Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η Θράκη είναι Ελληνική! Τέλος...




«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κάποιους να μετατρέψουν σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής τη μειονότητα της Θράκης αντί να αποδεχθούν τον ρόλο της ως γέφυρα φιλίας για όλη την περιοχή», είπε με νόημα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ. Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη: Το επόμενο βήμα…», το βράδυ της Τετάρτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο κ. Κοτζιάς τόνισε  ότι η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή και η Ελλάδα μία χώρα με δημοκρατία που σέβεται, προασπίζεται και αναπτύσσει τα δικαιώματα ειδικών ομάδων, όπως είναι οι μειονότητες.

Των δηλώσεων του κ. Κοτζιά προηγήθηκε ανάρτηση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβουσόγλου, στο Twitter, με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας να αναφέρει ότι υποδέχθηκε «αντιπροσωπεία της τουρκικής μειονότητας της Θράκης» και να τονίζει ότι «έχουν την ισχυρή στήριξή μας».
Η τουρκική προκλητικότητα στη Θράκη τον τελευταίο καιρό είναι αυξημένη με δηλώσεις αξιωματούχων που αμφισβητούν το status quo της περιοχής.




voicenews

Το διαβάσαμε από το: Η Θράκη είναι Ελληνική! Τέλος... http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/05/blog-post_5520.html#ixzz49mdBG7Vz

Αλλάζουν όλα. Τέλος οι πανελλήνιες, 2 χρόνια το λύκειο 4 το γυμνάσιο. H πρόταση της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα όλων των βαθμίδων τις οποίες επεξεργάζεται η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου υπό τον Αντώνη Λιάκο, η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της.
Μεταξύ των προτάσεων της περιλαμβάνονται το νέο εξεταστικό σύστημα και οι αλλαγές στη φοίτηση στα πανεπιστήμια. Με λίγα λόγια οι φοιτητές θα μπορούν να αλλάζουν κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις κατεύθυνση, να αποκτούν πτυχίο από συνδυασμούς επιστημών και να κερδίζουν πρωτεύουσα και δευτερεύουσα ειδικότητα.
Επίσης η Επιτροπή προτείνει την αλλαγή της διδακτικής διαδικασίας και στη μέση εκπαίδευση, ενώ προτείνεται το γυμνάσιο να γίνει τετραετές και το λύκειο διετές. Μια από τις προτάσεις στην Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου σύμφωνα με πληροφορίες , εισηγείται επίσης να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις αλλά και ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός καθώς και η υποχρεωτική προσευχή.
Το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Σε ότι αφορά το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, η πρόταση προβλέπει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ενός συγκεκριμένου συντελεστή κατάταξης των υποψηφίων, επί του γενικού βαθμού πρόσβασης ή άλλων κριτηρίων επίδοσης.
Η εφαρμογή του  συντελεστή κατάταξης των υποψηφίων, επί του γενικού βαθμού πρόσβασης, ή άλλων κριτηρίων επίδοσης, θα εξασφαλίζει σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φοιτητές με γενική αλλά και ειδική επάρκεια.
Από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί το Νέο Λύκειο, ο συντελεστής βαρύτητας μπορεί να εφαρμοστεί επί του Εθνικού Απολυτηρίου και έτσι να περάσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιστορία.
Ωστόσο η υιοθέτηση του συντελεστή μπορεί να γίνει από τις επόμενες εισαγωγικές εξετάσεις.
Έτσι, βασική πρόβλεψη της πρότασης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της επιτροπής Λιάκου είναι η εφαρμογή συντελεστή βαρύτητας ανά επιλογή και πλήθος επιλογών του υποψηφίου. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά θα επιβραβεύεται με διαφοροποιημένο ποσοστό η σειρά επιλογής (1η, 2η, 3η, έως και 10η επιλογή) και το πλήθος των 10 πρώτων επιλογών των υποψηφίων.
Μετά την 10η επιλογή οι επιλογές δεν επιβραβεύονται (η τιμή του συντελεστή θα είναι μηδενική).
http://www.huffingtonpost.gr/2016/05/26/koinonia-ekpaidefsi-epitropi-prosefxi_n_10142404.html

