Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Με ανακοίνωση απαριθμεί ποιες ενέργειες έγιναν ήδη από την Αθήνα ΥΠΕΞ: Η Αλβανία δεν έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να καταδικάσει επίσημα το προβοκατόρικο πανό

«Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτό να γίνει κατανοητό» προσθέτει με νόημα το υπουργείο Εξωτερικών

Η Αλβανία φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί την αναγκαιότητα επίσημης καταδίκης της ανάρτησης του προβοκατόρικου πανό στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας, αλλά θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτό να γίνει κατανοητό. 

Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για "θρασύτατη" ενέργεια. 

Ειδικότερα, σε συνέχεια της ανάρτησης του προβοκατόρικου και προκλητικού πανό στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας, στο πλαίσιο του Euro 2016, γνωστοποιείται, από το υπουργείο Εξωτερικών, ότι πραγματοποιήθηκαν ήδη οι ακόλουθες ενέργειες:

"O Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, εξέδωσε άμεσα απάντηση παρουσιάζοντας τη θέση του Υπουργείου σχετικά με την ανάρτηση του προκλητικού πανό.

Εστάλη αυστηρότατη επιστολή διαμαρτυρίας του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρου Κοντονή, προς τον Γενικό Γραμματέα της UEFA, κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Η Πρέσβης της Ελλάδας στη Βέρνη, κυρία Χαρά Σκολαρίκου, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Γενικό Γραμματέα της UEFA, κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας προς το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβήματα διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν ήδη και από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προς τους Πρέσβεις της Γαλλίας και της Αλβανίας στην Αθήνα.

Έγιναν δύο αυστηρότατα διαβήματα διαμαρτυρίας από τον Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα, κ. Λεωνίδα Ροκανά, προς την ηγεσία του αλβανικού ΥΠΕΞ, από την οποία ζητήθηκε να αποδοκιμαστεί η θλιβερή, απαράδεκτη και θρασύτατη ενέργεια της ανάρτησης του πανό".

Όπως σημειώνει το υπουργείο, "σε συνέχεια των ανωτέρω παραστάσεων διαμαρτυρίας, οι Γάλλοι διοργανωτές και η UEFA επισήμαναν ότι η ανάρτηση του συγκεκριμένου πανό έγινε πριν από την έναρξη του αγώνα, τόνισαν ότι η απομάκρυνσή του ήταν άμεση και μας διαβεβαίωσαν ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο αυτό συμβάν".

"Από την αλβανική πλευρά ζητήθηκε να καταδικαστεί επισήμως η θρασύτατη αυτή ενέργεια. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι η Αλβανία δεν έχει αντιληφθεί την αναγκαιότητα μίας τέτοιας κίνησης, αλλά θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτό να γίνει κατανοητό" καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών. 
http://www.protothema.gr/politics/article/586785/upex-i-alvania-den-ehei-adilifthei-oti-prepei-na-katadikasei-episima-to-provokatoriko-pano/

Συγκλονισμένη η ελληνική κοινωνία από την απίστευτη δολοφονία στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης Αποκαλύψεις-σοκ από τον ιατροδικαστή για τον 14χρονο που έσφαξε τον φίλο του

Μαχαίρωσε στο μάτι και τον αυχένα το θύμα, ενώ αποπειράθηκε και να το στραγγαλίσει προτού του κόψει την καρωτίδα - Ο δράστης φέρεται να κυκλοφορούσε με όπλο και να δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα στους συμμαθητές του

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία την απίστευτη υπόθεση της δολοφονίας ενός 14χρονου από τον συμμαθητή του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης για μια ασήμαντη αφορμή. Ο κατηγορούμενος μαθητής, ο οποίος σκότωσε τον φίλο του καρφώνοντας ένα κουζινομάχαιρο στον λαιμό του, οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως, όπου ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα. 

Σε βάρος του ανηλίκου η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια, απ' όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Όπως είπε ο νεαρός δράστης στους αστυνομικούς, εδώ και δύο χρόνια δεχόταν από το θύμα και άλλους φίλους του ένα ιδιότυπο bullying με προσβλητικές και μειωτικές εκφράσεις για τον ίδιο, αλλά και για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του. «Για δύο χρόνια δεχόμουν προσβολές. Παρότι ήμασταν φίλοι, ο Τάσος με πείραζε και με κορόιδευε. Δεχόμουν φραστικές επιθέσεις για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς μου. Μου έλεγε συνεχώς ότι ο πατέρας σου δεν είναι ικανός ούτε ένα καλό τρακτέρ να πάρει και δεν μπορούμε να αγοράσουμε γιατί είμαστε φτωχοί...» ανέφερε μεταξύ άλλων και περιέγραψε με ψυχραιμία πώς έφτασε στο σημείο να σφάξει τον συνομήλικο φίλο του το βράδυ του Σαββάτου.

«Φεύγοντας από το αναψυκτήριο άρχισε να μου λέει τα ίδια. Δεν άντεξα. Αγανάκτησα. Μαλώσαμε και πλησιάζοντας στο σπίτι μου του είπα ότι θέλω να πάω στην τουαλέτα και να γυρίσω πίσω για να τα βρούμε. Μπήκα στο σπίτι, πήρα το μαχαίρι, βγήκα έξω και τον χτύπησα με αυτό στο λαιμό» ομολόγησε. 

Την ίδια ώρα όμως νέα στοιχεία από μαρτυρίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας προκαλούν ερωτήματα για τον 14χρονο δράστη που χαρακτηρίζεται ως ένα παιδί επιθετικό που προκαλούσε συχνά προβλήματα, αναγκάζοντας τους αρμόδιους να τον αποβάλλουν από το σχολείο. 

Σύμφωνα με μαρτυρία ο 14χρονος παρότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έπεφτε θύμα bullying, φέρεται να να πείραζε έντονα τους συμμαθητές του και να δέχεται ανάλογες παρατηρήσεις και συστάσεις από τον Διευθυντή. Μάλιστα μαρτυρίες αναφέρουν ότι για την αλλόκοτη συμπεριφορά του 14χρονου είχε ενημερωθεί και ο πατέρας του στον οποίο είχαν αναφέρει ότι ο γιος του «δημιουργεί προβλήματα». 

Ακόμα περισσότερα ερωτηματικά προκαλούν οι πληροφορίες που θέλουν τον νεαρό να κυκλοφορούσε με όπλο (!). Η διευθύντρια δε, φέρεται να είχε βρει και σκάγια μέσα σε σχολική τάξη.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος από την ιατροδικαστή 

Κι ενώ οι έρευνες για το αποτρόπαιο περιστατικό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε η ιατροδικαστής σοκάρουν στην κυριολεξία. 

Συγκεκριμένα, είπε ότι ο 14χρονος πήρε ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης και έκοψε την καρωτίδα του 14χρονου Τάσου, ωστόσο  υπήρξαν και μερικά επιπόλαια τραύματα, που αποδεικνύουν πως μεταξύ των δύο αγοριών υπήρξε πάλη.

Το θύμα τραυματίστηκε στο μάτι με μαχαίρι, στον αυχένα, ενώ ο θύτης αποπειράθηκε να τον στραγγαλίσει.  Το θανάσιμο χτύπημα ήταν αυτό στην καρωτίδα με το μαχαίρι, το οποίο φαίνεται ότι δόθηκε με όλο το μένος εκ μέρος του δράστη. 

Πανούσης: Αμφισβητώ αν ήταν η αιτία το bullying

«Είναι πρωτόγνωρο. Εγώ κρατάω πολλές επιφυλάξεις σχετικά με το εάν έτσι έγιναν τα πράγματα» σημείωσε ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη. «Ο τρόπος με τον οποίο διέπραξε το έγκλημα εμένα με βάζει σε σκέψεις για το τι έχει συμβεί ακριβώς» τόνισε ο κ. Πανούσης επισημαίνοντας ότι «η υπόθεση θέλει ψάξιμo».

Αναφορικά με τα κίνητρα του δράστη ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία συσσώρευε οργή λόγω του bullying που του ασκούσαν οι συμμαθητές του, ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι δεν πιστεύει αυτή τη θεωρία καθώς και ότι χρειάζεται ψυχική προετοιμασία για αυτή την πράξη.

«Είναι μια πράξη που δεν μπορεί να την κάνει εύκολα ακόμα και ο επικίνδυνος ο καθ’ έξιν εγκληματίας» υπογράμμισε ο κ. Πανούσης.

