Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Γαλλία - Δεκάδες τραυματίες

Οι Γάλλοι κατέκλυσαν σήμερα μαζικά τους δρόμους σε μια νέα επίδειξη ισχύος κατά της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων με τις κινητοποιήσεις να αμαυρώνονται για μία ακόμη φορά από σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν κι ενώ οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βρίσκονται ήδη υπό πίεση λόγω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και μιας νέας επίθεσης από έναν τζιχαντιστή.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις έκαναν λόγο για 1,3 εκατομμύρια διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους σε ολόκληρη την χώρα, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός τους ανήλθε σε 125.000, εκ των οποίων οι 75.000 με 80.000 στο Παρίσι.

Η διαδήλωση στο Παρίσι κατέληξε για μία ακόμη φορά σε συγκρούσεις. Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, 42 άνθρωποι συνελήφθησαν και τουλάχιστον 29 αστυνομικοί και 11 διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

«Πολλές εκατοντάδες κουκουλοφόροι» επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών λίγο αφότου ξεκίνησε η πορεία, η ένατη κατά σειρά που διοργανώθηκε κατά του νομοσχεδίου των εργασιακών σχέσεων από τον Μάρτιο.

Οι διαδηλωτές πέταξαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων πλάκες πεζοδρομίου, πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν ζημιές σε εμπορικά καταστήματα. Αλλά και έσπασαν τα τζάμια στην πρόσοψη ενός παιδιατρικού νοσοκομείου.

Η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Εδώ και τρεις μήνες, οι αστυνομικοί στοχοθετουνται τακτικά στις πορείες. Επιπλέον υφίσταται η απειλή να βρεθούν στο στόχαστρο μιας επίθεσης τζιχαντιστών όπως ακριβώς συνέβη χθες με τη δολοφονία ενός αστυνομικού και της συντρόφου του κοντά στο Παρίσι.

Από την 9η Μαρτίου πολλές διαδηλώσεις κατέληξαν σε σκηνές αντάρτικου πόλεων με εκατοντάδες τραυματίες και στα δύο στρατόπεδα. Εβδομήντα τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Θέλω απλά και μόνο την απόσυρση (του νομοσχεδίου). Αυτό θα σταματήσει μονάχα όταν θα αποσυρθεί» δήλωσε ο Ορελιέν Μπουκελμούν, 26 ετών, τεχνικός στον τομέα της ενέργειας.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστικές ενώσεις, με επικεφαλής το CGT, στόχευαν σε μια επίδειξη ισχύος. Στο πλαίσιο αυτό, ναύλωσαν περισσότερα από 600 οχήματα για να μεταβούν στο Παρίσι από κάθε γωνιά της χώρας. Στόχος να ξεπεράσουν τη συμμετοχή της 31ης Μαρτίου: σχεδόν 390.000 άνθρωποι σε 250 πόλεις, σύμφωνα με τις αρχές, 1,2 εκατομμύρια διαδηλωτές σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Εκτός από τη γαλλική πρωτεύουσα, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 50 πόλεις της επαρχίας.

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις έχουν προκηρυχθεί σε ολόκληρη την χώρα την 23η και 28η Ιουνίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φοβούμενοι την οργή των κατοίκων... «Κρύβουν» τον 14χρονο - Δεν θα γυρίσουν στο χωριό οι γονείς του

Ο πατέρας και η μάνα του 14χρονου δράστη δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να πιστέψουν πώς τους βρήκε αυτό το κακό - Δεν μιλούν και δεν απαντούν στα τηλέφωνα ακόμη και στενών συγγενών τους

Με σκυμμένο το βλέμμα, ζητώντας συγγνώμη από τους γονείς του αλλά και από τους γονείς του Τάσου, ο 14χρονος βρίσκεται σε ψυχολογικό σοκ αφού ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει το κακό που προκάλεσε. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί τον παρακολουθούν ενώ κοντά του βρίσκονται και οι γονείς που ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί στο χωριό. 

Άλλωστε η ντροπή είναι τέτοια αλλά και ο θυμός που έχουν με τον ίδιο τους τον εαυτό που, όπως λέει και ο δικηγόρος τους, δεν έχουν καν στο μυαλό τους την προοπτική της επιστροφής τουλάχιστον για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο πατέρας και μάνα του 14χρονου δράστη δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να πιστέψουν πως τους βρήκε αυτό το κακό ενώ δεν μιλούν και δεν απαντούν στα τηλέφωνα ακόμη και στενών συγγενών τους. 

Με τον μόνο που έχουν επικοινωνία είναι ο δικηγόρος τους, ο οποίος, μιλώντας στο protothema.gr, εξηγεί ότι "η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί και όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ακολουθούνται σε τέτοιες δύσκολες ποινικά περιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή το παιδί βρίσκεται κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση και πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Γι' αυτό φροντίζουν οι ψυχολόγοι που το παρακολουθούν άλλωστε και εγώ ο ίδιος έχω γνώση της κατάστασης δεν επιμένω να τον ζορίζω αφού σίγουρα πρόκειται για μια περίπτωση πολύ ιδιαίτερη". 

Ο κ. Θοδωρής Σιμόπουλος προσθέτει επίσης, δίνοντας και την εικόνα των γονέων του μικρού δράστη ότι: "οι γονείς δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο χωριό και θα παραμείνουν δίπλα στο γιο τους. Είναι μια οικογενειακή τραγωδία η οποία τους έχει συγκλονίσει αφού με την οικογένεια του θύματος διατηρούσαν φιλικές σχέσεις".