Θηλασμός: Από ποιες λοιμώξεις προστατεύει το βρέφος

Ανάμεσα  στα άλλα οφέλη που έχει ο μητρικός θηλασμός για το βρέφος, το προστατεύει από μια σειρά λοιμώξεων.
Τέτοιες είναι η μηνιγγίτιδα, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, η ουρολοίμωξη και οι ωτίτιδες.
Νέα αμερικανική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 491 γυναίκες που θήλαζαν, επιβεβαιώνει ότι το μητρικό γάλα προστατεύει τα αυτιά των μωρών από τις λοιμώξεις.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένας μήνας θηλασμού συνδεόταν με 45% μείωση των πιθανοτήτων λοίμωξης στο αυτί. Ο κίνδυνος ήταν 17% χαμηλότερος για μωρά που θήλασαν για 6 μήνες.


 
Σε μωρά που τράφηκαν μόνο με μητρικό γάλα τους πρώτους 6 μήνες, οι πιθανότητες να εμφανίσουν λοίμωξη στο αυτί αυξήθηκαν κατά 14% περίπου σε αυτά που τράφηκαν με αντλημένο γάλα για ένα μήνα και κατά 115% για μωρά που τράφηκαν με αντλημένο γάλα για 6 μήνες.
Σύμφωνα με την Sarah Keim, του The Research Institute at Nationwide Children's Hospital, δεν είναι εντελώς σαφές γιατί οι λοιμώξεις στα αυτιά συνδέονται με το τάισμα με μπιμπερό.
Εκτιμάται ότι μπορεί να οφείλονται στο ότι τα μπιμπερό δημιουργούν αρνητική πίεση κατά τη διάρκεια του ταΐσματος, η οποία μεταφέρεται στο μέσο ους.
Η έρευνα κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι τα μωρά που τράφηκαν με μητρικό γάλα για 6 μήνες είχαν περίπου 30% χαμηλότερο κίνδυνο διάρροιας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of Pediatrics.



Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/343782-thilasmos-apo-poies-loimokseis-prostateyei-to-vrefos#ixzz49mU1dIqs

Ιαπωνία: Η χώρα δεν μπορεί χωρίς την πυρηνική ενέργεια, δηλώνει ο πρωθυπουργός Άμπε