Το χρονικό της τραγωδίας
Ο 14χρονος το βράδυ του Σαββάτου είχε πάει μαζί με την παρέα του σε δημοτικό αναψυκτήριο της περιοχής όπου γίνονταν κάποια εκδήλωση. Στις 11:30 με 12:00 αποφάσισε να αποχωρήσει μαζί με έναν φίλο του. Ο φίλος του που τον συνόδεψε λίγα λεπτά πριν χαθεί και που τελικά ομολόγησε ότι αυτός ήταν που του αφαίρεσε τη ζωή ήταν ο πρώτος που κλήθηκε από τους αστυνομικούς για να δώσει κατάθεση. Το αναψυκτήριο βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι του αγοριού, ενώ από δυο φίλοι χώρισαν ενώ είχαν διανύσει 200 μέτρα μαζί.  «Φύγαμε μαζί από το αναψυκτήριο και αφού φτάσαμε στη γωνία που έπρεπε να στρίψω για το σπίτι μου αποχαιρέτησα τον Τ... Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν τον είδα ξανά. Έμαθα ότι τον αναζητούν οι γονείς του αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο» είχε πει στην αρχική του κατάθεση ο 14χρονος φίλος του θύματος.

Μετά από έρευνες, περίπου στις 11 το πρωί της Κυριακής ο άτυχος 14χρονος εντοπίστηκε νεκρός κοντά στην πόρτα του γυμναστηρίου του χωριού, ανάμεσα σε χόρτα.

Τη σορό του άτυχου Τάσου βρήκε, μάλιστα, ο πατέρας του παιδιού, το οποίο συνόδευε τον 14χρονο μετά την αποχώρηση του από το αναψυκτήριο. 

Το Βερολίνο προειδοποιεί για την ασφάλεια των βουλευτών τουρκικής καταγωγής στην Τουρκία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε τουςΓερμανούς βουλευτές τουρκικής καταγωγής να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία την τρέχουσα περίοδο γιατί δεν μπορεί να τους εγγυηθεί την ασφάλειά τους, ανέφερε σήμερα το περιοδικό Der Spiegel.
Η κρίση στις σχέσεις του Βερολίνου με την Άγκυρα εντάθηκε μετά το ψήφισμα που ενέκρινε το γερμανικό κοινοβούλιο, αναγνωρίζοντας τη γενοκτονία των Αρμενίων από τις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1915.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι 11 Γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας θα πρέπει να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις και τους κατηγόρησε ότι είναι τρομοκράτες και έχουν “μολυσμένο αίμα”.
Ο ηγέτης του κόμματος των Πρασίνων, ο Τζεμ Εζντεμίρ, που είχε ασκήσει πιέσεις για να εγκριθεί το ψήφισμα, δέχτηκε απειλές για τη ζωή του.
Σύμφωνα με το περιοδικό, το υπουργείο Εξωτερικών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των βουλευτών. “Είναι αδιανόητο να ξέρουμε ότι δεν είναι δυνατόν να πάμε εκεί προς το παρόν”, φέρεται να δήλωσε ο Αϊντάν Εζογκούζ, ο Επίτροπος ενσωμάτωσης της Γερμανίας.
Άλλοι βουλευτές τουρκικής καταγωγής ακύρωσαν τα ταξίδια που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν στην Τουρκία, ανέφερε το Spiegel.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.
Φ.Γ., ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters  Βερολίνο, Germany 

http://mignatiou.com/2016/06/to-verolino-proidopii-gia-tin-asfalia-ton-voulefton-tourkikis-katagogis-stin-tourkia

Προς ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά-Απαιτήστε τώρα τις Πολεμικές επανορθώσεις από τα SS των Τσάμηδων

Οι ένοπλοι Τσάμηδες πολέμησαν στο πλευρό των SS και της Βερμαχτ και συμμετείχαν σε πολλές εκκαθαρίσεις κατά των Ελλήνων κατοίκων στην περιοχές όπου έδρασαν.
Ομάδες τις Εθνικής Αντίστασης κυρίως του Ν.Ζέρβα (ΕΔΕΣ), αντιστάθηκαν στους ένοπλους Τσάμηδες που ασκούσαν βία σε όλα τα χωριά.
Η πρώτη αποφασιστική νίκη ήταν στην μάχη της Μενίνα (Νεράιδας) που διήρκησε δυο μερόνυχτα από τις 17 έως τις 18 Αυγούστου 1944
nazi26
Οι Τσάμηδες μαζί με του Γερμανούς κατέφυγαν στον Αλβανία, ενώ ακολούθησαν τους ενόπλους και οι οικογένειες τους
Το 1945 το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων κατεδίκασε ερήμην 1,930 εγκληματίες Τσάμηδες, κάποιοι με την ποινή του θανάτου αν και ειχαν καταφύγει ασφαλεις στην Αλβανία.
Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Εντι Ραμα, ότι υπάρχουν Αλβανοί πολίτες που δηλώνουν απόγονοι των Τσάμηδων, ειναι Ιστορική ευκαιρία από την Ελλάδα να ζητήσει τις πολεμικές επανορθώσεις για τα εγκλήματα που διεπραξαν κατά της Ανθρωπότητας, ενάντια στους κατοίκους των περιοχών που έδρασαν.

https://olympia.gr/2016/06/12/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%b5%ce%be-%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%84%ce%b6%ce%b9%ce%ac-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80/