Σε κατάσταση σοκ το χωριό
Τρεις ημέρες μετά το φονικό οι κάτοικοι του χωριού ακόμα προσπαθούν να κατανοήσουν τι συνέβη ανάμεσα στους δύο φίλους.

«Πολλά πράγματα τα μάθαμε τώρα. Μετά το έγκλημα. Και τα παιδιά τώρα έβγαλαν κάποια πράγματα που δεν τα έβγαζαν πριν… για τα μαλώματα τους και τις παρέες τους» λέει χαρακτηριστικά κάτοικος του χωριού που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της.

Σύμφωνα με την ίδια ο 14χρονος δράστης είχε δείξει σημάδια βιαιότητας στο παρελθόν. «Έδειχνε κάποια στοιχεία από μικρό, με κάποια μαλώματα και κάτι τέτοια. Κατά κάποιον τρόπο ήταν ο τσαμπουκάς του σχολείου είχε κάποια τέτοια στοιχεία. Τα παιδιά μου δεν μου είχαν πει κάτι ότι τους πειράζει…. γιατί δεν έκαναν και τόση παρέα μαζί τους αλλά από αυτά που έβλεπαν».

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του μικρού αγοριού ότι είχε πέσει θύμα bullying η ίδια απαντά ότι «δεν δεχόταν μπούλινγκ όχι. Όπως το λένε δηλαδή. Είναι παιδιά και είναι πράγματα τα οποία γίνονται καθημερινά στα παιδιά, ότι κάνουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Δεν ήταν το bullying που θεωρείται bullying δηλαδή».

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος από την ιατροδικαστή
Κι ενώ οι έρευνες για το αποτρόπαιο περιστατικό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε η ιατροδικαστής σοκάρουν στην κυριολεξία.

Συγκεκριμένα, είπε ότι ο 14χρονος πήρε ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης και έκοψε την καρωτίδα του 14χρονου Τάσου, ωστόσο  υπήρξαν και μερικά επιπόλαια τραύματα, που αποδεικνύουν πως μεταξύ των δύο αγοριών υπήρξε πάλη.

Το θύμα τραυματίστηκε στο μάτι με μαχαίρι, στον αυχένα, ενώ ο θύτης αποπειράθηκε να τον στραγγαλίσει.  Το θανάσιμο χτύπημα ήταν αυτό στην καρωτίδα με το μαχαίρι, το οποίο φαίνεται ότι δόθηκε με όλο το μένος εκ μέρος του δράστη.

«Έκλεισα δύο σπίτια» λέει ο πατέρας του
Τη σιωπή του σπάει για πρώτη φορά ο πατέρας του 14χρονου ο οποίος το περασμένο Σάββατο σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του στο χωριό Γέφυρες Θεσσαλονίκης.

«Έκλεισα δύο σπίτια δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό» λεει στο protothema.gr ο πατέρας του ανήλικου δράστη, ο οποίος σήμερα απολογείται για την αποτρόπαια πράξη του.

Στο ερώτημα τι ήταν αυτό που έκανε το παιδί του να τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι στην καρωτίδα τον φίλο του, ο πατέρας του 14χρονου ψελλίζει «δεν μου είχε πει ποτέ ότι είχε πρόβλημα… κάτι είχε αλλά τα κράταγε μέσα του».

«Με την οικογένεια ήμασταν φίλοι, τώρα τι έγινε και από εκεί και μετά… παιδιά, παιδιά ήταν αυτά, δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο δικός μου» προσθέτει.
Ο παππούς του, του έλεγε «ό,τι σε ενοχλεί, το σκοτώνεις»
Την ίδια ώρα συγκλονίζει όσα λέει συγγενής του 14χρονου για τον τρόπο με τον οποίο είχε μεγαλώσει. Καθοριστική για τον ψυχισμό του φαίνεται ότι ήταν η ανατροφή που του είχε δώσει ο παππούς του ο οποίος, όπως λέει ο ίδιος συγγενής, τον παρότρυνε να προβαίνει σε πράξεις που δεν ταίριαζαν με την ηλικία του.

«Μακάρι να μπορούσα να πω κάτι καλό για αυτό το παιδί αλλά δεν μπορώ. Πρέπει να πω την αλήθεια. Έσφαξε τον  Τάσο σαν να ηταν ζώο. Ο παππούς του τού έλεγε "ό,τι σε ενοχλεί και δεν σου αρέσει να το σκοτώνεις". Γαλουχήθηκε με αυτό τον άσχημο τροπο» λέει στο protothema.gr

«Είμαστε συγγενείς δεύτερου βαθμού και με πονάει η κατάληξη αυτού του παιδιού. Του έλεγε ο παππούς σφάξε τη κότα, σκότωσε το σκύλο για να γίνεις άντρας. Ηταν λάθος αυτό που έκανε ο παππούς. Κυκλοφορούσε στο σχολείο με σουγιά. Ένα τέτοιο παιδί δεν το κοροϊδεύεις, το φοβάσαι, και εμένα το παρουσιαστικό του με τρόμαζε πολύ παρόλο που είναι μόνο 14 ετών. Αν περνούσε ένα σκυλάκι έξω απο το σπίτι του, το σκότωνε. Δεν ηταν φυσιολογικό παιδί κάτι του έφταιγε και ξεσπούσε με αυτό το τροπο. Οι γονείς όφειλαν να είχαν δει το πρόβλημα του» καταλήγει.