Η Ιαπωνία δεν μπορεί χωρίς την πυρηνική ενέργεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (10/3), παραμονή της 5ης επετείου από το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα.
"Η χώρα μας, που είναι φτωχή σε πόρους, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς την πυρηνική ενέργεια για να εγγυηθεί μια τακτική τροφοδοσία σε ενέργεια, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις οικονομικές συνθήκες και την κλιματική αλλαγή", δήλωσε.
Αφού μίλησε για περίπου δεκαπέντε λεπτά για την πρόοδο που έχει γίνει όσον αφορά την ανοικοδόμηση της περιοχής που καταστράφηκε από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011, ο Άμπε ερωτήθηκε για την πολιτική της κυβέρνησής του όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια την επομένη της εντολής που έδωσε δικαστήριο για τη διακοπή της λειτουργίας δύο αντιδραστήρων που μόλις είχαν ξανατεθεί σε λειτουργία στη χώρα.
"Η ρυθμιστική αρχή για τα πυρηνικά έκρινε ότι οι αντιδραστήρες αυτοί τηρούν τις προδιαγραφές της για την ασφάλεια, οι οποίες είναι οι πιο αυστηρές στον κόσμο, βάσει τεχνικών και επιστημονικών κριτηρίων", επέμεινε ο Άμπε και σημείωσε ότι δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στην πολιτική της κυβέρνησής του.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως υπογραμμίσει ότι η πολιτική της κυβέρνησής του είναι να δίνει άδεια για την επαναλειτουργία "όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων που κρίνονται ασφαλείς από αυτήν την ανεξάρτητη αρχή".
Σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν 43 πυρηνικοί αντιδραστήρες στην Ιαπωνία (από τους 54 που υπήρχαν πριν από το δυστύχημα της Φουκουσίμα) που θεωρείται ότι μπορούν δυνάμει να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο μόνον 2 από αυτούς βρίσκονται σε λειτουργία. Άλλοι δύο (οι 3 και 4 της Τακαχάμα) είχαν μόλις και μετά βίας ξανατεθεί προσφάτως σε λειτουργία, αλλά η δικαιοσύνη διέταξε την εταιρεία διαχείρισης του σταθμού να τους σταματήσει.
Ο Άμπε υπογράμμισε τέλος "την πλήρη και ολοκληρωτική δέσμευση του κράτους όσον αφορά το θέμα του μολυσμένου ύδατος του σταθμού της Φουκουσίμα", ώστε να επιτραπεί μια αποκατάσταση της περιοχής.
Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Ιαπωνία αντιτίθεται στην επανέναρξη της λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων στη χώρα, σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις που γίνονται τακτικά από τα μέσα ενημέρωσης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/677810/iaponia-h-xora-den-mporei-xoris-tin-pyriniki-energeia-dilonei-o-prothypoyrgos-ampe#ixzz49mTVIXAw

Έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ντέιβιντ Κάμερον

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε θα έχει διμερείς συναντήσεις σήμερα το βράδυ (25/5) με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, προετοιμάζοντας τη διάσκεψη των επτά πιο οικονομικά αναπτυγμένων χωρών της γης (G7) ανακοίνωσε το υπουργείο των Εξωτερικών, στο Τόκιο.
Η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και κυρίως τα μέτρα που απαιτούνται για την ενθάρρυνση της οικονομικής ανάπτυξης, αναμένεται ότι θ' απασχολήσουν τους ηγέτες της G7, ενώ πλήρης συμφωνία για τα μέτρα μακροοικονομικής πολιτικής, εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/699247/ektakti-synantisi-toy-prothypoyrgoy-tis-iaponias-me-ton-mparak-ompama-kai-ton-nteivint-kameron#ixzz49mTCHYIC