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς. Ραγδαίες εξελίξεις εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 13η Ιουνίου 2016.
ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
Είναι όντως ραγδαίες και απροσδόκητες οι εξελίξεις όσον αφορά τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Σχεδόν μια εβδομάδα μας χωρίζει από την έναρξη των εργασιών της και ήδη από τώρα άρχισαν να αποχωρούν και να δηλώνουν επίσημα, (κατόπιν Συνοδικών αποφάσεων), ότι δεν θα συμμετάσχουν στην προσεχή Σύνοδο η Εκκλησία της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Αντιοχείας και της ΣερβίαςΗ Εκκλησία της Ρωσίας προβληματίζεται αν θα πρέπει να συμμετάσχει και δεν αποκλείεται τελικά και αυτή να αποχωρήσει. Οπότε αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του την αρχή της ομοφωνίας, που ισχύει σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας της Συνόδου, αρκεί η μη συμμετοχή και μιας μόνον τοπικής Εκκλησίας, για να τινάξει κυριολεκτικά την προσεχή Σύνοδο στον αέρα. Πόσο μάλλον αυτό ισχύει όταν τελικά δεν θα συμμετάσχουν δύο, η και περισσότερες Εκκλησίες! Τα πράγματα δείχνουν πλέον ξεκάθαρα, ότι η Σύνοδος αυτή είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. 
Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα με τη σειρά, προκειμένου να δώσουμε στον πιστό λαό του Θεού μια γενική και συνοπτική εικόνα των μέχρι τώρα εξελίξεων και να καταλήξουμε κατόπιν σε ορισμένα συμπεράσματα. Μετά την κοινοποίηση, (γύρω στα τέλη Ιανουαρίου ε. ε.), των έξι προσυνοδικών κειμένων, που θα αποτελέσουν την θεματολογία της μελλούσης Συνόδου, στον κλήρο και τον πιστό λαό του Θεού, άρχισε η εις βάθος μελέτη των εν λόγω κειμένων από όλες τις τοπικές Εκκλησίες. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι τα κείμενα αυτά είχαν πάρει την τελική τους μορφή, ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο κατά την Ε΄ Προσυνοδική Διάσκεψη. Και ενώ θα έπρεπε από τότε ακόμη να κοινοποιηθούν για να δοθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος για την μελέτη τους, ωστόσο οι διοργανωτές της μελλούσης Συνόδου δεν τα κοινοποιούσαν. Μετά λοιπόν την κοινοποίησή τους άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι πρώτες κριτικές μελέτες. Προοδευτικά οι μελέτες άρχισαν να πληθαίνουν και να παίρνουν την μορφή καταιγίδας. Άρχισε να ασκείται μια σφοδρή και δριμεία κριτική στα εν λόγω κείμενα από επισκόπους, καθηγητές Θεολογικών Σχολών, κληρικούς και λαϊκούς. Καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω εξέλιξη των γεγονότων έπαιξε η διοργάνωση  Θεολογικής - Επιστημονικής Ημερίδος στον Πειραιά στις 23 Μαρτίου ε ε.  με θέμα: «ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ: Μεγάλη προετοιμασία, χωρίς προσδοκίες». Στην εν λόγω πολύ σημαντική αυτή Ημερίδα αναπτύχθηκαν πολύ διεξοδικά, οι σημαντικότερες παράμετροι αυτής της Συνόδου, διαπιστώθηκαν δογματικά λάθη στα κείμενα και επισημάνθηκαν σοβαρότατα κενά τόσο ως προς τον τρόπο οργανώσεως της Συνόδου, όσο και ως προς την θεματολογία της. Η Ημερίδα είχε πανορθόδοξη απήχηση, έγινε γνωστή και στα άλλα πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, οι δε εισηγήσεις των ομιλητών και τα πορίσματα δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ. Από την μελέτη των ανακοινωθέντων εισηγήσεων και πορισμάτων της Ημερίδος προέκυψε έντονος προβληματισμός σε πανορθόδοξο επίπεδο. Το αποτέλεσμα ήταν ορισμένες τοπικές Εκκλησίες να αλλάξουν ριζικά στάση απέναντι στα προσυνοδικά κείμενα.
Η Ιεραρχία της Βουλγαρικής Εκκλησίας με συνοδική απόφασή της, (τον Απρίλιο ε. ε.), ζήτησε να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές σε ένα από τα προς συζήτησιν κείμενα με τίτλο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμον». Λίγο αργότερα (στις 1 Ιουνίου ε.ε.) μετά από νεώτερη Συνοδική απόφασή της δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο.
Στις 25 Μαΐου ε.ε. η Εκκλησία της Γεωργίας με συνοδική απόφασή της αποφάνθηκε ότι στα προσυνοδικά κείμενα με τίτλο: «Το Μυστήριον του Γάμου και τα κωλύματα αυτού» και «Η Αποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν τω συγχρόνω κόσμω» πρέπει να ενσωματωθούν σημαντικές τροπολογίες, ενώ το κείμενο με τίτλο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο» πρέπει να δεχθεί ουσιαστικές επεξεργασίες. Σε περίπτωση που οι προτεινόμενες τροπολογίες δεν θα ληφθούν υπόψη και δεν θα ενσωματωθούν στο κείμενο, η Εκκλησία της Γεωργίας δεν θα το υπογράψει. Μετά από νεώτερη Συνοδική απόφασή της (10.6.2016) δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο.
Η Εκκλησία της Αντιοχείας δεν υπέγραψε τον Κανονισμό Οργανώσεως και Λειτουργίας της Συνόδου, ο οποίος καταρτίσθηκε τον Ιανουάριο ε. ε. στο Σαμπεζύ στη Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων. Ανεπίλυτες παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων στο θέμα της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας του Κατάρ και η έξ’ αυτού διακοπή ευχαριστιακής κοινωνίας μεταξύ αυτών, κάτι το οποίο αποτελεί ουσιαστικό κώλυμα για την συμμετοχή της Εκκλησίας της Αντιοχείας στη Σύνοδο. Και η Εκκλησία αυτή μετά από νεώτερη Συνοδική απόφασή της ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της Κρήτης.
   Η Εκκλησία της Σερβίας επισημαίνει ελλείψεις στο σχέδιο του Κανονισμού της Συνόδου. Επίσης εκφράζει τη γνώμη ότι τα σχέδια των συνοδικών κειμένων«χρήζουν τροποποιήσεως και διευκρινήσεως προκειμένου να ανταποκριθούν στις επιταγές της ζωής και της αποστολής της Εκκλησίας». Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κείμενα «Η Αποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν τω συγχρόνω κόσμω» και «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον». Τελικά μετά από νεώτερη απόφασή της, (στις 9 Ιουνίου ε. ε.), ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στην Σύνοδο της Κρήτης.
Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους τον περασμένο Μάιο,  απέστειλε Επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, όπου τονίζει ότι κάποια σημεία στα προσυνοδικά κείμενα έχουν ανάγκη αποσαφηνίσεως, ώστε να διατυπώνεται σαφέστερα η διαχρονική παράδοση των Αγίων Πατέρων και η συνοδική παρακαταθήκη της Εκκλησίας. Θύελλα αντιδράσεων παρατηρήθηκε σε πολλές Σκήτες, κελιώτες και ερημίτες Πατέρες, οι οποίοι με επικεφαλής τον π. Σάββα Λαυριώτη δήλωσαν απερίφραστα ότι σε περίπτωση που η μέλλουσα Σύνοδος αποδειχθεί ψευδοσύνοδος, θα διακόψουν το μνημόσυνο του Πατριάρχου και όλων όσων υπογράψουν στην Σύνοδο.  
   Εν τω μεταξύ στην Ουκρανική Εκκλησία ένας επίσκοπος, ο επίσκοπος Μπαντσέν κ. Λογγίνος και πολλοί κληρικοί της Ουκρανίας διέκοψαν την εκκλησιαστική κοινωνία με τον πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλο. Επίσης παρόμοια διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας είχαμε και στην Μολδαβία από πολλούς κληρικούς και λαϊκούς. Ο πιστός λαός του Θεού με την καθοδήγηση ομολογητών κληρικών και μοναχών λειτούργησε για μια ακόμα φορά ως ο πραγματικός φύλακας της αμωμήτου ορθοδόξου πίστεώς μας. Όσο υπάρχει αυτή η αγιοπνευματική λειτουργία στο εκκλησιαστικό σώμα, (και θα υπάρχει πάντα), μας δίνει τη βεβαιότητα πως όποια και αν είναι η έκβαση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, αυτός θα είναι ο τελικός κριτής των αποφάσεών της. Εάν αυτές θα είναι απόλυτα σύμφωνες με την αγιοπνευματική και αγιοπατερική παράδοση της Εκκλησίας μας, θα τις επικυρώσει και θα τις εφαρμόσει. Αν είναι αντίθετες και υπηρετούν τον οικουμενισμό, και απονείμουν εκκλησιαστικότητα στην κακοδοξία, αναγνωρίζοντας υποστατό βάπτισμα και ευχαριστία, για να επέλθει ως ώριμος καρπός η «διακοινωνία», θα τις απορρίψει και θα κηρύξει την Σύνοδο ως «ληστρική», όπως έπραξε στο παρελθόν!
Το συμπέρασμα  από όλα όσα ελέχθησαν είναι,  ότι το όραμα και ο διακαής πόθος των οικουμενιστών για την πραγματοποίησή της Αγίας και Μεγάλης Σύνοδου κατέληξε, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, σε δραματική αποτυχία. Τα ίδια τα γεγονότα δείχνουν πλέον ξεκάθαρα, ότι ο Θεός δεν ευλόγησε τις προσπάθειές τους, παρά το γεγονός, ότι  ήταν και μακροχρόνιες, και εργώδεις, και συντονισμένες!  Και δεν ευλόγησε ο Θεός, όχι διότι θέλησε να καταργήσει τον  Συνοδικό Θεσμό στην Εκκλησία Του, που λειτούργησε επί αιώνες στην εποχή της βυζαντινής περιόδου, ούτε πάλι διότι δεν είναι αναγκαία η σύγκληση μιας νέας Οικουμενικής Συνόδου, που θα ανανέωνε την καταδίκη του αμετανόητου Παπισμού και του Προτεσταντισμού και θα καταδίκαζε επί πλέον όλες τις νεοφανείς αιρέσεις. Αλλά διότι, οι προσπάθειες των οικουμενιστών οικοδομήθηκαν πάνω σε σαθρά οικουμενιστικά θεμέλια. Διαποτίστηκαν έντονα από την αιρετική ιδεολογία και πρακτική του Διαχριστιανικού και Διαθρησκειακού Οικουμενισμού. Στηρίχθηκαν σε σχέδια και καινοτομίες ξένες προς την Ορθόδοξη Παράδοση και τους ιερούς Κανόνες.
Είχε απόλυτο δίκαιο ο Όσιος Ιουστίνος ο Πόποβιτς, όταν έλεγε προφητικά σχετικά με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο: «Η παρούσα στιγμή είναι η πλέον ακατάλληλος εις την ιστορίαν της Εκκλησίας μας».
 
 
Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών.
http://greeknation.blogspot.co.ke/2016/06/blog-post_504.html