http://www.protothema.gr/greece/article/587053/se-psuhologiko-sok-o-14hronos-efugan-apo-to-horio-oi-goneis-tou/

Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ: Οι Γάλλοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους παρά το “Euro”

Ο γαλλικός λαός εδώ και 3 σχεδόν μήνες παλεύει ενάντια στις πιθανότητες, απέναντι στη διαδικασία εφαρμογής ολοένα και σκληρότερων μέτρων από τις ευρω-ελίτ και τους Γάλλους εκπροσώπους της (Ολλάντ κλπ.). Αγώνας που σε χώρες όπως η Ελλάδα θεωρείται προ πολλού «χαμένη υπόθεση» από την υπερ-επαναστατική «αριστερά» των περατζάδων στο Σύνταγμα, της «αντικαπιταλιστικής γυμναστικής» και της αμάσητης αποδοχής όλου του ιδεολογικού οπλοστασίου της παγκοσμιοποίησης περί «ατομικών δικαιωμάτων», «ανοιχτών συνόρων» κλπ., που αποξενώνουν και διαιρούν τον λαό. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, πολίτες, φοιτητές, μαθητές έχουν ουσιαστικά εξεγερθεί με δυναμικές κινητοποιήσεις (από εξαιρετικά οργανωμένες απεργίες που παραλύουν την οικονομική «δραστηριότητα» μέχρι αιματηρές επιθέσεις κατά των οργάνων της «τάξης» των ελίτ, «ολονυχτίες» κλπ.) σε όλη τη Γαλλία, αψηφώντας την τεράστια «σοσιαλιστική» καταστολή. Αφορμή η προσπάθεια εισαγωγής νομοθεσίας για μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας και αύξηση των ωρών εργασίας, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικότερη η γαλλική αγορά, δηλαδή να γίνει πιο «ελκυστική» στις Πολυεθνικές. Στόχος της κυβέρνησης των «σοσιαλιστών» του Ολλάντ είναι τόσο η προσέλκυση ξένου πολυεθνικού κεφαλαίου όσο και η διατήρηση του «γαλλικού» πολυεθνικού κεφαλαίου εντός συνόρων και η παράλληλη τεχνητή μείωση της ανεργίας, μέσω της εισαγωγής μορφών ευέλικτης μορφής εργασίας (ημι-απασχόληση, εύκολες απολύσεις κλπ.) που ανθούν σε χώρες όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ. Πρόκειται για μέτρα που παρότι δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε στο ελάχιστο σε σχέση με τα εντελώς σαρωτικά μέτρα που περνούν οι ντόπιοι δωσίλογοι κάτω από τις ευθείες εντολές της ΕΕ και της Τρόικα, –με μεγαλύτερο έγκλημα το απευθείας ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας–, έχουν κινητοποιήσει τη μεγάλη μάζα των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης σε εξέγερση στη Γαλλία, που πλέον καταλαβαίνουν ότι ο βασικός εχθρός τους είναι οι Πολυεθνικές (π.χ. κινητοποιούνται εργάτες ενάντια στην Goodyear, οι οδηγοί ταξί ενάντια στη διαβόητη Uber κλπ.).
163284370
Όλα αυτά συμβαίνουν προφανώς σε κάποια «εξωτική χώρα», πολύ μακριά από την Ελλάδα. Εδώ, έχει επικρατήσει ο συνδυασμός, από τη μία, μιας εγκληματικής «αριστερής» ηγεσίας που σέρνει το λαϊκό κίνημα σε ανώδυνα πανηγύρια και απεργίες-πυροτεχνήματα (όταν δεν πρωτοστατεί στο να διαιρεί τον λαό με την υιοθέτηση της ατζέντας της Νέας Τάξης για «δικαιώματα», «ανοιχτά σύνορα» έναντι κάθε εθνικής κυριαρχίας κλπ.) και, από την άλλη, της παντελούς απουσίας έστω ενός σχετικά σοβαρού αντι-ΕΕ εθνικιστικού κινήματος που να έχει αποβάλλει τους Γερμανοτσολιάδες κλπ., ή το στείρο αντι-μεταναστευτικό λόγο από τις τάξεις του. Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει μέχρι τώρα στη μοιρολατρία και την ανάθεση των πάντων στους ξεπουλημένους πολιτικούς διαχειριστές της παγκοσμιοποίησης, είτε αυτοί έχουν «Αριστερό» τουπέ (ΣΥΡΙΖΑ και παραμάγαζα) είτε Δεξιό (Μητσοτάκηδες, Ποτάμια, ΑΝΕΛ κλπ.). Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ των Φλαμπουράρηδων, μαζί με τη ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ κλπ. ετοιμάζει νέο γύρο απόλυτου αποπροσανατολισμού με την«Αναθεώρηση του Συντάγματος», ώστε ο λαός να μην ασχολείται με την κοινωνική του καταδίκη αλλά με πράσινα άλογα που μάλιστα από κάποιους βαφτίζονται και «Αμεσοδημοκρατία»Όλα αυτά βέβαια μέσα σε ένα καθεστώς απόλυτης οικονομικής κατοχής, όπου «Δημοκρατικά» ελεγχόμαστε απόλυτα από την Υπερεθνική Ελίτ, οι ντόπιοι δωσίλογοι έχουν ξεπουλήσει τα πάντα και έχουν παραχωρήσει πλήρως τον νομισματικό και δημοσιονομικό έλεγχο της οικονομίας μας, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε ούτε έναν βαθμό εθνικής κυριαρχίας! Κατά τα άλλα θα έχουμε «Δημοκρατικό» Σύνταγμα! Είναι προφανές ότι μας αντιμετωπίζουν ακριβώς όπως έδιναν τα καθρεφτάκια στους Ιθαγενείς…