Βέλγιο: Παρέλυσε η Βαλονία από την απεργία των εργαζομένων στα τρένα

Η απεργία των σιδηροδρόμων προκάλεσε μεγάλα μποτιλιαρίσματα στη Βαλονία και στη Φλάνδρα, ιδιαίτερα στους οδικούς άξονες που οδηγούν στις Βρυξέλλες
Το κάλεσμα για απεργία που απηύθυναν δύο συνδικάτα των βελγικών σιδηροδρόμων είχε μεγάλη ανταπόκριση την Πέμπτη (26/05) στη Βαλονία, όπου πρακτικά η σιδηροδρομική κυκλοφορία έχει σταματήσει, και πολύ μικρότερη στη Φλάνδρα, ανέφεραν οι βελγικοί σιδηρόδρομοι.
«Στη Βαλονία η κυκλοφορία έχει σχεδόν σταματήσει εκτός από κάποια τρένα που κυκλοφορούν στην περιοχή Νιβέλ και Αρλόν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Εθνικής Εταιρίας Βελγικών Σιδηροδρόμων (SNCB), η Ναταλί Πιεράρ. «Αντίθετα, στη Φλάνδρα, το 80% και πλέον των τρένων κυκλοφορεί», πρόσθεσε.
Οι διεθνείς αμαξοστοιχίες Thalys (Παρίσι-Άμστερνταμ-Κολωνία) καταγράφουν καθυστερήσεις 15 λεπτών, ενώ τα Eurostar για το Λoνδίνο κυκλοφορούν κανονικά, σύμφωνα με τις διαδικτυακές ιστοσελίδες των δύο επιχειρήσεων.
Στους σταθμούς των Βρυξελλών η κατάσταση εξαρτάται από εκείνην στις άλλες δύο περιοχές. «Τα τρένα από τη Φλάνδρα φθάνουν και αναχωρούν, ενώ δεν υπάρχει μεγάλη επιλογή για τη Βαλονία», εξήγησε η Πιεράρ.
Το προσωπικό που εργάζεται στα αμαξοστάσια της SNCB απήργησε αυθόρμητα το πρωί της Τετάρτης (25/05) για να διαμαρτυρηθεί για τη μείωση των ημερών ανάπαυσης, την οποία προβλέπει ένα σχέδιο για την αύξηση της παραγωγικότητας που αποφάσισε η HR-Rail, θυγατρική «ανθρωπίνων πόρων» της SNCB.
Λίγες ώρες αργότερα, δύο συνδικάτα των γαλλόφωνων σιδηροδρόμων κάλεσαν το σύνολο του προσωπικού, περιλαμβανομένων των οδηγών και των ελεγκτών, να σταματήσουν την εργασία τους επ΄αόριστον από τις 22:00 της Τετάρτης (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας). Οι φλαμανδοί συνάδελφοί τους, αντίθετα, δεν κάλεσαν σε απεργία, κάτι που εξηγεί γιατί η κατάσταση είναι διαφορετική στο βόρειο και στο νότιο τμήμα της χώρας.
«Θέλουμε να αποσυρθεί η εγκύκλιος που θέτει σε εφαρμογή το μέτρο αυτό. Πρόκειται για πρόκληση, καθώς οι νομικές ενέργειες τις οποίες ξεκινήσαμε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας εναντίον αυτής της απόφασης είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος, ο Φιλίπ Ντουμπουά, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Belga.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/699699/velgio-parelyse-i-valonia-apo-tin-apergia-ton-ergazomenon-sta-trena#ixzz49mSbgQCS