Ισλαμική Άλωση Ελλάδας-Ευρώπης

Οι «δικαιωματιστές» της ημεδαπής και ο εποικισμός Ελλάδας-Ευρώπης

Η κερκόπορτα της Ευρώπης (σ.σ. όχι μόνον της ΕΕ) άνοιξε με ελληνική ευθύνη και πρωτοβουλία, επιτρέποντας μιαν άνευ προηγουμένου ειρηνική εισβολή μουσουλμανικών μαζών στην ήπειρο, η οποία κατά το ιστορικό παρελθόν κατόρθωσε να αναχαιτίσει την προέλαση των στρατιών του Ισλάμ, αποτρέποντας τον δια της βίας εξισλαμισμό του γεωγραφικού λίκνου του ελληνο-ρωμαϊκού πολιτισμού. Είναι πλέον γεγονός αυταπόδεικτο ότι η μοναδική προεκλογική υπόσχεση-απειλή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί αποστολής χιλιάδων μεταναστών και τζιχαντιστών στην καρδιά της Ευρώπης, υλοποιείται με κίνδυνο παραγωγής μη αναστρέψιμων ιστορικών αποτελεσμάτων.
Σε καθημερινή βάση, η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη συνειδητοποιεί και αντιλαμβάνεται με τρόπο επικίνδυνα ανησυχητικό, ότι η Ελλάδα συνιστά εν γένει αποσταθεροποιητικό πόλο με αφορμή την λαθρομετανάστευση, καθώς μεθόδευσε και εκτέλεσε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) την πολιτική ήπιας αναχαίτισης των κατά συντριπτική πλειοψηφία μουσουλμανικών εποικιστικών ροών, με το κάλυμμα του οικονομικού μετανάστη ή και του πρόσφυγα.
Μέσα σε επτά μόλις μήνες το πολιτικο-διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας, υφίσταται τις συνέπειες ακόμη μιας πιο σημαντικής κρίσης, επακόλουθη της τρέχουσας πολιτικής κατεύθυνσης των «δικαιωματιστών» της συγκυβέρνησης, η οποία προστίθεται στην απομείωση που έχει συμβεί λόγω της έντασης που προκλήθηκε από την αμετροεπή διαπραγμάτευση για την οικονομία.
Στους οφθαλμούς των Ευρωπαίων (εντός και εκτός ΕΕ) η Αθήνα ευθύνεται γιατί επέτρεψε και δεν απέτρεψε, επιτάχυνε και δεν επιβράδυνε, την είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων και προσεχώς εκατομμυρίων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών (σ.σ. ή παράτυπων μεταναστών), οι οποίοι κατευθύνονται προς την γεωγραφική καρδιά της γηραιάς ηπείρου. Την ίδια στιγμή χαμόγελα ικανοποίησης, ανάμικτα με κροκοδείλια δάκρυα σχηματίζονται στους ισλαμιστικούς κύκλους σε Τουρκία και στο Χαλιφάτο (σ.σ. Daesh επί το ορθότερον) σκιαγραφώντας την μέγιστη – σε επίπεδο γεωπολιτικής – επιτυχία στο όνομα του τζιχάντ, όπως εκείνοι το αντιλαμβάνονται.
Η Αθήνα και ο Ελληνισμός δέχονται κατηγορίες που πολύ δύσκολα μπορούν να αποκρούσουν.
Η εξαγγελία προ των εκλογών του Ιανουαρίου και στη συνέχεια με κυβερνητική απόφαση – της διάσημης πλέον αρμοδίας αναπληρώτριας υπουργού κας Χριστοδουλοπούλου – απόδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, με παράλληλη κοινοποίηση στους απανταχού ενδιαφερόμενους, από την υποσαχάρια Αφρική έως και την Ινδονησία (!) λειτούργησε ως σάλπισμα προς όλους όσοι ασχολούνται με το δουλεμπόριο, να καταστρώσουν σχέδια μεταφοράς μυρίων ανθρώπων προς την Ελλάδα. Οι δικαιωματιστές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (σ.σ. και όχι μόνον) προφανώς δεν αποδέχονται τις προφητικές επισημάνσεις του αείμνηστου Παναγιώτη Κονδύλη:
«Ώστε σε τελευταία ανάλυση δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα δίχως απεριόριστη ελευθερία κίνησης και εγκατάστασης και δίχως αυτόματη νομική εξίσωση όλων των ατόμων με όλα τα άτομα χάρη στην οικουμενική ισχύ μιας ενιαίας νομοθεσίας, κανένα κράτος δεν μπορεί, χωρίς να αυτοδιαλυθεί, να αναγνωρίσει σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως, δικαιώματα που θεωρούνται ως πολιτικά ή αστικά δικαιώματα, π.χ. το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι ή το δικαίωμα της ελεύθερης εγκατάστασης.
»Ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία θα άξιζαν πράγματι αυτό το όνομα, θα μπορούσε να χορηγήσει μονάχα ένα παγκόσμιο κράτος, προς το οποίο όλα τα άτομα θα βρίσκονταν σε ίση και σε άμεση σχέση, δηλαδή θα αποκτούσαν άμεσα όλα τους τα δικαιώματα από αυτό ως τον εκπρόσωπο ολόκληρης της ανθρωπότητας» (Π. Κονδύλης, Από τον 20ο στον 21ο αιώνα, Τομές στην πλανητική πολιτική περί το 2000, σελ 61-62, Εκδόσεις Θεμέλιο, Αθήνα 1998).
Συνεπώς, στο όνομα των δήθεν ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραβιάζονται τα εθνικά συμφέροντα και χρησιμοποιούνται από τρίτες δυνάμεις ως αποσταθεροποιητικοί μοχλοί μέχρι να ανοίξουν οι πύλες. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ (στις 03/09), ο διαπρεπής καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ευθύνεται για τα όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή και αλλού, ως συνέπεια δράσεων τρίτων δυνάμεων, αναφερόμενος στην πορεία που έχουν λάβει οι τρέχουσες μεταναστευτικές ροές.
Συμφωνούμε απόλυτα με τα όσα είπε και στο παρελθόν έγραψε για να επαληθευτεί πολλαπλώς και συνεχώς ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης πατέρας της γεωπολιτικής σκέψης του νεότερου Ελληνισμού. Αναφερθήκαμε στο πρόσωπό του γιατί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει γεωπολιτική διάσταση και επιφέρει αποτελέσματα επί γεωστρατηγικού επιπέδου. Το ζήτημα χρήζει πολύ σοβαρής και εκτενούς ανάλυσης αλλά για τις ανάγκες του άρθρου θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.
Είναι καιρός οι ελληνικές πολιτικο-στρατιωτικές ηγεσίες να αποδεχθούν ότι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης συνιστά γεωστρατηγική απειλή, καθώς έχει γεωγραφική περιοχή εκδήλωσης και συγκεκριμένη απολύτως καθορισμένη περιοχή στόχευσης: Τη νησιωτική Ελλάδα, Αιγαίο και Δωδεκάνησα, γεωγραφικές ενότητες οι οποίες ήδη τελούν υπό καθεστώς αποσταθεροποίησης εξαιτίας της κρίσης που εκδηλώνεται – προς το παρόν – με ανθρωπιστικό πρόσωπο.