Και παρότι πολλοί ήλπιζαν ότι με την έναρξη του “Euro” τα «πνεύματα» στη Γαλλία θα καταλάγιαζαν, δηλαδή ότι ο γαλλικός λαός θα αποδεχόταν τη «μοίρα» που του επιφύλασσαν οι ελίτ, με εκτελεστές τους «Σοσιαλιστές» του Ολλάντ, φαίνεται ότι οι προσπάθειες του τελευταίου να διασύρει τον αντιστεκόμενο λαό ως τους «σαματάδες» που κάνουν κακό στην «ευγενή και προσοδοφόρα εθνική γιορτή» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, λειτούργησε αντίθετα: Χτες μπήκαν στον χορό των απεργιών οι πιλότοι της Air France ενώ έχουν προγραμματιστεί απεργίες για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, όπου το κατεστημένο θα κάνει ό,τι μπορεί για να περισώσει το γόητρο του μέσω μιας ακόμη φιέστας των Πολυεθνικών, που αποτελούν, κατά κύριο λόγο, διοργανώσεις όπως το “Euro”.
Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα των Γάλλων, παρότι τους ενώνει η αντίθεση στις «μεταρρυθμίσεις», χαρακτηρίζονται από μια αναμενόμενη πολυσπερμία αόριστων αιτημάτων που κυμαίνονται από την αντίθεση απλά στα «μέτρα λιτότητας», τη συνήθως αφελή αντίθεση στην «Ευρώπη φρούριο», μέχρι πιο ριζοσπαστικά που στόχο έχουν την ένωση των Γάλλων εργατών κατά της διαδικασίας της παγκοσμιοποίησης. Παρότι από τα ΜΜΕ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις «Ολονυχτίες» στις μεγάλες και πιο πλούσιες πόλεις όπως στο Παρίσι, αφού εκεί οργανώνονταν συνήθως από τους μισο-βολεμένους της «αριστεράς» (μέχρι και τον «προοδευτικό» υμνητή της ΕΕ και γνωστό για τον συνένοχο ρόλο του στην ελληνική καταστροφή, Γιάνη Βαρουφάκη, κάλεσαν!), στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις φτωχότερων πόλεων (Μασσαλία, Νάντη κ.α.) πρωτοστατούν οι εργάτες και οι άνεργοι ενώ ακόμα και η εν πολλοίς εκφυλισμένη συνομοσπονδία των Συνδικαλιστών της CGT ανένηψε και πήρε τα ηνία στις κινητοποιήσεις, κάτω από την πίεση των πιο ριζοσπαστών αγωνιστών.
Employees, workers and students demonstrate in Marseille, southern France, Thursday, March 31, 2016. Student organizations and employee unions have joined to call for protests across France to reject a government reform relaxing the 35-hour workweek and other labor rules, which they consider as badly damaging hard-fought worker protections. (AP Photo/Claude Paris)
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι συστημικοί τεχνοκράτες διασύρουν ως «αντιδραστικά» τόσο την άνοδο του νέο-εθνικιστικού κινήματος στην οποία πρωτοστατεί το κόμμα της Λεπέν, όσο και τις μαζικές διαμαρτυρίες στις μεταρρυθμίσεις, συνδέοντας άμεσα τα δύο κινήματα και τους συμμετέχοντες σε αυτά. [http://www.ft.com/cms/s/0/3d065e86-06d0-11e6-a70d-4e39ac32c284.html] Γίνεται λοιπόν φανερό ότι, παρά την απόπειρα αποπροσανατολισμού στην οποία πρωτοστατεί η «αριστερά» του για τα αίτια της αυξανόμενης καθυπόταξης του, και τη συνακόλουθη ασάφεια αρκετών αιτημάτων του, ο γαλλικός λαός αντικειμενικά πρωτοστατεί σήμερα (είτε με τη συμμετοχή του στο γαλλικό νέο-εθνικιστικό αντι-ΕΕ κίνημα είτε με τη σημερινή αιματηρή εξέγερση του) στον αγώνα κατά της παγκοσμιοποίησης και της ΕΕ στην Ευρώπη, μαζί με τον Βρετανικό λαό που πολύ πιθανόν θα αποφασίσει υπέρ του Brexit σε λίγες ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιη μια κοσμοϊστορική διάλυση της ΕΕ, με αλυσιδωτές αντιδράσεις για όλο το εγκληματικό υπερεθνικό σύστημα και τους καλοβολεμένους εθνικούς εκπροσώπους του, σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας, της οποίας ο λαός έχει την ατυχία να καθοδηγείται από τα πιο αντιδραστικά τμήματα της «αριστεράς» στην Ευρώπη και από την αμετανόητα πρωτόγονη ηγεσία των «εθνικιστών» της, των οποίων κάποιοι ακόμη θαυμάζουν τους Γερμανοτσολιάδες κλπ., αντί να ενωθούν με το πανευρωπαϊκό νεο-εθνικιστικό κίνημα για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.
 http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2016/06/13/anakinosi-mekea-i-galli-klimakonoun-ton-agona-tous-para-to-euro/

Οι «Παραιτηθείτε», ως χρήσιμος... «εχθρός»!