«Καζάνι που βράζει» η Γαλλία: Συγκρούσεις μεταξύ απεργών διαδηλωτών και αστυνομίας

Κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και προκάλεσαν φθορές σε οχήματα, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου
Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες γαλλικές πόλεις, κατά τη διάρκεια πανεθνικής κινητοποίησης την Πέμπτη (26/05) κατά της μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας.
Περίπου 100 άνθρωποι που συμμετείχαν στη διαδήλωση, ξέκοψαν από τον κύριο όγκο της και μπήκαν σε μια πάροδο όπου ανέτρεψαν κάδους ανακύκλωσης γυαλιού και εκτόξευσαν μπουκάλια εναντίον αστυνομικών. Οι τελευταίοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.


 
Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία με αφορμή τον επίμαχο νόμο περί των εργασιακών σχέσεων έπληξαν σήμερα και τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας καθώς οι εργαζόμενοι στην EDF, τον μεγαλύτερο παραγωγό και διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας κατέβηκαν και αυτοί σε απεργία. Τουλάχιστον 11 από τους 58 αντιδραστήρες της Γαλλίας τέθηκαν εκτός δικτύου, σύμφωνα με την RTE, τη διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου διανομής. Ως αποτέλεσμα μειώθηκε η παραγωγή κατά περίπου 5 γιγαβάτ (το 6% του πυρηνικού δυναμικού της χώρας).
Προκειμένου να αποφευχθεί μια γενική παράλυση στη χώρα δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του Euro 2016, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς έκανε λόγο σήμερα για την πιθανότητα «τροποποιήσεων» ή «βελτιώσεων» στο κείμενο του νόμου. Ταυτόχρονα ωστόσο, επανέλαβε ότι αποκλείει το ενδεχόμενο να αποσύρει αυτή τη μεταρρύθμιση που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες της θητείας του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Ο Βαλς απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο αναθεώρησης του άρθρου 2, του πιο αμφιλεγόμενου άρθρου του νόμου, όπως είχε προτείνει ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό LCP. Το συγκεκριμένο άρθρο επιτρέπει στις εταιρείες να μην τηρούν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας εάν υιοθετούν επιχειρησιακές συμφωνίες για το ύψος του μισθού και τις συνθήκες απασχόλησης με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των εργαζομένων.