Ακόμη πιο σύντομα θα προσδιορίσουμε το γεωγραφικό σύμπλοκο αποσταθεροποίησης, υπαίτιο για ένα σημαντικό τμήμα της κρίσης αλλά και το απόλυτο αίτιο της άσκησης πίεσης κατά της χώρας μας, καθώς συνιστά το αποκλειστικό γεωγραφικό πεδίο συγκέντρωσης και διοχέτευσης ανθρωπίνων μαζών με στόχο την ελληνική και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Η περιοχή η οποία βρίσκεται σήμερα υπό τον έλεγχο του Daesh, σε Συρία και Ιράκ με την Τουρκία, συγκροτούν μια όμορη γεωγραφική ενότητα, τροφοδοτώντας μέρος της ροής διοχετεύοντας το μεγαλύτερο τμήμα των προσφύγων (λόγω των δράσεων του Daesh και του συριακού εμφυλίου πολέμου), παράλληλα με την «καθοδήγηση» εκατοντάδων χιλιάδων άλλων λαθρομεταναστών από την Αφρική (μη αραβικοί αλλά μουσουλμανικοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία πληθυσμοί), από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, το Ιράν, ακόμη και από το μεγαλύτερο ισλαμικό κράτος του κόσμου την Ινδονησία!
Η ελληνική κοινή γνώμη θα πρέπει να αντιληφθεί πρωτίστως ότι η χώρα μας ΔΕΝ συνορεύει με την περιοχή κρίσης και ΔΕΝ πρέπει να υφίσταται τέτοιας μορφής πίεση – την οποίαν εσφαλμένως και ανοήτως προκάλεσαν οι κυβερνώντες – εκτός κι αν συντρέχουν και κάποιοι «αθέατοι» αλλά απολύτως διακριβωμένοι λόγοι, απότοκοι γεωστρατηγικών σχεδιασμών τρίτων δρώντων, στους οποίους θα αναφερθούμε στη συνέχεια αφού εξετάσουμε και κάποιες άλλες παραμέτρους με την βοήθεια της αλάνθαστης «γλώσσας της γεωγραφίας»
Κι όμως η γεωγραφία αποκαλύπτει μιαν άλλη – επιμελώς κρυμμένη – πτυχή της λύσης. Οι πληθυσμοί που συρρέουν μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη, φαίνεται πως δεν γνωρίζουν την ύπαρξη φιλικών μουσουλμανικών χωρών, μερικές ώρες απόσταση από τις πατρογονικές τους εστίες. Αναφέρομαι στην Ιορδανία, την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Κατάρ και το Μπαχρέιν, αφήνοντας εκτός προορισμού το Ομάν και το Λίβανο.
Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η «μονομερής» επιλογή της μακρινής Ευρώπης, με την οποία οι μετανάστες όχι μόνο δεν έχουν κοινή πολιτιστική καταγωγή αλλά ούτε καν γνωρίζουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κάποια από τις ομιλούσες γλώσσες; Γιατί δεν απευθύνονται στις ομόγλωσσες και ομόδοξες αραβικές χώρες με το υψηλότατο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, διατηρώντας παράλληλα ζωντανή – λόγω εγγύτητας – την ελπίδα της επιστροφής στα πατρώα εδάφη;
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοηθεί επίσης ο λόγος για τον οποίον διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα, όλες αυτές οι πληθυσμιακές ομάδες, ενώ θα μπορούσαν με απλές και ευσύνοπτες διαδικασίες π.χ. οι μουσουλμάνοι σουνίτες ή οι σιίτες αντίστοιχα να προωθηθούν με έξοδα του Αραβικού Συνδέσμου σε καταυλισμούς εντός της Ιορδανίας, της Σ. Αραβίας, των Η.Α.Ε. κ.λπ.
Να σημειωθεί ότι το οικονομικό κόστος θα το αναλάμβαναν χώρες εκτός της ΕΕ και φυσικά υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, της Ερυθράς Ημισελήνου και με την χορηγία επιφανών μουσουλμάνων-αράβων μεγιστάνων. Όμως γιατί κάποιος που θέλει να μεταναστεύσει και είναι πιστός μουσουλμάνος επιλέγει μια περιοχή που ανήκει στον dar el harb (οίκος του πολέμου) αντί να μετοικήσει σε μια χώρα του dar el salaam (οίκος της ειρήνης);
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε τον ρόλο της Τουρκίας του ισλαμιστή Ερντογάν και των συνοδοιπόρων του και για πολλούς γνωρίζοντες, κρυφών συμμάχων του στο Daesh. Ανέκαθεν, ο Ερντογάν μέσα από δηλώσεις και λόγους, καλούσε την συντηρητική και δημογραφικά γηρασμένη Ευρώπη, να ανανεωθεί μέσω του ισλαμικού σφρίγους, όπως αυτό εκφράζεται από την Τουρκία. Ουδέποτε ο ίδιος ή οι στενοί του συνεργάτες απέκρυψαν την ανάγκη αποτροπής οποιασδήποτε προσπάθειας αφομοίωσης των μουσουλμάνων (όχι μόνο των τουρκικής καταγωγής) κατοίκων της Ευρώπης.
Τα τελευταία χρόνια και με αφορμή τον ιερό πόλεμο που εξαπέλυσε το Daesh, ένας άγνωστος αριθμός ισλαμοφρονούντων νέων και νεανίδων από τις χώρες της ΕΕ έδειξε να προσελκύεται από τα ιδανικά του. Μέχρι τις ελληνικές εκλογές, η απόσταση που έπρεπε να διανύσει ένας λαθρομετανάστης που χρησιμοποιούσε την κεντρική Μεσόγειο ως δίαυλο μεταφοράς, ήταν μεγάλη, επικίνδυνη και κυρίως ελεγχόμενη από εναέρια και θαλάσσια μέσα.
Μετά από την επικράτηση των δικαιωματιστών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το γεωγραφικό κέντρο βάρους μετατοπίστηκε ανατολικά στην προσπελάσιμη θαλάσσια ζώνη των ελληνικών νησιών. Με αυτόν τον τρόπο Τουρκία και Daesh διαπίστωσαν ότι συνέκλιναν και ταυτίζονταν σχεδιασμοί τους σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μεσομακροπρόθεσμο πεδίο επιχειρησιακής δράσης. Αφού η Αθήνα ανέκραξε «Άρατε Πύλας!» αυτομάτως άνοιξε ένα ανέλπιστο γεωπολιτικό παράθυρο ευκαιρίας.
Επί επτά μήνες ουδείς μπορεί να γνωρίζει πόσοι και τι είδους τζιχαντιστές ή άλλα συγγενή τρομοκρατικά στοιχεία πέρασαν τα ελληνικά σύνορα και εισήλθαν εντός της ΕΕ. Επί επτά μήνες ο εθνικός σχεδιασμός για την άμυνα νήσων, κατέστη διάτρητος από τις χιλιάδες βάρκες, πλοιάρια και τους εκατοντάδες χιλιάδες που αποβιβάστηκαν στα ελληνικά νησιά με επίκεντρο την Λέσβο, την Κω και άλλα μικρότερα νησιά της παραμεθορίου.
Ήδη η Λέσβος τελεί υπό πολιορκία από ένα ετερόκλητο πλήθος, ο αριθμός του οποίου υπερβαίνει τους γηγενείς. Η κατάσταση καθημερινώς επιδεινώνεται ενώ οι τουρκικές αρχές απλώς αναμένουν να διευκολύνουν και άλλες μάζες (σ.σ. δύο με τέσσερα εκατομμύρια αναφέρουν οι εκτιμήσεις υπηρεσιών), καραδοκώντας να επωφεληθούν από τα δυσμενή αποτελέσματα μιας τραγωδίας, στοχεύοντας πάντα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στους τομείς έρευνας και διάσωσης.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα η Αθήνα έχει υποστεί και ανεχθεί διάφορα «επεισόδια» (σ.σ. ένα συνεχές bullying με μικρές αλλά σταθερές επιχειρήσεις κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας στην περιοχή της Δωδεκανήσου, όταν οι Τούρκοι αναφέρονται π.χ. σε ενέργειες διάσωσης σε διεθνή ύδατα!!!) καθώς στην κόπωση των μέσων και την έλλειψη προσωπικού, η Άγκυρα αντιπαραθέτει νεότευκτα αεροσκάφη και πλοία διαφορετικού εκτοπίσματος και εξοπλισμού συν την αφθονία των ανθρώπινων πόρων.
