζήτηση που θα πρέπει να κρυφτεί μετά ο κύριος Δένδιας, ο κύριος Αναστασίου, ο κύριος Σαμαράς, ο κύριος Βενιζέλος, έχεις αναρωτηθεί ποτέ που θα πρέπει να πάνε να κρυφτούν; Άραγε λοιπόν δεν πρόκειται αυτό ποτέ να το δεχτούν.

Δόκτωρ Λαμπράκης: Δεν ξέρουμε. Μπορεί σε μια δημόσια αντιπαράθεση να μας αποδείξουν ότι έχουν αυτοί δίκιο, ότι πρέπει οι Έλληνες να είναι υποταγμένοι στα σχέδια των Καζάρων, να έχουν στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ, να υπογράφουν μνημόνια κτλ.

Αντ. Βαλσαμάκης: Νομίζω ο ήλιος πάντα θα ανατέλλει από την ανατολή, δεν πρόκειται να βγει από τη δύση ...

Δόκτωρ Γεωργαντζάς: Επειδή εμείς οι Έλληνες, οι οποίοι μένουμε στη Νέα Υόρκη και στην Αμερική γενικά, αν και ζούμε ψυχικά στην Ελλάδα, έχουμε τη δυνατότητα επειδή κάθε μέρα συναναστρεφόμαστε με Ιουδαίους. 

Αυτός λοιπόν ο νόμος τον οποίο προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα εναντίον του ρατσισμού, από την ιδίαν γνώμη και άποψη που έχω περί Ιουδαίων, επειδή είχα Ιουδαίους καθηγητές, έχω Ιουδαίους συναδέλφους και συνεργάτες και έχω και Ιουδαίους μαθητές, όπως και όλοι οι συνέλληνες που ζούμε εκτός Ελλάδος, συναναστρεφόμαστε καθημερινά με Ιουδαίους και θέλουμε δεν θέλουμε μένουμε και επιβιώνουμε μέσω Ιουδαίων οι οποίοι θαυμάζουν τον Ελληνικό μας πολιτισμό. Έχω λοιπόν το μήνυμα ως ένας άνθρωπος ο οποίος έχει διδαχθεί από Ιουδαίους, ως ένας άνθρωπος ο οποίος έχει συνεργαστεί σε επιστημονική έρευνα με Ιουδαίους, ως ένας άνθρωπος που διδάσκει Ιουδαίους τον Ελληνικό ορθολογισμό, να τους πω ότι αυτός ο νόμος, τον οποίο προσπαθούν να περάσουν στην πατρίδα Ελλάδα, θα κάνει τις τρίχες των συγγενών των επιζώντων του Ιουδαϊκού ολοκαυτώματος από τους φασίστες να σηκωθούν όρθιες! 

Είναι πολύ προσβλητικά αυτά που αναφέρει αυτός ο νόμος εναντίον των συνανθρώπων μας των Ιουδαίων!

Δόκτωρ Λαμπράκης: Κατ΄αρχήν εγώ πιστεύω ότι δεν το κάνουν για τους Ιουδαίους περισσότερο, αυτό που κάνουν. Προφανώς το κάνουν για τους μουσουλμάνους και να σου εξηγήσω γιατί. 

Το κύριο μέλημα των Καζάρων, των επιβητόρων του Ελληνισμού, είναι να αλλοιώσουν την ομοιογένεια του Ελληνικού πληθυσμού. Όπως αντιλαμβάνεσαι, αρνείται ο Ελληνικός πληθυσμός να ενσωματώσει τις μουσουλμανικές μειονότητες κοντά του. Δημιουργεί κέντρα και δημιουργεί ομαδοποιήσεις των Ελλήνων οι οποίοι δεν αποδέχονται και ένα παράδειγμα είναι ότι κανένας εργολάβος δεν αποδέχεται να αναλάβει το κτίσιμο του τεμένους στο Βοτανικό. Έχουν γίνει πέντε διαγωνισμοί, οι οποίοι ήσαν όλοι άκυροι, άγονοι γιατί δεν αναλαμβάνει ουδείς εργολάβος να κτίσει μουσουλμανικό τέμενος. 