Αν διερωτάστε  για το τι σόι... μαλθακία έχει πιάσει το γκουβέρνο και προμοτάρουν, δια των συνεχών και προκλητικών επιθέσεων εναντίον της, την αυριανή συγκέντρωση των “Παραιτηθείτε” στο Σύνταγμα, σκεφθείτε καλύτερα μήπως και δεν είναι ανοησία και σπασμωδική αντίδραση, αλλά καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη επιχείρηση...
Γιατί, ας πούμε, ότι , άντε,ο (παμπόνηρος και σκληρά κομματικός) κ. Φίλης, αντέδρασε προσωπικά και ανεξέλεγκτα, όταν βγήκε φόρα παρτίδα και είπε ότι οι “Παραιτηθείτε”, κινούνται στο όριο της συνταγματικής νομιμότητας και ότι του θυμίζουν το “κίνημα της κατσαρόλας” που προβοκατόρικα είχε στηθεί εναντίον του Αλιέντε. Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του, οι... γνωστοί “κύκλοι” βγήκαν και είπαν ότι η κίνηση του υπουργού Παιδείας, προκάλεσαν “δυσφορία” και “εκνευρισμό” στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά, ο κ. Φίλης όχι μόνο δεν ανακάλεσε (για να παραιτηθεί, οικειοθελώς ή εντελλόμενος, ούτε λόγος φυσικά...), αλλά επανήλθε δριμύτερος και προκλητικότερος εναντίον των “δεξιών και ακροδεξιών” που κατευθύνουν το “Παραιτηθείτε”.
Και ως να μην έφθανε αυτό, ήρθαν συνεπίκουροι του στην “αγανάκτηση” για την μεθοδευόμενη υπονόμευση της κυβέρνησης, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Γεροβασίλη ( “κινούνται εχθρικά εναντίον της χώρας...”), ένα βαρύ ιστορικό όνομα της Αριστεράς, ο κ. Νεφελούδης, που μίλησε με λιμανίσια βαρυμαγκιά και σεξιστικά υπονοούμενα (“ να προσέξουν τις... γόβες και να μην σκίσουν τα καλσόν τους!”) για τους “Παραιτηθείτε”, ο κ. Κουρουμπλής συνέκρινε τους αυριανούς διαδηλωτές με “με τις κυρίες με τα γουνάκια και τα  βραχιόλια, που το 1983 θέλησαν με διαδηλώσεις να ρίξουν τον Αντρέα Παπανδρέου!” Και, τελικά, για να διαλύσει και την παραμικρή αμφιβολία που τυχόν έμενε περί του αν οι επιθέσεις εναντίον των “Παραιτηθείτε”, είναι...τυχαίες και προσωπικές όσων τις επιχειρούν, βγήκε και το Μέγαρο Μαξίμου με “διαρροές” να διαπιστώσει ότι το κίνημα, επιδιώκει “αντιδημοκρατική εκτροπή”, η οποία σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία “οδηγεί σε κοινωνική ένταση...”!
Σαν πολλές, για ασυντόνιστες και τυχαίες,... μαλθακίες δεν πέφτουν; Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους ιδεοληπτικούς κομματικούς ινστρούχτορες, όχι πάντως για ηλιθιότητα. Δεν μπορεί, κάποιος θα σκεφτόταν “τι κάνουμε, ρε παιδιά, πάμε να μετατρέψουμε μια αντικυβερνητική διαδήλωση σε... λαϊκό ρεύμα;” Δεν πρόκειται, όμως, ούτε για ... μαλθακία ούτε πολύ περισσότερο για τυχαία. Όλοι όσοι βγήκαν στο μεϊντάνι εναντίον των “Παραιτηθείτε”, είναι εντεταλμένα όργανα τα οποία κινούνται βάσει σχεδίου!
Βλέπουν στο κόμμα, ότι η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο (σε όποια αιτία κι' αν οφειλόταν: συνεπή εκ... μεταφοράς αριστεροσύνη, αγανάκτηση για την διαχειριστική ανεπάρκεια των προηγούμενων,εξαπάτησης  ικανής μερίδας της αγωνιούσας κοινωνίας με τις ψεύτικες υποσχέσεις για παροχές, μείωση της φορολογίας, αποκατάσταση των συντάξεων κ.λ.π) μειώνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Μέλημά τους, λοιπόν, αυτή την ώρα είναι να συσπειρώσουν τουλάχιστον την καθ' αυτή αριστερή βάση τους. Και γνωρίζουν, αταβιστικά, από την ιστορία της κομμουνιστικής Αριστεράς, ότι η βάση συσπειρώνεται, παθιάζεται, ριζοσπαστικοποιείται μόνο αν έχει (η της δημιουργήσουν...) απέναντί της έναν “εχθρό”, έναν ταξικό κίνδυνο που την απειλεί!  Για “έξω”, έχουν αναδείξει εχθρό τους κακούς δανειστές. Για μέσα, φτιάχνουν την “πλουτοκρατία” και τις δυνάμεις της συντήρησης και των ντόπιων συμφερόντων. Λες και δεν τους αρκεί, ως πραγματικός εχθρός, το πλήθος των ανθρώπων με τις διαψευσμένες προσδοκίες που του καλλιέργησαν, οι ορδές των απελπισμένων νεόπτωχων...
Αυτή την κατά τεκμήριο “σκληρή βάση”, θέλει να συσπειρώσει και να.. βγάλει στα χαρακώματα, η ανάδειξη σε “ταξικό εχθρό”, υπονομευτή και δολιοφθορέα της “πρώτη φορά αριστεράς” των διαδηλωτών “Παραιτηθείτε”. Επιχειρούν να τους χρησιμοποιήσουν ως “κόκκινο πανί” που θα διεγείρει τα ιστορικά και λησμονημένα αριστερά αντανακλαστικά, έναν “εχθρό” ο οποίος προετοιμάζεται για κανονικό διωγμό εναντίον των... οραματιστών του “Τρίτου Γύρου” του εμφυλίου!
Το πώς θα κουλαντρίσουν την μεγάλη μάζα του 35% που τους πίστεψε και τους ψήφισε, θα το αντιμετωπίσουν εν καιρώ-ας είναι καλά εκλογικοί νόμοι, συνταγματικές αναθεωρήσεις, μισές αλήθειες και... ολόκληρες “αυταπάτες”! Αυτό που τους καίει τώρα, είναι η εξασφάλιση του σκληρού κομματικού πυρήνα, η εμφύσηση πάθους και αγωνιστικότητας στις οπισθοφυλακές. Το σάλπισμα της υποχώρησης, μπορεί να ηχήσει ανά πάσα στιγμή.
Και απαιτείται σχέδιο...

