Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΗΛΕΙΑ «Δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας!»

Ούτε τα παράθυρα των σπιτιών τους δεν ανοίγουν πια οι κάτοικοι πολλών περιοχών του Πύργου, αλλά και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, καθώς εδώ και σχεδόν εφτά μήνες ζουν ανάμεσα σε τόνους σκουπιδιών, τα οποία έχουν μετατρέψει τις γειτονιές σε μικρές χωματερές, παραδομένοι σε τρωκτικά, σκουλήκια και μύγες. 
Οι κάτοικοι στο Λαμπέτι και στην Οδό Ιφίτου στον Πύργο έχουν φτάσει στα όρια τους, βλέποντας το βουνό σκουπιδιών που υπάρχει στη γειτονιά τους να μεγαλώνει συνεχώς, καθώς όπως καταγγέλλουν κάτοικοι άλλων περιοχών έρχονται και αφήνουν εκεί τις δικές τους σακούλες. Μάλιστα, το πρόβλημα πήρε μεγάλες διαστάσεις, μετά την προχθεσινή νεροποντή, η οποία παρέσυρε τα σκουπίδια, τα οποία «εισέβαλαν» σε αυλές σπιτιών και σε χωράφια!
«Πώς να μην έχουμε πρόβλημα;» αναρωτιέται η Βασιλική Μπακατσέλου και συνεχίζει «δεν είναι σημερινή η κατάσταση αυτή. Είναι εδώ και χρόνια. Τι γίνεται τόσα χρόνια; Δεν τους ενδιαφέρει αν περνάνε τα παιδιά να πάνε σχολείο. Υπάρχει ασυδοσία. Τα σκουπίδια δεν είναι από τη γειτονιά μας. Φέρανε τους κάδους από άλλες γειτονιές και έρχονται εδώ και πετάνε τα σκουπίδια. Ακόμα και επαγγελματίες, δηλαδή ψαράδες, μανάβηδες πετάνε εδώ. Ο Δήμαρχος έχει περάσει από ‘δω να δει τι γίνεται; Μόνο να βγαίνει στα κανάλια ξέρει!»  τονίζει γεμάτη οργή και αγανάκτηση.
«Εδώ στη γειτονιά μας η κατάσταση δεν μπορεί να περιγραφεί. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πρέπει να μεριμνήσει να πάνε οι κάδοι στα άλλα σημεία , από τα οποία τους έχουν πάρει, για να αποφορτιστεί η κατάσταση εδώ, που έχει γίνει μια χωματερή. Όλος ο κόσμος έρχεται εδώ. Ευελπιστούμε αυτή τη βδομάδα να τα πάρουν, γιατί δε μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας!» σημειώνει από τη δική του πλευρά ο Βασίλης Κύρτσος, κάτοικος και αυτός της συγκεκριμένης περιοχής.
Η Παναγιώτα Μπαχού υπογραμμίζει «Η κατάσταση αυτή εδώ είναι τους τελευταίους μήνες, από τότε που σταμάτησε ουσιαστικά η αποκομιδή. Και τις τελευταίες μέρες με τη βροχή, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα χειρότερα. Θα μπορούσαν να βάλουν μερικούς ανθρώπους να καθαρίσουν, έστω να τα σκουπίσουν να μπορούμε να περνάμε. Κάτι να κάνουν! Περνάμε, για να πάμε στη δουλειά μας, τα πατάμε και τα μεταφέρουμε στα σπίτια μας. Και καθένας που περνάει πετάει και τα σκουπίδια του, λες και εμείς δεν είμαστε άνθρωποι εδώ»
«Μένουμε δίπλα σε μια χωματερή. Να τα δείξετε, για τα δει ο κύριος δήμαρχος, να δει δηλαδή τα χάλια της πόλης και αυτός και όλο το επιτελείο του. Η κατάσταση μιλάει από μόνη της. Από εδώ περνάνε και παιδιά για να πάνε στο σχολείο. Μας έχουμε φάει οι μύγες, ποτέ δεν είχαμε μύγες τέτοια περίοδο. Δεν ανοίγουμε τα παράθυρα, αλλά και να μην τα ανοίξουμε πάλι οι μύγες θα μπουν μέσα» λέει ο Νίκος Μπακατσέλος ρίχνοντας τις βολές του κατά της δημοτικής αρχής.

Βασίλης Σφήνας
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/den-mporoyme-na-vgoyme-apo-ta-spitia-mas