 
«Δεν θα αγγίξουμε το άρθρο 2», τόνισε ο Βαλς, χωρίς όμως να διαλύσει την αίσθηση της σύγχυσης στους κόλπους της κυβέρνησης, αφού αρνήθηκε να εξειδικεύσει τις αλλαγές που αποδέχεται ο ίδιος. «Δεν μπορεί η CGT να παραλύει τη χώρα, δεν μπορεί η CGT να επιβάλει ένα σχέδιο νόμου», επανέλαβε ο Γάλλος πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνη» τη στάση του συνδικάτου.
Από την πλευρά της, η συνομοσπονδία προειδοποίησε ότι το Euro 2016, που ξεκινά στις 10 Ιουνίου, μπορεί να διαταραχθεί αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει. Ο γενικός γραμματέας της, ο Φιλίπ Μαρτινέζ, όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο Ρόιτερς αν το συνδικάτο προτίθεται να διαταράξει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου απάντησε ότι «η κυβέρνηση έχει τον χρόνο να πει να σταματήσουν το ρολόι και όλα θα πάνε καλά».


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/699729/kazani-poy-vrazei-i-gallia-sygkroyseis-metaxy-apergon-diadiloton-kai-astynomias-vids#ixzz49mS1E0Ge

Ξέφραγο αμπέλι τζιχαντιστών η Βρετανία – 350 μέλη του ISIS κυκλοφορούν ελεύθερα

Σοκαρισμένη είναι η βρετανική κοινή γνώμη από τηναποκάλυψη ότι μόνο ο ένας στους οκτώ Βρετανούς υπηκόους, που πολέμησαν στη Μέση Ανατολή ως τζιχαντιστές, αντιμετώπισε διώξεις από τη Δικαιοσύνη όταν επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με τη Sunday Telegraph από 400 Βρετανούς τζιχαντιστές, μέλη κυρίως στο Ισλαμικό Κράτος, που πολέμησαν στη Συρία και στο Ιράκ και έχουν επιστρέψει στη Βρετανία μόνο 54 πιάστηκαν από τις Αρχές.
Και όχι μόνο αυτό, η βρετανική κυβέρνηση κατηγορείται ότι στην πραγματικότητα δεν έχει ιδέα πόσοι τζιχαντιστές έρχονται και φεύγουν από τη χώρα.
Έχουν εντοπιστεί μάλιστα και περιπτώσεις τζιχαντιστών που σκηνοθέτησαν τους θανάτους τους ή κυκλοφορούν με ψεύτικες ταυτότητες για να αποφύγουν πιθανές διώξεις.
Ο καθηγητής Άντονι Γκλις, επικεφαλής του Κέντρου Σπουδών Ασφάλειας και Πληροφοριών του Πανεπιστημίου του Μπάκιγχαμ, δήλωσε ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι ανησυχητικά.
«Οι εκατοντάδες Βρετανοί πολίτες που έχουν πάει στη Συρία είναι άκρως επικίνδυνοι. Το γεγονός ότι τόσο λίγοι έχουν αντιμετωπίσει διώξεις μετά την επιστροφή τους είναι ξεκάθαρα μη ικανοποιητικό και θα έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμό σε πολλούς ανθρώπους».
Ο καθηγητής Γκλις απαίτησε να ενημερωθεί ο βρετανικός λαός γιατί τόσοι πολλοί εξτρεμιστές κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Ειδικοί υποστηρίζουν ότι πολλοί από τους τζιχαντιστές που επιστρέφουν εισέρχονται στη χώρα με λεωφορεία ή με φέρι μποτ ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να έχει λάθος εφησυχαστεί θεωρώντας ότι η Βρετανία είναι ασφαλής επειδή είναι νησί.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι ένας Βρετανός τρομοκράτης, που είχε εγκαταλείψει την οικογένειά του για να πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, εργαζόταν σε νοσοκομείο μετά την επιστροφή του.
Ο 27χρονος Τζιανλούκα Τομασέλι, ιταλικής καταγωγής εξισλαμισμένος, ταξίδεψε το 2013 στη Συρία για να πολεμήσει ως τζιχαντιστής.
Πατέρας δύο παιδιών ο Τομασέλι, όταν επέστρεψε από την «επαναστατική» του εμπειρία συνέχισε να ζει φυσιολογικά στο Λονδίνο και να εργάζεται ως παρκαδόρος στο νοσοκομείο Γουίπς Κρος στο Λέιτονστοουν, προάστιο του βορειοανατολικού Λονδίνου.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι Βρετανοί παρίσταναν μέχρι πρόσφατα ότι διέθεταν τις πιο «εκπληκτικές» υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών της Ευρώπης, αλλά τα στοιχεία αποτυχίας τους στις συλλήψεις τζιχαντιστών μάλλον αποδεικνύουν το αντίθετο.