Αυτός ο νόμος λοιπόν δεν είναι τόσο υπέρ των Εβραίων, είναι υπέρ των μουσουλμάνων. Αλλά εν τέλει, είτε υπέρ των Εβραίων είναι είτε υπέρ των μουσουλμάνων, είναι εναντίον των Ελλήνων. Αυτό που λένε δηλαδή στους Έλληνες με το ζόρι θα αποδεχθείς να είσαι πολυπολιτισμικός χώρος. Για θυμηθείτε και εκείνο το «όμορφο» πράγμα, ο κύριος Παπανδρέου το πρώτο νομοθέτημα που έκανε όταν ήταν πρωθυπουργός, ήταν να αποδώσει ιθαγένεια στους μουσουλμάνους. Γιατί δεν τους απέδωσε υπηκοότητα, αλλά τους απέδωσε ιθαγένεια; 

Γιατί πρέπει ένας Πακιστανός ή ένας από την Μοζαμβίκη να λέει ότι είναι ιθαγενής Έλλην; Κατ άρχήν δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η λέξη «ιθαγενής», αλλά να μου πεις μήπως ήξερε ο κύριος Παπανδρέου τι σημαίνει «ιθαγενής»; «Μηδέν εις το πηλίκιο ήξερε» ...

Εκείνο που έχει σημασία είναι, είτε υπέρ των Εβραίων είτε υπέρ των μουσουλμάνων, είτε υπέρ των μαύρων, είτε υπέρ των Ινδών, είτε υπέρ των Πακιστανών τον έκανε τον νόμο και ιδιαίτερα υπέρ των Κινέζων, σημασία έχει ότι αυτός είναι ανθελληνικός νόμος. 

Λέει σαφώς μέσα ο νόμος ότι όποιος προβάλλει εθνικά και πατριωτικά ιδεώδη, είτε Δήμαρχος, είτε βουλευτής, είτε υπουργός είναι αμέσως υπόδικος κάτω από αυτόν τον νόμο. Εγώ σας προκαλώ και πάλι κύριε Αθανασίου, τον περιμένουμε σαν κόρη οφθαλμού να τον ψηφίσετε. Για ψηφήστε τον να δείτε τι θα γίνει στην Ελλάδα!

Αντ. Βαλσαμάκης: Μήπως παίζει κανέναν ρόλο για αυτόν τον αντιρατσιστικό ή ρατσιστικό νόμο, όπως θέλουν ας τον ονομάζουν, το ότι εγώ έξω από το σπίτι μου 12 μήνες τον χρόνο έχω απ΄έξω κρεμασμένη την ελληνική σημαία;

Δόκτωρ Λαμπράκης: Το ξέρεις ότι απαγορεύτηκε έτσι; Επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις εθνικές εορτές. 

Στην Ακρόπολη βγήκε μια κοπελιά στην Αθήνα που ήρθε από την Καβάλα και ήθελε να δει την Ακρόπολη, είχε μια σημαία στην τσάντα της και την άνοιξε. Την άνοιξε την σημαία και εκείνη την ώρα πήγε ο αστυνομικός την συνέλαβε και την πήγε στο τμήμα και της επεβλήθη μήνυση διότι απαγορεύεται λέει στην Ακρόπολη να εκτίθεται η Ελληνική σημαία. Το αντιλαμβάνεστε αυτό; Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα. Αυτήν την Ελλάδα θέλετε να παραδώσετε στα παιδιά σας;
  

EI-END: ΔΙΑΛΟΓΟΙ: ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Μόνο σε φοιτητές- μη προστατευόμενα μέλη το επίδομα θέρμανσης