Ένας άλλος κοινός παρανομαστής μεταξύ Τουρκίας και Daesh αφορά την εκκαθάριση γεωγραφικών περιοχών στη βόρεια, κεντρική και ανατολική Συρία, από Σύρους Χριστιανούς (ομόδοξους ή ετερόδοξους) και από Κούρδους. Έμπειροι παρατηρητές του ΟΗΕ σημειώνουν ότι παρότι η Τουρκία έχει δεχθεί σημαντική οικονομική ενίσχυση για να διατηρήσει κοντά στις εστίες τους Σύρους πρόσφυγες, μετά από τις ελληνικές εκλογές ξεκίνησε να εφαρμόζει σχεδιασμούς «διευκόλυνσης» με κάθε τρόπο της μαζικής μεταφοράς προσφύγων και όχι μόνον, προς την δυτική Μικρά Ασία.
Οι Τούρκοι, όπως και οι τζιχαντιστές – με τους οποίους υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις ότι συνεργάζονται – εφαρμόζουν σχέδιο αποψίλωσης περιοχών και παράλληλα βοηθούν στη μεταφορά μουσουλμανικών μαζών στα Βαλκάνια, τη μοναδική γεωγραφική περιοχή της Ευρώπης (πλην του Καυκάσου) στην οποία συναθροίζονται συμπαγείς ισλαμικοί πληθυσμοί, ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε πολύ σύντομα σε άλλο άρθρο.
Ακολουθούν, μια σειρά από προτάσεις του υπογράφοντος για τη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για την ανάπτυξη μιας νέας πολιτικής, η οποία θα στοχεύει στον περιορισμό και την μέγιστη δυνατή αποτροπή των ροών, αναδεικνύοντας ως πρώτιστα τα θέματα ασφάλειας – συμπεριλαμβανομένης και της υγειονομικής – και προστασίας των εθνικών και συμμαχικών συμφερόντων.
1. Ακριβής ποσοτική και αριθμητική εξακρίβωση της καταγωγής των εισερχομένων Λ/Μ, ώστε να αποσαφηνιστεί εάν και κατά πόσον προέρχονται εκ Συρίας και κατ’ επέκτασιν εάν δικαιούνται την απόδοση της ιδιότητας του πρόσφυγα.
2. Εντοπισμός και διαχωρισμός των Λ/Μ σε τρεις ομάδες ήτοι: α) Πρόσφυγες εκ Συρίας, β) Λ/Μ εκ της λοιπής Ασίας (π.χ. Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ινδονησία κλπ), γ) Λ/Μ εκ της Αφρικής.
3. Καταγραφή των Κούρδων των εκ Τουρκίας και των προερχομένων εκ της Συρίας και εκ του Ιράκ σε ειδικούς καταλόγους.
4. Κάθε εισερχόμενος οφείλει να δηλώνει θρήσκευμα, γεγονός που θα επιτρέψει την καταγραφή των μουσουλμάνων και τον διαχωρισμό τους (π.χ. σουνίτες, σιίτες, αλεβίτες κ.λπ.), από άλλα δόγματα (π.χ. χριστιανοί, γεζιντί, ανιμιστές, κ.λπ.).
5. Καταγραφή όλων των χριστιανών (ορθοδόξων, αρείων μονοφυσιτών, νεστοριανών κ.λπ.) Συρίων προσφύγων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η κατά προτεραιότητα εξυπηρέτησή τους. Επίσης οι Σύριοι χριστιανοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα νησιά ως διερμηνείς-ανιχνευτές εξακριβωτές για την αποκάλυψη εξτρεμιστών ή άλλων κακοποιών στοιχείων.
6. Καταγραφή των ασυνόδευτων τέκνων και εφαρμογή τεστ DNA ώστε να υπάρχει τράπεζα στοιχείων για την προστασία τους από ενδεχόμενη εκμετάλλευσή τους από τρίτους. Ειδικά για τα ασυνόδευτα παιδιά προτείνεται η συγκέντρωσή τους κατά απόλυτη προτεραιότητα σε ειδικούς παιδικούς σταθμούς μέχρις ότου εντοπιστούν ή τα αναζητήσουν οι πραγματικοί συγγενείς. Έτσι μειώνονται σημαντικά οι κίνδυνοι πάσης φύσεως εκμετάλλευσης των παιδιών από τρίτα πρόσωπα (δουλεμπόριο, πορνεία).
7. Υποχρεωτική συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών από όλους (ενήλικους-ανήλικους) ώστε να δημιουργηθεί μια τράπεζα δεδομένων για λόγους ασφαλείας και αντιτρομοκρατίας, καθώς το ΙΚ ενδεχομένως μπορεί να χρησιμοποιήσει γυναίκες αλλά και παιδιά για τρομοκρατικά κτυπήματα.
8. Καταγραφή του προσωπικού εξοπλισμού που μεταφέρει κάθε Λ/Μ μέσω ειδικών scanner αναγνώρισης/ανίχνευσης επικίνδυνων υλικών-ουσιών. Έτσι αποτρέπεται η εμπορία ναρκωτικών, η μεταφορά όπλων, εκρηκτικών κ.λπ.
9. Κάθε μορφής διαδικασία ταυτοποίησης να καταχωρείται ηλεκτρονικά σε ειδική βάση δεδομένων και να μπορεί να επεξεργάζεται από τις υπηρεσίες ασφαλείας και τρίτων συμμαχικών χωρών.
10. Λήψη άμεσων μέτρων κατά των φορέων μολυσματικών ασθενειών ή και κατά πιθανών πυρήνων βιοτρομοκρατίας (π.χ. μολυσμένα άτομα με θανατηφόρο μολυσματική νόσο τα οποία στρατολογήθηκαν και εξαπολύθηκαν από το ΙΚ).
Σε αυτόν τον τομέα θεωρείται η εκ των ων ουκ άνευ κάθετη και πολυεπίπεδη εμπλοκή του ΚΕΕΛΠΝΟ σε τρία στάδια:
α) Κατά την φάση της εισδοχής στην Ελλάδα, β) κατά την φάση της μεταφοράς με πλοίο (κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ σε κάθε πλοίο μεταφοράς ειδικού σκοπού π.χ. επί του «Ελευθέριος Βενιζέλος») γ) κατά την φάση της προεπιβίβασης από άλλα πλοία της γραμμής (κανείς Λ/Μ δεν θα λαμβάνει άδεια επιβίβασης εάν δεν περάσει από την «καραντίνα» του ΚΕΕΛΠΝΟ). Τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ θα καταγράψουν όλα τα περιστατικά, απαγορεύοντας την αποχώρηση στα άτομα φορείς των επικίνδυνων νόσων.
Η Ελλάδα αποτέλεσε διαχρονικά, ιστορικά ένα προπύργιο αντιμετώπισης των ισλαμικών προσπαθειών κατάκτησης της ευρωπαϊκής ηπείρου. Όταν το ελληνικό οχυρό κατέπεσε με ορόσημο το 1453, η μουσουλμανική διείσδυση έφθασε μέχρι τις πύλες της Βιέννης πριν αναχαιτισθεί δύο φορές. Απόρροια αυτής της προέλασης υπήρξε ο έλεγχος της Ουγγαρίας από τους Οθωμανούς (1541-1699), ένα συμβάν που ακόμη και σήμερα οι σύγχρονοι Μαγυάροι δεν έχουν σβήσει από τη μνήμη τους. Αυτό να αναλογιστούν όσοι δεν κατανοούν τη μη φιλική και ιδιαιτέρως επικριτική στάση του Ούγγρου ηγέτη Βίκτορ Όρμπαν, απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και την εν γένει στάση του στο μεταναστευτικό στο επίπεδο της ΕΕ.
Θα ήταν ασυγχώρητο σφάλμα με ιστορικές και πολιτιστικές προεκτάσεις η δημιουργία και διατήρηση μιας πλαστής όσο και απαράδεκτης εντύπωσης, ότι η χώρα μας, ιστορικός προμαχώνας κατά της ισλαμικής επέκτασης, επέλεξε την παράδοση από την αντίσταση, καθιστάμενη όμηρος κάποιων όψιμων δικαιωματιστών, οι οποίοι υπερασπιζόμενοι τη εθνομηδενιστική τους ιδεοληψία, ανοίγουν την κερκόπορτα που θα οδηγήσει στην άλωση της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας.
@ Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος / Δημοσιογράφος – Αμυντικός αναλυτής