http://www.iefimerida.gr/blog-content/272378/oi-paraititheite-os-hrisimos-ehthros

«Καμπανάκι» από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Προειδοποίηση από Στουρνάρα: Η Ελλάδα δεν θα αντέξει ξανά μια κρίση με τους δανειστές

Καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με τους εταίρους και τη Βουλή να ψηφίσει τα μέτρα

Προληπτικό καμπανάκι από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ότι η αξιολόγησηθα πρέπει να κλείσει επιτυχώς διαφορετικά η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να αντέξει το 2016 να επαναληφθεί το σκηνικό του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Η παρέμβαση του κ. Στουρνάρα έρχεται λίγα 24ωρα πριν παραδοθεί στα χέρια των δανειστών η πρόταση της Αθήνας για το ασφαλιστικό που θεωρείται κυρίως από το ΔΝΤ η κομβικότερη μεταρρύθμιση ώστε να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση.
Σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο διοικητής της ΤτΕ επισημαίνει πως «σήμερα δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση» και καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με τους εταίρους και τη Βουλή να συμβάλλει στην ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου με το οποίο υλοποιείται αυτή η συμφωνία, δηλαδή να ψηφίσει τα μέτρα. 

«Μια ενδεχόμενη αποτυχία στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά επαναφέροντας στη μνήμη την αρνητική εμπειρία του πρώτου εξαμήνου του 2015. Επανάληψης αυτής της εμπειρίας εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους που δύσκολα θα τους αντέξει αυτή τη φορά η ελληνική οικονομία» προειδοποιεί ο κ. Στουρνάρας .

Αναφερόμενος ειδικότερα στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, ο κ. Στουρνάρας στέκεται ιδιαίτερα στα «αγκάθια» της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και της φορολόγησης των αγροτών, τονίζοντας ότι οι εν λόγω δράσεις είναι «απαραίτητες» για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και για τη δικαιοσύνη μεταξύ κοινωνικών ομάδων.

Ο διοικητής της ΤτΕ τονίζει πως η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι το κλειδί για την επιστροφή καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα, την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας αλλά και την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.   

Επισημαίνει δε πως δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των κερδών που θα φέρει η επιτυχής συνέχιση του προγράμματος και της «αποσταθεροποίησης» που θα προκύψει σε περίπτωση αποτυχίας. Αναφέρει ενδεικτικά ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 καταγράφηκε το 40% των εκροών καταθέσεων της τελευταίας εξαετίας, ενώ αντίθετα από τον Ιούλιο έχουν επιστρέψει αποταμιεύσεις περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αξιοσημείωτη είναι η επισήμανση του ότι για μια σειρά λόγους πχ προσφυγικό, τρομοκρατία , Brexit, και τις ανοιχτές διαφωνίες Κομισιόν και ΕΚΤ, τώρα η ΕΕ είναι πολύ λιγότερο σε θέση να αντιμετωπίσει μια νέα ελληνική κρίση. 

Παραθέτει  αναλυτικά τους λόγους και καταλήγει ότι όλα αυτά  «καθιστούν άκρως επικίνδυνη μια ενδεχόμενη αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup και μεταφορά τους σε συμβούλιο κορυφής».      
http://www.protothema.gr/economy/article/541390/proeidopoiisi-apo-stournara-i-ellada-den-tha-adexei-xana-mia-krisi-me-tous-daneistes/

Νέος «πονοκέφαλος» για τους πολίτες Παλιό χαράτσι μέσω Κτηματολογίου για 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

Θα κληθούν μέχρι τέλος του χρόνου να καταβάλουν ποσό 35 και 20 ευρώ για κάθε δικαίωμα σε κύριους και βοηθητικούς χώρους για ακίνητα που δηλώθηκαν την περίοδο 1997-1999

Σαν να μην έφτανε η «βροχή» φόρων από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, περίπου 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν ποσό 35 και 20 ευρώ για κάθε δικαίωμα σε κύριους και βοηθητικούς χώρους για τα ακίνητα που δήλωσαν στα πρώτα προγράμματα κατάρτησης του Κτηματολογίου την περίοδο 1997-1999.