Εκτός των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης μένουν οι φοιτητές που είναι προστατευόμενα μέλη. Δηλαδή αν ένας φοιτητής σπουδάζει μακριά από την πατρική του εστία και παραμένει προστατευόμενο μέλος δεν δικαιούται το επίδομα πετρελαίου.
Πηγή: http://kalyterizoi.gr/new/ta-panta-gia-ti-thermansiΠηγή: http://kalyterizoi.gr/new/ta-panta-gia-ti-thermansiΑυτό διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.
Όσοι δεν είναι προστατευόμενα μέλη βέβαια θα πρέπει να πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που αναφέρονται στην υπουργική απόφαση για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού “σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 της Δ33 5037619 ΕΞ/18.10.2013 υπουργικής απόφασης, εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, μεταξύ άλλων, τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση της Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Επομένως, οι φοιτητές δύνανται να λάβουν το εν λόγω επίδομα, εφόσον δεν είναι προστατευόμενα μέλη και πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις της προαναφερθείσας απόφασης”.
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Διαδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις που διοργανώνονται, με τη συμμετοχή της νεολαίας αλλά και οργανώσεων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, θα διαρκέσουν από το πρωί μέχρι τις βραδινές ώρες. Η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι σε επιφυλακή.
Ξεχωριστά, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση των μαθητών, που έδωσαν ραντεβού, στις 11 το πρωί, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στις 6 το απόγευμα πρόκειται να συγκεντρωθούν, στο ίδιο σημείο, όλοι όσοι σκοπεύουν να διαδηλώσουν. Η κατάληξη και των δύο συγκεντρώσεων θα είναι μπροστά στη Βουλή. Από τις 10 το πρωί, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός» θα παραμείνουν κλειστοί, με εντολή της Αστυνομίας.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η κρατική καταστολή εξακολουθεί να έχει στο επίκεντρο των επιθέσεών της τους νέους». Προσθέτει ότι από τότε μέχρι σήμερα το πανεπιστημιακό άσυλο αποτελεί παρελθόν, η Αστυνομία εισβάλλει σε όλους τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, εκατοντάδες νέοι ξυλοκοπούνται και προσάγονται αναίτια στη διάρκεια των κινητοποιήσεων.
Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί στη διαδήλωση, «γιατί τώρα έχουμε περισσότερους λόγους να αγωνιζόμαστε και ν' αντιστεκόμαστε για τα αυτονόητα: δημόσια και δωρεάν παιδεία, δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία».
Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο Δεκέμβρης δεν μπορεί να πάρει επετειακό χαρακτήρα. Διότι οι σημασίες που αναδύθηκαν βρίσκονται σε συνεχή διαπραγμάτευση. Ο Δεκέμβρης σηματοδοτεί τη διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου, φανερώνοντας την κρίση ενσωμάτωσης κι εκπροσώπησης του καθεστώτος».

Παγκόσμια συγκίνηση και φόρος τίμης στον Νέλσον Μαντέλα

Θλίψη και συγκίνηση προκαλεί παγκοσμίως ο θάνατος του ιστορικού ηγέτη της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.
 «Το έθνος έχασε το σημαντικότερο τέκνο του, ο λαός έχασε τον πατέρα του». Με αυτά τα λόγια και ντυμένος στα μαύρα ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα ανακοίνωσε το θάνατο του Μαντέλα αργά τη νύχτα της Πέμπτης.
Ο Νέλσον Μαντέλα, ο ήρωας του αγώνα εναντίον του απαρτχάιντ, ο «πατέρας της δημοκρατίας» της Νότιας Αφρικής και πρώτος μαύρος πρόεδρος της χώρας, άφησε χθες βράδυ την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών, μετά από μακρά, άνιση μάχη με το θάνατο.
αρχειο ληψης 2
Ο «Μαντίμπα» πέθανε γαλήνια στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ, περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του. «Το έθνος έχασε το σημαντικότερο τέκνο του, ο λαός έχασε τον πατέρα του», τόνισε, φανερά συγκινημένος και ντυμένος στα μαύρα ο Ζούμα, υπογραμμίζοντας ότι ο Μαντέλα διακρινόταν, πέρα από τους πολιτικούς αγώνες του, για την ταπεινότητα, την ανθρωπιά και τη συμπόνια που έδειχνε σε όλους. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας αυτήν την ώρα είναι με την οικογένειά του, στην οποία οφείλουμε ευγνωμοσύνη διότι θυσίασε πολλά για να είναι ελεύθερος ο λαός μας», συνέχισε ο Ζούμα αναφερόμενος ονομαστικά στη σύζυγό του, την Γκράσα Μασέλ, την πρώην σύζυγό του Ουίνι Μαντέλα, «τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του».