terrapapers.com_1 lathrometanastes (2)
Οι αναξιοπαθούντες και οι απανταχού “Έμποροι της Αγάπης” Με εκνευρίζουν φοβερά (φαντάζομαι ότι και άλλους πολλούς) όλοι αυτοί οι νεόκοποι ουμανιστές, η ανθρωπιστές, πρεσβευτές και θεωρητικοί της αγάπης, που μας κατακεραυνώνουν από άμβωνος στο πυρ το εξώτερον γιατί δεν αγαπάμε όσο οφείλουμε τους δυστυχής και αναξιοπαθούντες αυτού του κόσμου. Πιπιλάνε διάφορες πολιτικές καραμέλες και μας πετροβολάνε με τα συνθήματα τους, μας στιγματίζουν δε σαν να έχουμε λέπρα γιατί δεν αγκαλιάζουμε και φροντίζουμε όλους τους Γαβριάδες και Αγιάννηδες του πλανήτη.
Φοβάμαι ότι θα απογοητευτούν, 2000 χρόνια ηθικής διδασκαλίας του Χριστιανισμού από έναν πανίσχυρο προπαγανδιστικό φορέα όπως οι Χριστιανικές εκκλησίες, άλλα τόσα από την Βουδιστική διδασκαλεία και δεν κατάφεραν να αλλάξουν τον άνθρωπο (τη φύση του ανθρώπου) σε τίποτα και νομίζουν ότι αυτοί μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα; Τι έπαρση Θεέ μου, τι αμετροέπεια και προπαντός, τι ανοησία! Αλλά πάλι μήπως είμαι υπερβολικός; Μήπως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως νομίζω; Μήπως κάνω εγώ λάθος; Ας κάνουμε μία προσπάθεια να αναλύσουμε το θέμα και να επιχειρήσουμε να εντοπίσουμε που βρίσκεται η αλήθεια.
Τι μας λένε; Ανοίξτε τις πόρτες της πατρίδας σας, τις πόρτες της Ευρώπης, να υποδεχθείτε και να περιθάλψετε όλα αυτά τα εκατομμύρια των δυστυχισμένων που τρέχουν σε σας. Έχετε υποχρέωση να το κάνετε γιατί εσείς έχετε και εκείνοι δεν έχουν. Εν τω μεταξύ και για να ανακόψετε τα εκατομμύρια που θα ακολουθήσουν τα εκατομμύρια που είναι ήδη εδώ, πρέπει να επενδύσετε στη χώρα τους για να ανέβει το βιοτικό τους επίπεδο και να πάψουν να μεταναστεύουν η να επιβάλετε ειρήνη στις σπαρασσόμενες χώρες τους για να μην γίνονται πρόσφυγες. Τι λέτε γι’ αυτά που λένε; Συμφωνείται; Κύριοι και κυρίες, δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ, όσο και να ακούγονται σε πολλούς λογικά, δεν συμφωνώ και δεν συμφωνώ για ένα αρκετά μεγάλο αριθμό λόγων.
Ας πάρουμε πρώτα το θέμα των προσφύγων που είναι το ποιο απλό.
Γιατί; Μα διότι οι Σύροι (και όχι Σύριοι όπως οι περισσότεροι εσφαλμένα τους ονομάζουν) προ του εμφυλίου δεν έφευγαν από τη χώρα τους. Ποιος είναι υπεύθυνος για τον εμφύλιο; Μεγάλη κουβέντα και πολύ μπερδεμένη, λίγο πολύ όλοι. Ποιος μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο; Μάλλον κανείς, πάντως σίγουρα όχι η Ευρώπη. Ποια η ευθύνη της Ευρώπης για αυτό τον πόλεμο; Εν αντιθέσει με την ευθύνη της Ευρώπης που είναι απόλυτη για τη Λιβύη, στη Συρία έχει ελάχιστη έως καθόλου ανάμιξη κι ευθύνη. Άρα τί μέλει γενέσθαι με την Συρία; Και γιατί οι Σύροι δεν καταφεύγουν στις γειτονικές αραβικές χώρες;
Ο πόλεμος στη Συρία κάθε μέρα περιπλέκεται πιο πολύ, επομένως, κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη και αυτοί που καλούν την Ευρώπη να επιβάλει την Ειρήνη στη Συρία, ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή ψεύδονται συνειδητά για να δημιουργήσουν αισθήματα ενοχής στους Ευρωπαίους. Γιατί οι Σύροι δεν προτιμούν τις αραβικές χώρες αλλά προτιμούν την Ευρώπη; Γιατί οι αραβικές χώρες δεν τους θέλουν; Ξέρουν ότι είναι ανεπιθύμητοι εκεί. Συμπέρασμα, οι έμποροι της αγάπης, ως γνήσιοι πολιτικάντηδες, μας παραμυθιάζουν με μισές αλήθειες.
Τι γίνεται με τους Αφγανούς και Ιρακινούς; Λίγο πολύ τα ίδια. Είναι γνωστό, ότι ο κύριος υπεύθυνος των πολέμων και στις τρεις αυτές χώρες είναι οι ΗΠΑ και όλοι οι υπόλοιποι σύρθηκαν σε αυτούς από την Αμερική. Γιατί λοιπόν οι έμποροι της αγάπης (περιλαμβάνεται και ο ΟΗΕ σε αυτούς) δεν ζητάνε από την Αμερική να δεχθεί τους πρόσφυγες αυτών των χωρών που αυτές δημιούργησαν και το ζητάνε από την Ευρώπη; Διότι ξέρουν ποια θα είναι η απάντηση της Ουάσιγκτον, ένα μεγαλοπρεπές «FUCK OFF».
Ας πάμε στους οικονομικούς μετανάστες τώρα, ποια η ευθύνη της Ευρώπης γι’ αυτούς και την άθλια κατάσταση των χωρών τους; Κατά την άποψη μου καμία. Οι έμποροι της αγάπης θα μας πουν ότι όλες αυτές οι χώρες είναι πρώην ευρωπαϊκές αποικίες άρα έχουμε υποχρεώσεις. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ήταν αποικία, εβδομήντα έως σαράντα χρόνια πέρασαν από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους. Και όλα αυτά τα χρόνια έλαβαν τεράστια ποσά σε βοήθεια και επενδύσεις από την Ευρώπη και όλα φαγώθηκαν από τους ηγέτες τους, επομένως δεν βλέπω ούτε σε αυτό το θέμα ευθύνη της Ευρώπης.
Ας δούμε τώρα και το παραμύθι «εμείς έχουμε και αυτοί δεν έχουν». Συμφωνώ ως προς το κομμάτι ότι αυτοί δεν έχουν, διαφωνώ όμως ως προς το κομμάτι του εμείς έχουμε. Πρώτον, γιατί το «έχουμε» είναι πολύ σχετικό, δεν είναι το ίδιο όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες, δεύτερον το σύστημα δεν είναι τέλειο, γι’ αυτό υπάρχουν εκατομμύρια Ευρωπαίων, αστέγων, φτωχών και ανέργων.
Το δε «σύστημα», με όλες τις ατέλειες του, έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων, λαμβάνοντας υπόψη κάποια απόκλιση αριθμών βεβαίως. Η απόκλιση όμως αυτή δεν μπορεί να είναι στον βαθμό που παρουσιάζεται σήμερα γιατί κινδυνεύει να ανατρέψει όλους τους σχεδιασμούς και να καταρρεύσει το σύστημα.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολύ άλλοι σημαντικοί παράγοντες πού έχουν ήδη αναλυθεί από άλλους, όπως θέματα δημόσιας υγείας, θέματα κοινωνικής ένταξης, θέματα παιδείας, γλωσσικά, εκπαίδευσης, δημόσιας ασφάλειας, εθνικής ασφάλειας και ένας ατελείωτος αριθμός θεμάτων που συνδέονται με το «μεταναστευτικό» και το «προσφυγικό».
Επομένως, όταν ακούω τους εμπόρους αγάπης με τις βολικές απλουστεύσεις, τους αφορισμούς τους και τα ευχολόγια, εκνευρίζομαι αφάνταστα. Κατανοώ τους μετανάστες, συμπάσχω με τους πρόσφυγες, αλλά βγάζω αφρούς με τους ανέξοδους Εμπόρους Αγάπης. Γιατί στην πραγματικότητα δεν αγαπάνε κανένα, ούτε τους πρόσφυγες ούτε τους μετανάστες, διότι με αυτά που λένε και κάνουν, απεργάζονται την καταστροφή όλων και τη δική μας και των λαθρομεταναστών.