Πρόκειται για το τέλος δικαιώματος που επιβλήθηκε για τα μετέπειτα προγράμματα και το οποίο τότε οι ιδιοκτήτες αυτοί δεν κατέβαλαν.

Τα «ραβασάκια» αναμένονται στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των ιδιοκτητών μέχρι το τέλος του έτους σύμφωνα με την εταιρεία Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων.

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να παραλάβουν τα ειδοποιητήρια μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας Κτηματολογίου κάνοντας χρήση των κωδικών του taxisnet ενώ η πληρωμή θα γίνει στην Εταιρία Κτηματολογίου μέσω τράπεζας.

Σοβαρότατο πρόβλημα, ωστόσο, δημιουργείται για όσους δεν έχουν δηλώσει το ακίνητό τους καθώς αυτό θα θεωρηθεί αγνώστου ιδιοκτησίας και θα περάσει στην κυριότητα του Δημοσίου.
http://www.protothema.gr/economy/article/586860/palio-haratsi-meso-ktimatologiou-gia-25-ekat-idioktites-akiniton/

Απάντηση σε ερώτηση της Μαρίας Σπυράκη Μοσκοβισί: Απούσα η Ελλάδα από την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για το προσφυγικό

Eρωτήματα για το αν η ελληνική Κυβέρνηση έχει υποβάλλει αίτημα στην Κομισιόν ώστε να μην συμπεριληφθούν οι εθνικές δαπάνες για το προσφυγικό στα κριτήρια του Συμφώνου Σταθερότητας, εγείρει η απάντηση του Επιτρόπου

Απούσα χαρακτήρισε την Ελλάδα από την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για το προσφυγικό, ο Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σοβαρά ερωτήματα για το αν η ελληνική Κυβέρνηση έχει υποβάλλει αίτημα στην Κομισιόν ώστε να μην συμπεριληφθούν οι εθνικές δαπάνες για το προσφυγικό στα κριτήρια του Συμφώνου Σταθερότητας (δηλαδή να μην προσμετρώνται στο έλλειμμα) εγείρει η απάντηση του Επιτρόπου Moscovici.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο τα κράτη-μέλη μπορούν να χρησιμοποιήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του ΕΣΠΑ για τη δημιουργία υποδομών στα σημεία υποδοχής των προσφύγων, κάτι που έως τώρα εμφανώς δεν έχει κάνει η ελληνική Κυβέρνηση.

Ο Επίτροπος απαντώντας στο σχετικό ερώτημα της Μαρίας Σπυράκη, δεδομένου ότι, σύμφωνα με μελέτη του Δ.Ν.Τ., η Ελλάδα ξόδεψε το 2015 περίπου 300.000.000 ευρώ για το προσφυγικό, τονίζει ότι είναι εθνική αρμοδιότητα η επιλογή των δράσεων που αφορούν τη στήριξη των κρατών-μελών που αναλαμβάνουν μεγάλο βάρος για το προσφυγικό, όπως η Ελλάδα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Επίτροπος αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα εάν η Ελλάδα έχει υποβάλει αίτημα εξαίρεσης των δαπανών για το προσφυγικό από τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2015.

Παράλληλα ο κ. Moscovici υποδεικνύει στη Κυβέρνηση μια σειρά χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορούσε να αξιοποιήσει για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης:

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μπορεί να χορηγεί δάνεια για τη στήριξη σχεδίων που αφορούν τη διαμονή προσφύγων και σχετικές υποδομές. Εξοπλισμός για υποδομές επέμβασης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι, επίσης, δυνατόν να χρηματοδοτηθεί από την ΕΤΕπ».
Η απάντηση του Επιτρόπου καταλήγει επισημαίνοντας ότι:

«Σύμφωνα με την αρχή της επιμερισμένης διαχείρισης, η επιλογή των συγκεκριμένων δράσεων για την εφαρμογή της στρατηγικής και των προτεραιοτήτων αποτελεί αρμοδιότητα των κρατών μελών. Κατόπιν αιτήματος για χρηματοδότηση τέτοιων έργων, η ΕΤΕπ θα δημοσιεύει τις λεπτομέρειες σχετικά με τα προς υλοποίηση έργα της ΕΤΕπ».


Ολόκληρη η ερώτηση της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρίας Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Δ.Ν.Τ., η Ελλάδα ξόδεψε το 2015 το 0,17% του Α.Ε.Π. της, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 300.000.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ενώ η Γερμανία ξόδεψε για τον ίδιο σκοπό 0,2% του Α.Ε.Π. της και η Γαλλία 0,05%. Τόσο στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε πρόσφατα τη χρηματοδότηση υποδομών για τη φιλοξενία προσφύγων.

Ειδικότερα, η ΕΤΕπ προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με τη Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα I.L.B. για τη χορήγηση δανείου - πλαισίου ύψους 120.000.000 ευρώ για τη δημιουργία υποδομών φιλοξενίας προσφύγων που θα υλοποιούνται από τις τοπικές αρχές.

Στη Γαλλία, έχει εγκριθεί στην ADOMA η χορήγηση δανείου ύψους 50.000.000 ευρώ για τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών για την υποδοχή και αποκατάσταση προσφύγων.