«Σκεφτόμαστε επίσης τους συντρόφους και τους φίλους του που πολέμησαν μαζί με τον Μαντίμπα, σκεφτόμαστε το λαό που σήμερα θρηνεί τον χαμό του μοναδικού ανθρώπου που πάνω απ' όλους ενσάρκωσε τις ελπίδες του για ειρήνη και συμφιλίωση», τόνισε ο πρόεδρος. Ο Ζούμα τόνισε ότι ο Μαντέλα θα κηδευτεί δημοσία δαπάνη και ότι οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα Παρασκευή έως και την τέλεση της κηδείας του.
Η Νότιος Αφρική και ο κόσμος έχασαν «έναν κολοσσό, την επιτομή της ταπεινότητας, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης» ανακοίνωσε το κυβερνών Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο λίγη ώρα μετά την είδηση του θανάτου του Μαντίμπα.
«Η ζωή του μας δίνει το θάρρος να προχωρήσουμε με την ανάπτυξη και την πρόοδο προς τον τερματισμό της φτώχειας και της πείνας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κογκρέσο.
Ο Νέλσον Μαντέλα ζει ανά τους αιώνες, άφησε την κληρονομιά της ελευθερίας στη χώρα του, και της ειρήνης στον κόσμο» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από το Λευκό Οίκο αποτίοντας φόρο τιμής στον ιστορικό ηγέτη, τον οποίο χαρακτήρισε ως «έναν από τους πιο σημαντικούς, θαρραλέους και αληθινά καλούς ανθρώπους που έζησε ποτέ».
αρχειο ληψης 1
«Κατάφερε περισσότερα από ότι θα μπορούσε να κάνει ένας και μόνο άνθρωπος» είπε ο Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής. «Δεν ανήκει πλέον σε εμάς. Ανήκει στην Ιστορία» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής αποτέλεσε μεγάλη έμπνευση για τη δική του πολιτική πορεία.
Για έναν «γίγαντα της δικαιοσύνης και έναν άνθρωπο τόσο προσγειωμένο που αποτελούσε πρότυπο για τους ανθρώπους ανά τον κόσμο» μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.
«Πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τον ανιδιοτελή του αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και την ελευθερία. Άγγιξε τόσες πολλές ζωές σε προσωπικό επίπεδο» δήλωσε.
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι ο Μαντέλα αγωνίστηκε για τις αξίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. «Ας συνεχίσουμε να αντλούμε έμπνευση καθημερινά από το παράδειγμα του βίου του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος αγωνίστηκε σκληρά για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο» υπογράμμισε.