http://www.tribune.gr/world/news/article/249137/xefrago-ampeli-tzichantiston-vretania-350-meli-tou-isis-kikloforoun-elefthera.html

Κύπρος: «Τα έκαναν θάλασσα τα Ηνωμένα Έθνη», δηλώνει ο ΥΠΕΞ

Λευκωσία: Εντονες επικρίσεις κατά των Ηνωμένων Εθνών διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, για τη συνάντηση του Γενιικού Γραμματέα Μπαν Κι Μούν με τον ηγέτη των Τουρκοκυπριών, Μουσταφά Ακκιντζί στην Κωνσταντινούπολη.
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Κασουλίδης είπε οτι "τα Ηνωμένα Εθνη τα έκαναν θάλασα" και δεν πρέπει να προσπαθούν να ρίξουν αλλού την ευθύνη.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε οτι ρίχνει στάχτη στα μάτια και κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη να δώσουν ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Πηγή: philenews 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ο Σόρος, τα "Panama Papers" και ο κοινωνικός μετασχηματισμός της Ευρώπης

Ο Σόρος, τα "Panama Papers" και ο κοινωνικός μετασχηματισμός της Ευρώπης



«Το «Open SocietyFoundation» δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το όνειρο του Καρλ Πόππεργια μια μελλοντική ''ανοιχτή κοινωνία'', δομημένη πάνω στις αρχές μιας αυθεντικής δημοκρατίας και της ελευθερίας, τονίζει ο αμερικανός πολιτικός αναλυτής Phil Butler, σε άρθρο του στο «New Eastern Outlook». Και προσθέτει ότι ο δισεκατομμυριούχος Τζωρτζ Σόρος έχει εμπλακεί σε ένα τεραστίων διαστάσεων σχέδιο κοινωνικού μετασχηματισμού της Ευρώπης.
Κατά τις τελευταίες δεκαετίες ο, γεννημένος στη Βουδαπέστη, Αμερικανός μεγιστάνας ασχολήθηκε με τη δημιουργία ενός αχανούς δικτύου ΜΚΟ και μη κερδοσκοπικών εταιρειών στο μετασοβιετικό χώρο και στην Ευρώπη. 
«Tα WikiLeaks μας είπαν ότι τα «Panama Papers» δόθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, διάφορες ΜΚΟ του Σόρος και μια σειρά από δυτικούς δημοσιογράφους. Σήμερα υπάρχουν αδιάψευστες αποδείξεις. Ένα τεράστιο δίκτυο έχει στηθεί τις τελευταίες δεκαετίες όχι μόνον για να ελέγχει τις ειδήσεις, αλλά να επηρεάζει ακόμη και το νομικό πλαίσιο βάσει των οποίων λειτουργούν οι κοινωνίες.
Οι αποκαλύψεις των «Panama Papers» είναι απλώς η τελευταία φάση μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δεκαετίες. Σήμερα ο κόσμος έχει γυρίσει ανάποδα από μια μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων και μιας συντεχνίας λακέδων που έχουν θέσει ως στόχο την ανατροπή της αλήθειας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχολιάζοντας τη διαβόητη διαρροή ο αναλυτής εφιστά την προσοχή στην πολύ «επιλεκτική» προσέγγιση προς την παρουσίαση που κάνουν στα «Panama Papers» τα δυτικά ΜΜΕ. 
«Στις 3 Απριλίου τα «Panama Papers» βγήκαν στα ΜΜΕ όλου του κόσμου και οι συνέπειες ήταν άμεσες. Ένας πρωθυπουργός παραιτήθηκε, και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες είναι κάτω από μια αυξανόμενη πίεση για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Αλλά οι συνέπειες των διαρροών δεν είναι ομοιόμορφα μοιρασμένες. Τα έγγραφα περιείχαν πολύ περισσότερες πληροφορίες για τις υπεράκτιες δραστηριότητες προσώπων από τον αναπτυσσόμενο κόσμο απ’ ότι στον αναπτυγμένο» όπως ανέφερε το Strategic Forecasting Inc. (Stratfor) γνωστό και ως «σκιώδης CIA».
Ωστόσο η υπηρεσία πληροφοριών με την μεγάλη επιρροή ξέχασε κάπως να αναφέρει ότι αυτό που μεταδόθηκε από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αποτελεί μόνον την κορυφή του παγόβουνου. Οι ενοχλητικές αλήθειες σχετικά με τις υπεράκτιες δραστηριότητες των ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων, δισεκατομμυριούχων και τραπεζιτών στον αναπτυγμένο κόσμο έχουν εσκεμμένα αποσιωπηθεί.