Ερωτάται η Επιτροπή:

– Έχει υποβάλει η ελληνική Κυβέρνηση αίτημα ώστε να μην συμπεριληφθούν οι εθνικές δαπάνες για το προσφυγικό στα κριτήρια του Συμφώνου Σταθερότητας;

– Υπάρχει η δυνατότητα να δανειοδοτηθεί η Ελλάδα για τη δημιουργία υποδομών στα σημεία υποδοχής, από ποιους μηχανισμούς και με ποιους όρους; Γνωρίζει η Επιτροπή, ως μέτοχος της ΕΤΕπ, εάν το ελληνικό Δημόσιο έχει υποβάλει αίτηση για τη χρηματοδότηση έργων που να σχετίζονται με την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος;

– Υπάρχει η δυνατότητα αντίστοιχα επιχειρηματικά σχέδια να υποβληθούν και να αξιολογηθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων;».

Ολόκληρη η απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Moscovici έχει ως εξής:

«Η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και η εφαρμογή δημοσιονομικών πολιτικών αξιολογούνται στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας. Η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της — ως επιχορηγήσεις και μεταφορές — προϋπολογισμό περίπου 474.000.000 ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία εσωτερικών υποθέσεων: 260.000.000 ευρώ από το ΤΑΜΕ και 214.000.000 ευρώ από το Τ.Ε.Α. . Επιπλέον των εν λόγω εθνικών κονδυλίων, από τα ταμεία ΤΑΜΕ – Τ.Ε.Α. εγκρίθηκε χρηματοδοτική βοήθεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα ύψους περίπου 150.000.000 ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μπορεί να χορηγεί δάνεια για τη στήριξη σχεδίων που αφορούν τη διαμονή προσφύγων και σχετικές υποδομές. Εξοπλισμός για υποδομές επέμβασης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι, επίσης, δυνατόν να χρηματοδοτηθεί από την ΕΤΕπ. Οι επενδύσεις που αφορούν τους πρόσφυγες μπορούν να χρηματοδοτούνται από την ΕΤΕπ βάσει ορισμένων κριτηρίων επιλεξιμότητας και μέσω ορισμένων χρηματοπιστωτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των επενδυτικών δανείων και των δανείων - πλαισίων.
Τα έργα μπορούν, επίσης, να χρηματοδοτούνται από έναν συνδυασμό δανείων της ΕΤΕπ και επιχορηγήσεων της Ε.Ε., ιδίως από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία (ΕΔΕΤ).

Κατά την περίοδο 2014 - 2020, τα ΕΔΕΤ μπορούν να παρέχουν στήριξη μέσω παρεμβάσεων μη επιστρεπτέας συνδρομής για τις καλές συνθήκες υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών, καθώς και για την πιθανή οικονομική και κοινωνική ένταξή τους. Σύμφωνα με την αρχή της επιμερισμένης διαχείρισης, η επιλογή των συγκεκριμένων δράσεων για την εφαρμογή της στρατηγικής και των προτεραιοτήτων αποτελεί αρμοδιότητα των κρατών μελών. Κατόπιν αιτήματος για χρηματοδότηση τέτοιων έργων, η ΕΤΕπ θα δημοσιεύει τις λεπτομέρειες σχετικά με τα προς υλοποίηση έργα της ΕΤΕπ.

Προκειμένου να ενταχθούν στη στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), οι πιθανές επενδύσεις πρέπει να υποβληθούν στη διαδικασία δέουσας επιμέλειας της ΕΤΕπ καθώς και σε αξιολόγηση από την Επιτροπή Επενδύσεων του ΕΤΣΕ . Οι αρχές μπορούν, επίσης, να έχουν πρόσβαση σε τεχνική βοήθεια μέσω του ΕΚΕΣ . Είναι επίσης δυνατή η παροχή στήριξης συνδυαστικά από ΕΔΕΤ και ΕΤΣΕ».
http://www.protothema.gr/economy/article/587014/moskovisi-apousa-i-ellada-apo-tin-axiopoiisi-hrimatodotikon-ergaleion-gia-to-prosfugiko/

«Μέσω διπλωματικών διαύλων...» επιβεβαίωσε επιφυλακτικά το Κρεμλίνο «Άνοιγμα» Ερντογάν στον Πούτιν


Επιστολή του Τούρκου προέδρου στον ομόλογό Ρώσο, με αφορμή την «Ημέρα της Ρωσίας»

Με επιφυλακτικότητα υποδέχθηκαν στη Μόσχα την επιστολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή την εθνική εορτή της Ρωσίας. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επαφή μεταξύ των δύο κρατών, μετά την κρίση που ξέσπασε ανάμεσά τους με αφορμή την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν έστειλε μία επιστολή στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με την ευκαιρία της Ημέρας της Ρωσίας που γιορτάζεται στις 12 Ιουνίου», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας αξιωματούχος της τουρκικής προεδρίας.

Το Κρεμλίνο έλαβε το μήνυμα του Ερντογάν «μέσω των διπλωματικών διαύλων», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti, τονίζοντας ότι η επικοινωνία δεν ήταν άμεση, αλλά μέσω διπλωματών.

«Ευελπιστώ ότι οι σχέσεις μας θα φθάσουν στο επίπεδο που αξίζουν», δηλώνει ο Ερντογάν στην επιστολή που έστειλε στον Πούτιν, σύμφωνα με το τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απηύθυνε επίσης επιστολή στο Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
http://www.protothema.gr/world/article/587020/anoigma-erdogan-ston-poutin/