H ζωή του σπουδαίου ηγέτη
Ο Μαντέλα γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1918 στην Ουμπάτα του Τρανσκέι. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Φορτ Χέιρ και στο Πανεπιστήμιο του Γουιτγουότεσραντ, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Παράλληλα εργαζόταν ως φύλακας σε χρυσωρυχείο και αργότερα ως μεσίτης στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Το 1944, μαζί με τον Όλιβερ Τάμπο και τον Γουόλτερ Σιζούλου, ίδρυσε τη νεολαία του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, της οποίας ανέλαβε πρόεδρος το 1950. Με τον Τάμπο ίδρυσε και το πρώτο δικηγορικό γραφείο μαύρων της Νότιας Αφρικής, το 1952.
Το 1956 συνελήφθη με την κατηγορία της προδοσίας αλλά απαλλάχθηκε το 1961, την ίδια χρονιά που ίδρυσε και την οργάνωση «Λόγχη του Έθνους», η οποία επί της ουσίας ήταν το στρατιωτικό σκέλος του ΑΕΚ που είχε κηρυχθεί παράνομο έναν χρόνο νωρίτερα.
Το 1962 συνελήφθη και πάλι και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια καταναγκαστικά έργα επειδή είχε βγει παράνομα από τη χώρα και επειδή υποκινούσε τους μαύρους εργάτες να απεργήσουν. Ακολουθεί νέα δίκη, το 1963-4 και η καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη, μετά την ανακάλυψη του μυστικού αρχηγείου του ΑΕΚ όπου βρέθηκε το ημερολόγιό του μαζί με διάφορα έγγραφα για τη δράση των αντάρτικων ομάδων.
Από το 1964 ήταν κρατούμενος στο νησί Ρόμπεν, αρχικά σε άθλιες συνθήκες και με ακραίους περιορισμούς στον αριθμό επισκεπτών και την αλληλογραφία του: του επέτρεπαν ένα γράμμα και έναν επισκέπτη ανά έξι μήνες. Σταδιακά οι συνθήκες βελτιώθηκαν και το 1982 μεταφέρθηκε στη φυλακή Πόλσμουρ όπου του επετράπη να συνεχίσει τις σπουδές του και να πάρει τελικώς το πτυχίο Νομικής, το 1989. Την χρονιά εκείνη ο τότε πρόεδρος της χώρας Πίτερ Μπότα πρότεινε να τον απελευθερώσει υπό τον όρο να αποκηρύξει τη βία, κάτι που ο Μαντέλα δεν δέχτηκε.
Τα χρόνια που έζησε στη φυλακή και οι αγώνες του μέσα από αυτήν για την κατάργηση του απαρτχάιντ τον κατέστησαν έναν από τους διασημότερους πολιτικούς κρατούμενους της εποχής του και ηγέτη μυθικών διαστάσεων για εκατομμύρια μαύρους Νοτιοαφρικανούς αλλά και για όλους τους καταπιεσμένους λαούς σε όλο τον κόσμο.
Μετά από 27 χρόνια στις φυλακές, στις 11 Φεβρουαρίου 1990, ο Μαντέλα αποφυλακίστηκε, μία εβδομάδα αφότου ο πρόεδρος Φρεντερίκ ντε Κλερκ νομιμοποίησε το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο.