@ Γ.Α. /defence-point.gr
Αναζήτησε τα άρθρα “ΠανΤουρκισμός Ναζισμός Μασονία” και “Λαθρομετανάστες Τουρκία MIT Ναρκωτικά”

terrapapers.com_1 lathrometanastes (1)
terrapapers.com_1 lathrometanastes (1.1)
terrapapers.com_1 lathrometanastes (4)
terrapapers.com_1 lathrometanastes (5)
terrapapers.com_1 lathrometanastes (6)
terrapapers.com_illegal immigrants (15)
terrapapers.com_illegal immigrants (26)
terrapapers.com_illegal immigrants (51)
terrapapers.com_illegal immigrants (69)
terrapapers.com_illegal immigrants (70)

terrapapers.com

Το διαβάσαμε από το: Ισλαμική Άλωση Ελλάδας-Ευρώπης http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_985.html#ixzz49mbX3yVh

Η Μέλλουσα Πανορθόδοξος Σύνοδος

Η Μέλλουσα Πανορθόδοξος Σύνοδος
Του πρωτ. Γεωργίου Μεταλληνού Ομοτίμου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Αθηνών
Οι Σύνοδοι του 14ου αιώνος διατυπώ­νουν την θεολογία περί της Θείας Χά­ριτος. Η Ορθόδοξη Παράδοση δέχεται αυ­τές τις Συνόδους ως 9η Οικουμενική και πανορθόδοξαγίνεται αυτό αποδεκτό από γνω­στούς Θεολόγους. Διότι και η Σύνοδος αυτή, όπως και η 8η το 879, διαφοροποιούν ριζικά την ορθόδοξη Εκκλησία, στην πατερική συνέχειά της, από τον χριστιανισμό της Δύσεως. Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς, λοι­πόν, με την θεολογία του, καρπό της πα­ρουσίας του Αγίου Πνεύματος μέσα στην φωτισμένη από το Άγιο Πνεύμα καρδιά του, είναι ο Πατέρας της 9ης Οι­κουμενικής Συνόδου.
Ένα επίκαιρο ερώτημα είναι: Η μέλλουσα να συνέλθει πανορθόδοξος Σύνοδος τι θα κάνει; Ετοι­μάζεται αυτή η Σύνοδος, για να μας οδηγήσει, όπως διαβάζουμε και όπως βλέπουμε, στην απο­δοχή του παπισμού και του Προ­τεσταντισμού ως αυθεντικών χριστιανισμών. Αυτό είναι το τραγι­κό. Εύχομαι να μη γίνει ποτέ. Αλ­λά εκεί οδηγούνται τα πράγματα. Εάν, λοιπόν, συνέλθει η Πανορθόδοξος Σύνοδος, που θα έχει τον χαρακτήρα για μας Οικουμενικής Συνόδου, εάν συνέλθει και δεν δε­χθεί μεταξύ των Οικουμενικών Συ­νόδων την 8η και την 9η, θα είναι ψευδοσύνοδος.Όπως η Σύνοδος Φεράρας - Φλωρεντίας. Και τότε επεβλήθη από κάποιους δεσποτά­δες Ανατολικούς και Δυτικούς, επεβλήθη η Σύνοδος Φεράρας - Φλωρεντίας, αλλά ήταν αρκετή η αντίσταση εν Αγίω Πνεύματι κάποιων κορυφών της παραδόσεώς μας, όπως Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, ώστε τελικά να χαρακτηριστεί ψευδοσύνοδος, αιρετική Σύνοδος, αποτυχημένη Σύνοδος, η Σύνοδος Φεράρας - Φλω­ρεντίας.
Η μέλλουσα να συνέλθει, λοιπόν, Πανορθόδοξος Σύνοδος θα κριθεί σ αυτό το ση­μείο. Εάν παρακάμψει αυτές τις δύο Συνό­δους που τοποθετούν την ορθοδοξία απέ­ναντι στον Δυτικό χριστιανισμό. Εκεί είναι το κρίσιμο ερώτημα. Αυτοί θέλουν να πα­ρουσιάσουν την ενότητα, ότι ο Δυτικός Χρι­στιανισμός είναι παράλληλη μορφή της Ορθοδοξίας των Αγίων Πατέρων. Εκεί κά­ποιοι εργάζονται, προς τα εκεί κάποιοι θέ­λουν να οδηγήσουν. Ο Θεός όμως είναι πά­νω από όλους μας.
Ένα ψευδοεπιχείρημα, λοιπόν, που κυ­κλοφορείται στο χώρο της δικής μας Θεολο­γίας, της Ακαδημαϊκής Θεολογίας, είναι ότι ουδεμία Οικουμενική Σύνοδος κατεδίκασε τον Δυτικό Χριστιανισμό. Και όμως έχουμε δύο Οικουμενικές Συνόδους, του 879 και εκείνης του 14ου αιώνος, που διαφοροποι­ούν την Ορθοδοξία από τον Δυτικό Χρι­στιανισμό.
Είναι τραγικό! Δεν επιχαίρω, ούτε θριαμ­βολογώ. Η επιθυμία όλων μας πρέπει να είναι να συναντηθούμε στην ενότητα των Προφητών, των Αποστόλων και των Πατέ­ρων όλων των αιώνων. Διαφορετικά, κάθε ένωση θα είναι ψευδένωσις· και όχι μόνον αυτό, αλλά θα καταστρέφει και θα διαστρέ­φει κάθε προσπάθεια, ειλικρινή προσπά­θεια, που θέλει να οδηγηθεί στο θέμα της σωτηρίας. Ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς ελέγχει την σημερινή κατάσταση της Ορθο­δοξίας. Υπάρχει σύγχυση, σχετικοποίηση της πίστεως, πολιτικοί συμβιβασμοί. Οι δι­άλογοι οι εκκλησιαστικοί είναι απομίμηση των πολιτικών συζητήσεων. Έτσι, Ο Άγιος  Γρηγόριος Ο Παλαμάς -γι' αυτό δεν γίνεται ευχάριστα δεκτός- εμπνέει διάθεση, ομολογίας και μαρτυρίου ακόμη, αν Ο Θεός το επιτρέψει, στην εποχή μας. Βοηθεί, επίσης, στη συνέχεια της Ορθοδοξίας, της Ορθοδόξου Παραδόσεως. Η επανέκφραση της Πίστεως με τα μέσα κάθε εποχής δεν έχει τίποτε το κοινό με την αναζητούμενη από δικούς μας θεολόγους Οικουμενιστές «επανερμηνεία» της πίστεως. Δεν είναι θέμα επανερμηνείας, πως θα κατανοήσουμε λ.χ. το παπικό πρωτείο. Συγγνώμη για την φράση, και Ο σκύλος χορτάτος και η πίτα αφάγωτη! Μα είναι αυτά σοβαρά πράγματα, όταν παίζουμε «εν ου παικτοίς»; όταν παίζουμε με τη σωτηρία; όταν παίζουμε με την αιωνιότητα; Δια­γράφουμε όλους τους Αγίους εν ονόματι των Αγίων. Διότι το πνεύμα, το όποιον κυριαρχεί, εί­ναι να εκθειάζουμε τους Αγίους. Κι όπως, μακαρίτης τώρα, Αρχιε­πίσκοπος έλεγε: Δεχόμεθα τον Μάρκο τον Ευγενικό και τον τι­μάμε εκείνος έτσι έπρεπε να μιλήσει στην εποχή του, εμείς μι­λούμε με τον δικό μας τρόπο στην δική μας εποχή.... Κάτι πα­ρόμοιο ελέχθη. Ο Χριστός όμως είναι πάντα ο αυτός «παρατεινό­μενος εις τους αιώνας». Και η πί­στη που σώζει είναι μία συνταγή, ένα φάρμακο που δεν αλλοιώνεται, δεν δέχεται αλλαγές. Είναι μία και ενιαία η πίστις. Η αποδοχή του Λόγου του Θεού από την εμπειρία των Αγίων, για να γίνει και δική μας εμπειρία.Η κατανόηση, λοιπόν, των Αγίων, όπως Ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς, θέτει το πρόβλημα της αποδοχής της γλώσσας των Αγίων. Η γλώσσα των Αγίων είναι η έκφραση της Ορθοδόξου Παραδόσεως. Με αυτή τη σκέψη καταλήγω κι εύχομαι Ο Άγιος Γρηγόριος Ο Παλαμάς να συνοδεύει τη ξωή μας. Καλόν το υπόλοιπον Στάδιον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και Καλή Ανάσταση!
(απόσπασμα, με ώρισμένες δικές μας υπογραμμίσεις, από ομιλία στην Λάρισσα κατά την Β' Κυριακή των Νηστειών 2009, που εξεδόθη με τον τίτλο Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑ­ΛΑΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ Θ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, έκδ. ί. μονής Μεγ. Μετεώρου, Αγ. Μετέωρα 2009, σσ. 28-31)
Πηγή: Χριστιανική Σπίθα
Έτος ΞΣΤ' ΠΑΡΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 - ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛ. 683

http://www.impantokratoros.gr/Oikoumenikh_Synodos-Metallhnos.el.aspx

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πάνω από 13 κιλά ηρωίνη σκόπευαν να διοχετεύσουν σε πιάτσες τοξικομανών Πάνω από 13 κιλά ηρωίνη σκόπευαν να διοχετεύσουν σε πιάτσες τοξικομανών, κυρίως της Θεσσαλονίκης, τέσσερις Ρομά που συνελήφθησαν, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ κοντά στα διόδια των Μαλγάρων.

Πρόκειται για δύο άνδρες, 38 και 31 ετών, και δύο γυναίκες, 31 και 26 ετών, οι οποίες είναι αδελφές. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.
Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, κατάσχεσαν συνολικά 26 μικροδέματα με 13,5 κιλά ηρωίνη και άλλα δύο δέματα με 114 γραμ. κοκαϊνης. Όπως ανέφερε ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Νίκος Ζησιμόπουλος, τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα σε ταπετσαρία πόρτας Ι.Χ. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες. Η αστυνομία είχε εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση τους, και τους παρακολουθούσε. Φαίνεται δε, ότι οι δράστες είχαν προμηθευτεί τις κατασχεθείσες ποσότητες από την Αθήνα, όπου προηγουμένως είχαν μεταβεί.
Από τις αστυνομικές αρχές ερευνάται εάν πίσω από τις παραπάνω συλλήψεις κρύβεται οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, το οποίο εισάγει μεγάλες ποσότητες από γειτονικές χώρες, με σκοπό τη διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια.
http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/pano_apo_13_kila_iroini_skopeuan_na_dioxeteusoun_se_piatses_toksikomanon-64392035/

ΣΤΙΣ 594,58 ΜΟΝΑΔΕΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΕ ΠΤΩΣΗ 3,89% Μαζικές ρευστοποιήσεις «γκρέμισαν» το Χρηματιστήριο Αθηνών από τις 600 μονάδες Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, βρέθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, που προκαλεί η αβεβαιότητα σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

ευρωπαϊκές, ενώ επιδείνωση καταγράφηκε και στην αγορά ομολόγων.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος, οδηγώντας την αγορά κάτω από τα επίπεδα των 600 μονάδων, προς τις 590 μονάδες.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 594,58 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,89%.
Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου 2016.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 590,54 μονάδες (-4,55%).
Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει συνολικές απώλειες 7,92%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 16,81%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 85,73 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14,5 εκατ. ευρώ αφορούν τη μεταβίβαση του 33,8% της Trastor στην Wert Red Sarl από την Πειραιώς, ενώ διακινήθηκαν συνολικά 179.001.235 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,50%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,57%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο σημείωσε μόνο η μετοχή της Lamda Development (+2,16% στα 4,73 ευρώ), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-10,40% στα 0,224 ευρώ), της Πειραιώς (-9,17% στα 0,208 ευρώ), της Viohalco (-7,38% στα 1,38 ευρώ), της Alpha Bank (-6,94% στα 2,01 ευρώ), της ΔΕΗ (-6,21% στα 2,87 ευρώ), της Eurobank (-6,00% στα 0,799 ευρώ), της Ελλάκτωρ (-5,64% στα 3,68 ευρώ), της Aegean Airlines (-5,57% στα 6,95 ευρώ), της ΜΕΤΚΑ (-5,24% στα 6,87 ευρώ) και της Μυτιληναίος (-5,24% στα 3,98 ευρώ).
Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημείωσε μόνο ο δείκτης των Χημικών (+0,74%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-7,81%), των Πρώτων Υλών (-5,24%) και των Τηλεπικοινωνιών (-4,55%).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Πειραιώς με 70.087.636 και 33.635.943 τεμάχια, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 19,588 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 15,975 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 26 μετοχές, 84 πτωτικά και 12 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μύλοι Κεπενού +17,32%, Euromedica+16,67%, Nexans+15,91% και ΑΝΕΚ(κο) +15%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μοτοδυναμική -22,19%, Εβροφάρμα-20,50%, Μπουτάρης(κ) -19,42% και Dionic-18,52%.
http://www.ethnos.gr/oikonomia/arthro/mazikes_reustopoiiseis_gkremisan_to_xrimatistirio_athinon_apo_tis_600_monades-64391995/