«Το φιλτραρισμα των πληροφοριών από αυτή τη ‘‘Mossack Fonseca’’ από τα μέσα ακολουθεί μια άμεσα δυτική κυβερνητική ατζέντα. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για χρήση της εταιρείας από μεγάλες δυτικές εταιρίες ή δυτικούς δισεκατομμυριούχους –τους βασικούς πελάτες», έγραψε στις 3 Απριλίου ο Craig Murray, ένας ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συγγραφέας και πρώην πρέσβης της Μ. Βρετανίας στο μπλογκ του.
Επικαλούμενος τα WikiLeaks ο Butler παρατηρεί ότι τα διαβόητα «Panama Papers» οδηγούν στον Σόρος και το «Open SocietyFoundation». Ο αναλυτής τονίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σόρος έχει εμπλακεί σε μια ανάλογη πολυεθνική «συνομωσία». Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είναι ένας καλά γνωστός παγκόσμιος παίκτης.
«Τη δεκαετία του 1990, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ο Σόρος μπήκε βαθιά στα σχέδια κοινωνικού μετασχηματισμού του μετα-σοβιετικού χώρου. Σύμφωνα με το Butler η Λετονία έγινε ένα είδος εργαστηρίου δοκιμών για τα πειράματα του Σόρος. Το ΊδρυμαDOTS ή “Soros Foundation Latvia”, ιδρύθηκε το 1992 ακριβώς μετά την πτώση της ΕΣΣΔ… Από το 1990 έως και το 2002 ο Σόρος προσπαθούσε να εισχωρήσει σε κάθε σφαίρα της λετονικής κοινωνίας, από την δικαιοσύνη και τα ζητήματα ηθικής μέχρι τα άτομα με αναπηρία και τις τέχνες. Η μικρή χώρα της Βαλτικής γίνεται ένα είδος πρότυπου «προσηλυτισμού», ένα δείγμα του πειράματος της νέας παγκόσμιας τάξης του Σόρος», τονίζει ο Αμερικανός πολιτικός αναλυτής.
Αλλά ήταν μόνον η αρχή. Το 2005 το «Ίδρυμα Σόρος» εγκαινίασε ένα πρόγραμμα με τον τίτλο «Ευρύτερη Ευρώπη». Το σχέδιο στόχευε ιδιαίτερα τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, την Μολδαβία και τη Γεωργία, οι οποίες ήσαν επιλέγονταν ως «εταίροι σε μια ευρύτερη κοινότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λίγο μετά, τα πλοκάμια των οργανώσεων που ελέγχει ο Σόρος καθώς και οι θυγατρικές τους, απλώθηκαν σ’ όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και πέραν αυτής.  
Στη συνέχεια ο Σόρος άρχισε να καταβάλλει προσπάθειες για να διαμορφώσει τις πολιτικές της Ε.Ε. Ήταν ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος που πιεστικά συνιστούσε στην Ε.Ε. ότι έπρεπε να «σώσει» την Ουκρανία, έπειτα από το περίφημο πραξικόπημα του 2014 και να παράσχει «ένα νέο χρηματοδοτικό πακέτο των 50 δις ή και περισσότερα» σε μια χώρα που σπαρασσόταν από νεοφασίστες κακοποιούς και μια διεφθαρμένη ολιγαρχία. Και είναι ο Σόρος που τώρα προτρέπει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να απορροφούν ετησίως 300 με 500 χιλιάδες ζητούντες άσυλο, αγνοώντας πλήρως το γεγονός ότι η Ε.Ε. υποφέρει από ύφεση και κοινωνική αστάθεια.
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος σημείωσε στο πρόσφατο άρθρο για το «The New York Review of Books» ότι θα κόστιζε στην Ε.Ε. μόνον 30 δις ευρώ ετησίως η πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου. «Τα 30 δις ευρώ ακούγονται σαν ένα τεράστιο ποσό, αλλά δεν είναι έτσι αν το δούμε στην ορθή προοπτική. Πρώτα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι μια αποτυχία με τη μη παροχή των αναγκαίων κονδυλίων θα κοστίσει στην Ε.Ε. πολύ περισσότερο» τονίζει ο Σόρος.  
Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ότι στη συνέντευξή του το Σεπτέμβριο στοSputnik ο πολιτικός αναλυτής Tony Cartalucci είπε ότι «η προσφυγική κρίση έχει χρησιμοποιηθεί από το πολιτικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον ως εργαλείο εξαναγκασμού της Ε.Ε. σε υποταγή, προκαλώντας μια κοινωνικο-οικονομική κρίση στην ήπειρο.  
Επιπλέον, είναι ο Σόρος και οι συνεργάτες του που διαδίδουν τη ψευδή αφήγηση για τις νεο-αυτοκρατορικές ρωσικές φιλοδοξίες. Βεβαίως δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τον Σόρος, που είναι στην πραγματικότητα ένας εκπρόσωπος αυτών που είναι ακόμη πιο ισχυροί απ’ αυτόν. Η ουσία του θέματος είναι ότι ούτε ο Σόρος, ούτε οι προστάτες του δεν ενδιαφέρονται για την ευημερία της Ευρώπης, σημειώνει ο Butler.
«Ο Σόρος και οι σύντροφοί του όπου κι αν βρίσκονται, ενδιαφέρονται λιγότερο για έναν κόσμο, παρά για την οχύρωση και ανάπτυξη του παλιού, αυτού των σημερινών ελίτ. Και τα κράτη της Βαλτικής όπως και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίας έχουν γίνει ο «ιδεολογικόςLebensraum» [ζωτικός χώρος] για τον Σόρος και τις ελίτ της Ουάσιγκτον».