«Καθώς περνούσα επιτέλους αυτές τις πύλες, αισθανόμουν ότι, έστω και στα 71 μου η ζωή μου ξεκινούσε ξανά. Οι 10.000 ημέρες στη φυλακή είχαν επιτέλους τελειώσει», είχε γράψει ο ίδιος για την ημέρα που αποφυλακίστηκε.
Την ίδια χρονιά εξελέγη αντιπρόεδρος του ΑΕΚ και την αμέσως επόμενη ανέλαβε την προεδρία στη θέση του Όλιβερ Τάμπο. Μετά το δημοψήφισμα του 1992 για την κατάργηση του απαρτχάιντ, όπου, αν και συμμετείχαν μόνο οι λευκοί κάτοικοι της Νότιας Αφρικής, εγκρίθηκε με ποσοστό 68,7%, η χώρα οδεύει προς τις πρώτες πολυφυλετικές εκλογές, στις 27 Απριλίου 1994. Το ΑΕΚ πέτυχε σαρωτική νίκη, με ποσοστό 62,65% και 252 έδρες στο 400μελές κοινοβούλιο της χώρας και ο Μαντέλα ανέλαβε πρόεδρος της χώρας σε μια πανηγυρική τελετή, παρουσία πολλών πολιτικών ηγετών απ' όλο τον κόσμο.
Το 1997 ο Μαντέλα παρέδωσε την ηγεσία του ΑΕΚ στον Τάμπο Μπέκι και δύο χρόνια αργότερα του παρέδωσε και την προεδρία της χώρας.
Το 1998, την ημέρα των 80στών γενεθλίων του, παντρεύτηκε την Γκράσα Μασέλ, τη χήρα του πρώην προέδρου της Μοζαμβίκης Σαμόρα Μασέλ με την οποία είχε δεσμό τα τελευταία χρόνια.
Είχε ήδη χωρίσει, το 1992, από την δεύτερη σύζυγό του, Ουίνι Μαντέλα, με την οποία απέκτησε δύο κόρες.
Με την πρώτη σύζυγό του, Έβλιν Ντόκο, με την οποία χώρισε το 1957 μετά από 13 χρόνια έγγαμου βίου, απέκτησε δύο γιους και δύο κόρες, η μία εκ των οποίων πέθανε σε βρεφική ηλικία.
Από το 2004 ο Μαντέλα είχε περιορίσει σημαντικά τις δημόσιες εμφανίσεις και τις δραστηριότητές του γιατί, όπως είχε πει ο ίδιος, ήθελε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια και τους φίλους του. Είχε ανακοινώσει μάλιστα την αποχώρησή του από τη δημόσια ζωή λέγοντας χαριτολογώντας: «Μην μου τηλεφωνήσετε, θα σας πάρω εγώ». Παρέμενε όμως πάντα δραστήριος στον αγώνα του για την καταπολέμηση του AIDS, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την οικονομική ανάπτυξη της Αφρικής. Τα τελευταία χρόνια είχε εισαχθεί πολλές φορές για νοσηλεία λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και λοιμώξεων.


Ο Μαντέλα τιμήθηκε το 1993 με το Νόμπελ Ειρήνης, από κοινού με τον πρόεδρο ντε Κλερκ, για τις προσπάθειές τους να καταργήσουν το απαρτχάιντ στη Νότια Αφρικής.
Όσο ήταν ακόμη κρατούμενος, το 1988, το Ευρωκοινοβούλιο του είχε απονείμει το βραβείο Ζαχάροφ «για την ελευθερία του πνεύματος» ενώ το 1992 τιμήθηκε με το τουρκικό βραβείο «Κεμάλ Ατατούρκ», αλλά αρχικά αρνήθηκε να το παραλάβει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και το δέχτηκε μόνο το 1999.
Το 1998 είχε τιμηθεί από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με το χρυσό μετάλλιο (την ανώτατη διάκριση) του Κογκρέσου ενώ το 2006 η Διεθνής Αμνηστία τον ανακήρυξε «Πρεσβευτή της Συνείδησης», την υψηλότερη διάκρισή της.
Τον Νοέμβριο του 2009 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε την 18η Ιουλίου «Ημέρα του Μαντέλα» και κάλεσε όλους τους ανθρώπους να αφιερώσουν 67 λεπτά από το χρόνο τους για να κάνουν κάτι θετικό για τον πλησίον τους, τιμώντας τα 67 χρόνια που ο Μαντέλα αφιέρωσε στον αγώνα του κατά του ρατσισμού.
Το 1994 είχε αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έγραψε δύο αυτοβιογραφικά βιβλία, το «Μακρύ δρόμο προς την ελευθερία» και το «Συζητήσεις με τον εαυτό μου» που έγιναν διεθνή μπεστ-σέλερ.
Η κατάσταση της υγείας του Μαντέλα είχε επιβαρυνθεί τον τελευταίο καιρό. Στις 8 Ιουνίου υπέστη λοίμωξη του αναπνευστικού.
Τα πνευμονικά προβλήματα του νομπελίστα της Ειρήνης συνδέθηκαν πιθανόν με τη φυματίωση από την οποία είχε προσβληθεί κατά τον εγκλεισμό του στη φυλακή του Ρόμπεν Άιλαντ, όπου πέρασε 18 από τα 27 χρόνια που έμεινε κλεισμένος στις φυλακές του καθεστώτος του απαρτχάιντ.


Read more: http://www.newsbomb.gr